NTR | ‘Gedrag Marvelyne Wiels onbehoorlijk’

Door Anneke Polak

Het is volgens de ombudsman niet duidelijk of Marvelyne is gescreend door de VDC | foto: Anneke Polak

‘Gedrag Marvelyne Wiels onbehoorlijk’. Het is volgens de ombudsman niet duidelijk of Marvelyne is gescreend door de VDC | foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – De gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, heeft zich volgens ombudsman Alba Martijn schuldig gemaakt aan de schijn van niet-integer handelen. De gepleegde cv-fraude door Wiels noemt ze ‘onbehoorlijk’.

Ook is er geen bewijs aan de ombudsman getoond dat Wiels door de Veiligheidsdienst (VDC) zou zijn gescreend, zo staat in het eindrapport. “De ombudsman kan geen oordeel uitspreken over de door de gevolmachtigde minister ondergane screening omdat het bestuursorgaan geen enkel bewijs heeft overgelegd waaruit blijkt dat de gevolmachtigde minister door de VDC is gescreend.”

Screening
In het eindrapport staat dat Wiels zelf heeft aangegeven door de AIVD in Nederland te zijn gescreend, maar minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties heeft dat eerder tegengesproken. Een assessment moet duidelijk maken of Wiels in staat is op een adequate wijze leiding te geven aan het Curaçaohuis, zo adviseert Martijn.

Ook moet die assessment duidelijk maken of Wiels in staat is haar ‘agressie naar haar ondergeschikten en derden’ te beteugelen. Uit het eindrapport blijkt dat Wiels zich op acht punten onbehoorlijk gedragen heeft, onder meer vanwege haar gedrag tegenover de directeur en het Hoofd Ondersteunende Diensten van het Curaçaohuis.

Asjes
Ook premier Ivar Asjes wordt door de ombudsman op de vingers getikt. Dat hij weigerde documenten af te staan voor het onderzoek is in strijd met de wet en daarom ‘onbehoorlijk’, aldus Martijn.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2015 06 30 Onderzoek Ombudsman Gevolmachtigd Minister Van Curacao Marvelyne Wiels

2 Reacties op “NTR | ‘Gedrag Marvelyne Wiels onbehoorlijk’

  1. Nederland weet heel goed wie / wat mevr. Wiels is. Herinnert u zich nog dat Beatrix “had vergeten” mevr Wiels uit te nodigen. Selectief geheugenverlies heet zo iets.

  2. Fraudelyne bai fliet

    Als Fraudelyne na zo’n vernietigend rapport over haar functioneren niet wordt weggestuurd kunnen we de SOAB en ombudsman beter afschaffen.

    Ik heb het rapport al doorgestuurd naar de Tweede Kamer in Den Haag en de grote Nederlandse kranten en de website Geen Stijl, de media moeten ervan afweten wat er gaande is in het Curacaohuis en van de coverup actie van de lafaards in het Curacaose parlement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *