27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

NTR | Ook op Curaçao demonstratie tegen racisme


WILLEMSTAD – Onder de naam ‘Curaçao Can’t Breath’ werd woensdag door een kleine groep jongeren op het Brionplein op Curaçao gedemonstreerd tegen racisme. 

‘I can’t breathe’ waren de laatste woorden van de zwarte Amerikaan George Floyd. De 46-jarige man kwam op 25 mei door politiegeweld om het leven in de staat Minnesota. Zij dood leidde tot massale protesten in Amerika en de rest van de wereld tegen racisme en politiegeweld.

Gelijke rechten en behandeling
Ook in Nederland gingen duizenden mensen de straat op in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam om zich uit te spreken tegen racisme. Op Curaçao gebeurde dat woensdag door een kleine groep jonge mensen in het centrum van Willemstad.

Het doel van de groep is om vooral ook aandacht te vragen voor gelijkheid en gelijke rechten.  “Het is tijd dat wij voor onzelf opkomen”, vertelt organisator Brenton Balentien.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

10 reacties

 1. Had ik moeten weten, dan was ik er graag met m’n blanke kop tussen gaan staan. Want hier werkt racisme niet hoofdzakelijk van wit naar zwart maar eerder van zwart naar alle andere rassen.

 2. Het is onder 50 jaar “lokaal” bestuur een grote puinhoop geworden op dit eiland, en is er heel veel achteruit gegaan.

  En dat is een pijnlijk feit.
  Wat gerust hardop gezegd mag worden.
  En als dat betekent dat je een naampje/ etiketje of twee drie opgespekd krijgt, so be it.

 3. De rots waarop we leven is al erg oud. De tijd staat hier vaak stil. De combinatie van beiden heeft – aan de reacties op deze post te zien – heel bijzondere fossielen opgeleverd. Gelukkig wel fossielen die al ver over hun uiterste houdbaarheidsdatum heen zijn. Daar hoeven we dus gelukkig niet lang meer bij stil te staan.

 4. Ik ben zelf zo zwart als de nacht maar zal me nooit maar dan ook nooit identificeren met ongein als BLM. Zolang de zwarte geen respect heeft voor het leven van een andere zwarte of wie dan ook valt er niets te roeptoeteren. BLM ofwel Bobbo Lolo Makaku. Zo noem ik deze ongein. Doe een rondje langs de begraafplaatsen op Curacao en zie hoeveel figuren met de bijnaam Ketjup, rasta Weli, Juni di Pariba etc. daar liggen te rotten in hun graf omdat een mede Black Lolo Makaku hem neer knalde. bezoek dan ook de graven van al de onschuldigen die door verdwaalde kogels of persoonsverwisseling door Black Lowlife Motherf….rs zijn omgekomen. Laat die jongeren daarvoor protesteren en niet voor een drugsverslaafde met een geschiedenis van hartfalen die zogenaamd niet kon ademhalen. Is ook nog eens in de land of the free dus hier ver vandaan. Heeft niks van doen met corrupte rots Curacao

 5. ……”Black lives matter? Op Curacao is het black lives shatter! Kijk eens wat 101010 ons gebracht heeft”…[email protected]

  Ja danki premiers : Whiteman I en II ( blèk), Jasjes ( licht licht blèk), Hodge (medium blèk), Betrian (Licht red Blèk), Koeiman (blèk) , Pisas ( blèk blèk) !!! Rhuggenaath (light light Blèk), en eerlijk is eerlijk, we hadden ook een witte premier die ons naar de afgrond hielp: Schotte, met een blèk geweten..

  BLM? = Black Lives Murder! Of niet Begina? Als het aan de regering en Begins alleen lag, was het hier allang net zo uitgehongerd als Haiti.

  En [email protected], hoeveel Black Lives zijn hier door witte politie agenten vermoord?
  Wie heeft Black life Wiels vermoord? Was dat niet een Black life die nota bene “Pretu” heette?.

 6. Ik wist niet dat er op Curacao zwarte jongeren door witte racistische politiemensen worden vermoord??

  Maar lijkt me een goed idee. Ik denk dat veel chino’s, Makambas, Latinos, Hatianen, Jamaicanen, Surinamers graag willen meelopen!

 7. Black lives matter? Op Curacao is het black lives shatter! Kijk eens wat 101010 ons gebracht heeft.

  Maar prima, een demonstratie tegen racisme. Neem aan dat het er vol stond met Haitianen, Portugezen en latinos die door de Curacaoenaren – vaak uit jalousie – schaamteloos gediscrimineerd worden.

 8. Tja, jullie voorouders wilden na 30 Mei 1969 toch een zwarte regering in plaats van een blanke? Nou, zoek het maar zelf uit nu. Cacho ta come cacho awor.

 9. Hoogste tijd om het proletariaat onze verrotte uitzuigers naar het Brionplein te dirigeren.

  Wie niet luisteren wil moet maar voelen!

 10. “Aandacht te vragen voor gelijkheid en gelijke rechten”. Het blijkt weer hoe naïf de jeugd hier is. De bevolking wordt jaren onderdrukt door hun eigen ras, de groep die zichzelf de zwarte jetsets noemen.

  Kenmerk van racisme en descriminatie is minachting voor de andere.

  Ruggenaath en zijn kabinet hebben zoveel minachting voor de bevolking dat besloten is om de kleine groep elite zwarten hun miljoenen salaris voor nog een jaar te laten behouden, terwijl een groot deel van de bevolking van de voedselbank moet leven.

  Saillant detail is dat die zelfde bevolking straks feestend met gele t-shirts en petten Ruggenaath en zijn clan weer aan een periode van 4 jaar van luxe zal helpen en op die manier zichzelf aan een mariginaal bestaan veroordelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...