29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

HomeLandenArubaNTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.

 

De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek besloten dat zes nieuwe getuigen gehoord kunnen worden.

De rechtbank heeft in april de politicus veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, vanwege omkoping en verduistering. Hij zou in ruil voor giften en donaties erfpacht-terreinen hebben uitgegeven, die weer door werden verkocht tegen hoge bedragen.

Ook vijf andere verdachten, ambtenaren en ondernemers, zijn veroordeeld.

Sevinger ontkent dat hij wie dan ook een voorkeursbehandeling heeft gegeven, ook niet in ruil voor giften. Volgens zijn advocaten kunnen verschillende getuigen in hoger beroep duidelijkheid gaan geven.

Gratis drank
Een ondernemer wilde zijn erfpachtterrein uitbreiden om zo honderd extra hotelkamers bij Holiday Inn te kunnen bouwen. Deze ondernemer gaf rond dezelfde tijd donaties aan de stichting van Sevinger en deed de oud-minister ook drank cadeau bij de verjaardag van zijn dochter.

Twee getuigen zouden volgens de advocaten kunnen uitleggen dat Sevinger niet betrokken was bij de onderhandelingen van de uitbreiding van dit erfpachtterrein.

Eigen gym thuis
Twee andere getuigen zouden volgens de advocaten ook kunnen vertellen hoe het precies zit met de aankoop van sportapparatuur dat Sevinger als gift zou hebben gekregen van medeverdachte en oud-ambtenaar P.S.

“Het was nooit als gift bedoeld”, aldus Demis Illes, een van de advocaten. De getuigen kunnen toelichten wat de intentie was en zouden ook bij gesprekken tussen Sevinger en P.S. aanwezig zijn geweest, stelt hij.

Reistickets
Ook het hoofd van Fundacion Curazon Berde (FCB), de stichting van Sevinger, wordt nu gevraagd om te komen getuigen. Sevinger zou voor zijn vrouw een vliegticket hebben betaald met geld van de stichting. Nu het hoofd zelf geen verdachte meer is, kan hij als getuige dienen in de strafzaak. Volgens de verdediging gaat het om voorschotten die Sevinger aan de stichting heeft gegeven.

3,5 miljoen dollar
Drie andere verdachten hebben volgens de rechtbank 3,5 miljoen dollar winst gemaakt voor het uitgeven van toplocaties bij Eagle Beach. Een Arubaanse notaris wordt als expert gevraagd om te komen vertellen over het beleid bij het uitgeven van erfpacht voor bedrijven.

Hoger beroep in 2024
Het hoger beroep wordt volgend jaar behandeld: vanaf 13 mei 2024 en duurt een week.

Sevinger was van 2009 tot 2017 minister van Infrastructuur, Integratie en Ruimtelijke Ordening. De oud-minister tekende in deze periode meer dan 400 aanvragen voor erfpachtterreinen.

Bij zijn veroordeling is ook bepaald dat de huidige parlementariër vijf jaar niet zou mogen deelnemen aan verkiezingen en niet als ambtenaar mag werken. Ook die straf hangt dus van het hoger beroep af.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

1 reactie

  1. Ahn ok. Weer een geval van “ik kan het uitleggen” of is de “dit is een politieke aanval op mijn integriteit” kaart al getrokken. Uiteraard wist de beste man niks af van fraude. Hij heeft het eilandsbelang gedient. In Nederland zou hij als held worden gezien maar op het eiland zijn velen afgunstig.

    De advocaten zullen wel wekenlang voor de spiegel hebben geoefend voordat ze met een serieus gezicht voor de rechter konden verklaren van “er zijn een paar mensen die uit kunnen leggen waarom meneer dure wijn, vliegtickets en geld heeft gekregen”. Het berust allemaal op een misverstand.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties