NTR | Curaçaose minister is cliché over eilanden zat


De Curaçaose regeringsvertegenwoordiger Anthony Begina heeft scherpe kritiek op ‘de retoriek’ in Den Haag dat de Curaçaose overheid een graaicultuur toestaat.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

17 Reacties op “NTR | Curaçaose minister is cliché over eilanden zat

 1. Tico Martina

  @ Patricius, velen kennen het woord “Statuut”. De meesten weten ook wel wanneer die is ondertekend, en sommigen weten zelf wie die heeft helpen ontwerpen. Maar de inhoud kennen velen niet. Doet me denken aan de “slotverklaring” waar een ieder over sprak maar waarvan weinigen de inhoud kenden. De meesten kwamen niet verder dan “ja Nederland gaat ons geld geven”. Er waren er zelf bij die zeiden dat de slotverklaring betekende dat ze een x aantal guldens zouden krijgen. Men had immers gezegd dat het genoemde bedrag per hoofd van de bevolking was gerekend.

 2. Tico Martina

  Moeten we deze beste man niet tegen zichzelf beschermen? Hij hoort duidelijk in een inrichting thuis en is een LGV patient. Man man man je zou bijna medelijden krijgen. Van alle gevol (van zich zelf zijnde) machtigde ministers is dit wel een toppunt van domheid. Ok hij is het cliche over de eilanden zat. Fijn wat gaat hij eraan doen om het imago bij te stellen?

 3. Patricius

  Ik raad een iederaan eens de statuten van curaçao, Aruba en St maarten te lezen en daarna te begrijpen en toe te passen. Het is makkelijk om met een vinger te wijzen naar de ander. Ten eerste dat is niet diplomatiek en ook niet rationeel! Nederlandse overheid moet en doet wat in het vermogen ligt dat is hun pligt onderanderen en eilanden moeen zich eens met de uitgaven en het aantal ambtenaren achter de oren krabben. Ook moeten zij eens nadenken over de economie die nog niet zo lang geleden drie peilers had en nu nog maar een. TOURISTME. dut maakt economie en de positie van de munt ook zwak. Mijn adagio is houd op met wijzen naar een ander grijp je zelf bij de ballen en zoek naar oplossingen! Produceer op het eiland bv. Windmolens, zonnepanelen etc kennis enovatie. Zorg dat beursallen weer reden hebben om terug te komen op het eiland! Ga vergrijzing tegen! Als er in een crisis artsen en verpleegkundigen nodig zijn, haal die niet uit de Usa of Colombia maar kijk eens in je bestanden van curacaose bevolking die economische vluchteling werden en naar nederland, amerika, of in de regio hun geluk beproefde. Lok ze terug laat ze mee helpen. mensen kom op een dracht maakt macht, veroordeel niet samen staanbwe sterk, samen weten we meer als alleen. Niemand is beter als de ander, iedereen maakt fouten leer er van en voorkom ze te maken in de toekomst. Neem besluit die de grote massa dienen niet voor een individuele.

 4. Ok heel goed weg met die korupte minister en hun hanglangers. Die hebben de eiland kapat gemaakt. Het zijn echt zakkenvullers. De minister en hun hanglangers moeten al die geld terug betalen en met rente schandalig. Oprotten.

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  Bululu: je hebt nu ongeveer 10 posts geplaatst met nul en generlei inhoud of waarde. Alle posts betrefende de konjo van e.o.a. moeder, waarschijnlijk je eigen, zijn tot nu toe verwijderd. De rest was eigenlijk te discriminerend. Maar ach, vrijheid van meningsuiting hè.

  Helaas ook van domme meningen.

  Misschien een tip om iets anders te posten?

  Bululu, gegroet

 6. Ook dat nog

  Deze stuntelende en hakkelende clown, bevestigt alle cliche’s die je maar kunt verzinnen.
  Als dit soort gedrochten je moet vertegenwoordigen, ben je diep gezonken..

 7. Ook bij Begina hoeft niemand twijfel te hebben over de integriteit. En dan is hij ook nog eens lid van de raad van advies (de raad van state op Curaçao)

 8. Knoek-koe

  Onder Ministers als Begina kan dit eiland maar een kant op ontwikkelen, de verkeerde kant

 9. Knoek-koe

  We zijn op dit eiland nutteloze en onbekwame cliché Ministers als Begina ook meer dan zat.

  Wegwezen daar, Begina! je zet het eiland en haar burgers volledig voor schut elke x als u die lippen van u van elkaar doet.

 10. Wat een grotesque clown deze mijnheer van ‘niemand gaat zonder eten naar bed’.
  Misschien kan hij ff langskomen ik wil hem met alle plezier een aantal wijken laten zien waar bijna een humanitaire crisis gaande is! Schaamteloos dit.

 11. observator

  De gev.min. staat een zeer ongeloofwaardig versje bestemd voor de NL bühne af te draaien. De graaicultuur is evident aanwezig op Curacao niet alleen bij de overheid en aanverwante instellingen maar minstens even erg bij het bedrijfsleven (absurde prijzen en tarieven). De gevolgen van deze graaicultuur zijn economisch nu overduidelijk; de run op de spaarpot van de NL belastingbetaler door onze regering (waar de gev.min. deel van uitmaakt) bevestigt dit nog eens.

 12. Lionfish

  Haha, deze clowneske vertoning laat zien dat het cliche voorlopig nog wel kan blijven bestaan. Respect verdien je nu eenmaal alleen met gedrag, niet met loze en holle woorden. Hoe dom kan je zijn ?

 13. Heeft Begina de salarissen van Lasten, Sluis en Martis gezien?

  Heeft hij het aantal Tilly Pikeries geteld?

 14. Hij zal er ook wel moeite mee hebben dat men hem als stupide en verbaal gehandicapt omschrijft

 15. Knoek-koe

  …..”De Curaçaose regeringsvertegenwoordiger Anthony Begina heeft scherpe kritiek op ‘de retoriek’ in Den Haag dat de Curaçaose overheid een graaicultuur toestaat”……..

  Als je Suzy, Zita en Gijsbertha in de regering hebt zitten dan kan je iets anders doen dan beamen.

 16. dikke deur

  Kan geen kwaad hem nog eens in z’n hemd te zetten, Fred.

 17. Fred Schiedam

  Dit item is al eerder integraal geplaatst op 15 mei jl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *