NTR | Kunst tijdens een crisis: ‘geen eerste levensbehoefte, wel verlichting’

WILLEMSTAD – Verschillende beroepsgroepen staan door de coronacrisis dit jaar onder druk. Zo ook die van kunstenaars. Francis Sling, bekend vanwege zijn muurschilderingen op het eiland, gebruikt juist zijn creativiteit om door deze periode heen te komen.

“Als artiest ben ik gewend flexibel te zijn en mij aan te passen aan de omstandigheden. Ook al is kunst geen eerste levensbehoefte, het kan wel een positieve uitwerking hebben op mensen, juist ook in een tijd als deze.”

Sling is van mening dat Curaçao een heel creatief eiland is en dat dit veel meer ingezet zou kunnen worden om het eiland te promoten. “Op Curaçao wonen heel veel creatieveling, veel meer dan op andere plekken. Als we dit op de juiste manier kunnen uitdragen, zou het ons eiland kunnen helpen zich positief te profileren”.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

4 Reacties op “NTR | Kunst tijdens een crisis: ‘geen eerste levensbehoefte, wel verlichting’

  1. Ik wil mij aansluiten aan de woorden van maestro Riccardo Mutti (79),aan de wereld heeft gezegd gedurende het Nieuwjaar Konzert van de Wiener Philarmonika op 1 Januari 2021 : dat de regeringen,de overheid in de gehele wereld niet moet bezuinigen op kunst,kunstenaren,muzikanten, in een woord,de Cultuur, omdat deze essentieel is voor de society, dus voor de mensheid.

  2. Wat een onzin gebral weer van beide HH reaguurders! Natuurlijk hebben kunstenaars het moeilijk, voor tijdens en ongetwijfeld na Covid-19. Er zijn ook zeker
    Op Curaçao zijn weinig kunstenaars die van kunst kunnen leven. De gemeenschap is gewoon te klein.
    Francis Sling is bijzonder getalenteerd, een mooi grafisch ontwerper ook, verder zijn graffiti ziet er prachtig uit en fleurt oa ook Fleur de Marie en veel huizen op.

  3. Abraham Mossel

    De n’p kunstenaar Sling zegt dat hij het moeilijk heeft,wat een zwakkeling zeg!. Sling, kijk en lees, en zie wat voor moeilijke tijden de kunstenaar Rob Scholte ( niet te verstaan met Gerrit de Raaf cq Schotte )heeft mee gemaakt, twee benen kwijt geraakt en een supper mafkees kunstenaar, ga eens met hem praten dan leer je wat hoop ik?.

  4. Het blijft toch vreemd dat mensen vrijwillig voor een leven in armoede kiezen. Laten we eerlijk zijn, wat daar aan de muur hangt is niet eens genoeg voor de huur. De man moet met zijn tijd meegaan en zijn kennis gebruiken om website designer te worden, kan hij in één maand meer verdienen dan wat hij nu in een jaar verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *