33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 14:46

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | ‘Overeenkomst Aruba – Curaçao over veerdienst binnen paar maanden rond’

Sharina Henriquez

Tochtje kost minder dan 100 gulden | Pixabay

ORANJESTAD – Binnen één tot twee maanden hebben Aruba en Curaçao de overeenkomst over de fast ferry tussen de eilanden rond. En voor het einde van het jaar de tweede overeenkomst met de operator erbij.

Dat zegt de Arubaanse minister van Transport Chris Romero. Hij vertelt dat de veerboot 120 meter groot zal zijn, die ‘makkelijk’ 800 personen kan vervoeren en zo’n 300 auto’s.

- Advertentie -

De Spaanse rederij Fred Olsen Express heeft al jarenlang interesse in een veerdienst tussen de eilanden. Ook het Nederlandse bedrijf Waterbus, en sinds vorige week heeft zich ook een Turks bedrijf gemeld waarvan de minister de naam nog niet kwijt wil.

Tochtje kost minder dan 100 gulden
Een belangrijke eis is dat de operator ook investeert in de havenfaciliteiten. Want de overheid wil best wat investeren maar gaat ervan uit dat dit niet meer dan een half miljoen florin is. “Als we zelf investeren, kost het de overheid zeker 10 keer meer dan als een privaat bedrijf het doet”, zegt de minister stellig.

Hij verwacht straks niet dat een overtocht meer dan 100 florin per persoon zal kosten: “Ik denk zelfs minder.”

De eilanden rekenen op een economische opleving door het openen van de veerdienst. “Containervervoer tussen de eilanden is nu erg duur”, zegt Romero, die ook verwacht dat de fast ferry het toerisme op beide eilanden aanzwengelt.

- Advertisement -

Wat de veerdienst gaat betekenen voor de lokale vliegbedrijven die vaak met moeite de luchtvaart tussen de eilanden kunnen onderhouden, weet de minister nog niet: “We hebben nog niet met hen gezeten. Het zal zeker een uitdaging voor deze bedrijven worden. Maar het biedt ook kansen om hun diensten te gaan diversificeren.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. @Joep Meloen, het wordt tijd dat jij een soort van Curaçaose dictator wordt. Jij bepaalt dan alles want jij weet alles beter dan IEDEREEN! Curaçao zal dan zeer welvarend worden want Joep Meloen staat aan het hoofd en bepaalt alles in z´n eentje. Het kan niet misgaan…

 2. Hmmmmm, dagelijks op en neer ?
  Dan hrb ik mijn twijfels.
  Weekendje met je auto naar aruba of curacao, lijkt me wel leuk.
  Als het niet veel papierwerk vergt.

  Het kan hier en daar wat opportunities creeren:
  Welke producten heeft aruba dat curacao niet heeft en omgekeerd.
  Dus dat kun je dat dan tussen de eilanden exporteren.
  Maar het probleem blijft het papierwerk, invoerechten etc.
  Waarom zou ik uren in de rij gaan staan om enkele dagen met mijn auto op aruba/curacao rond te gaan rijden ?.

 3. Ik dacht dat men ooit wel eens de rekensom zou gaan maken, maar niets van dat alles, gewoon door blijven pushen.
  800 passagiers en 300 auto’s ?????

  Ik zal maar zwijgen over het fuel verbruik, want dat is gigantisch. Hoe dan ook, het aantal potentiële dagelijkse passagiers zal het totale aantal dat nu per vliegtuig gaat niet overstijgen.
  Het is ook niet zo dat er ineens meer reislustigen gaan komen omdat er een verbinding per schip gaat komen. Oftewel de koek moet dan tussen schepen en vliegtuigen worden verdeeld, kort gezegd, alle bedrijven gaat failliet en vervolgens zitten we weer zonder enig vervoer tussen de eilanden.

  Ik heb geen idee wie deze idioterie maar door blijft duwen, doch 1 ding is zeker. Het idee van een ferry verbinding is niet gebaseerd op een bestaande behoefte en is ook niet doorgerekend op financiële en economische haalbaarheid.
  Anders gezegd: ‘Regering, druk dit waanidee keihard de kop in, anders gaat het de bevolking weer flink veel geld kosten en daar zit niemand op te wachten’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -