26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:18

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNTR | Curaçaose minister is cliché over eilanden zat

NTR | Curaçaose minister is cliché over eilanden zat


De Curaçaose regeringsvertegenwoordiger Anthony Begina heeft scherpe kritiek op ‘de retoriek’ in Den Haag dat de Curaçaose overheid een graaicultuur toestaat.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

17 reacties

 1. @ Patricius, velen kennen het woord “Statuut”. De meesten weten ook wel wanneer die is ondertekend, en sommigen weten zelf wie die heeft helpen ontwerpen. Maar de inhoud kennen velen niet. Doet me denken aan de “slotverklaring” waar een ieder over sprak maar waarvan weinigen de inhoud kenden. De meesten kwamen niet verder dan “ja Nederland gaat ons geld geven”. Er waren er zelf bij die zeiden dat de slotverklaring betekende dat ze een x aantal guldens zouden krijgen. Men had immers gezegd dat het genoemde bedrag per hoofd van de bevolking was gerekend.

 2. Moeten we deze beste man niet tegen zichzelf beschermen? Hij hoort duidelijk in een inrichting thuis en is een LGV patient. Man man man je zou bijna medelijden krijgen. Van alle gevol (van zich zelf zijnde) machtigde ministers is dit wel een toppunt van domheid. Ok hij is het cliche over de eilanden zat. Fijn wat gaat hij eraan doen om het imago bij te stellen?

 3. Ik raad een iederaan eens de statuten van curaçao, Aruba en St maarten te lezen en daarna te begrijpen en toe te passen. Het is makkelijk om met een vinger te wijzen naar de ander. Ten eerste dat is niet diplomatiek en ook niet rationeel! Nederlandse overheid moet en doet wat in het vermogen ligt dat is hun pligt onderanderen en eilanden moeen zich eens met de uitgaven en het aantal ambtenaren achter de oren krabben. Ook moeten zij eens nadenken over de economie die nog niet zo lang geleden drie peilers had en nu nog maar een. TOURISTME. dut maakt economie en de positie van de munt ook zwak. Mijn adagio is houd op met wijzen naar een ander grijp je zelf bij de ballen en zoek naar oplossingen! Produceer op het eiland bv. Windmolens, zonnepanelen etc kennis enovatie. Zorg dat beursallen weer reden hebben om terug te komen op het eiland! Ga vergrijzing tegen! Als er in een crisis artsen en verpleegkundigen nodig zijn, haal die niet uit de Usa of Colombia maar kijk eens in je bestanden van curacaose bevolking die economische vluchteling werden en naar nederland, amerika, of in de regio hun geluk beproefde. Lok ze terug laat ze mee helpen. mensen kom op een dracht maakt macht, veroordeel niet samen staanbwe sterk, samen weten we meer als alleen. Niemand is beter als de ander, iedereen maakt fouten leer er van en voorkom ze te maken in de toekomst. Neem besluit die de grote massa dienen niet voor een individuele.

 4. Ok heel goed weg met die korupte minister en hun hanglangers. Die hebben de eiland kapat gemaakt. Het zijn echt zakkenvullers. De minister en hun hanglangers moeten al die geld terug betalen en met rente schandalig. Oprotten.

 5. Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  Bululu: je hebt nu ongeveer 10 posts geplaatst met nul en generlei inhoud of waarde. Alle posts betrefende de konjo van e.o.a. moeder, waarschijnlijk je eigen, zijn tot nu toe verwijderd. De rest was eigenlijk te discriminerend. Maar ach, vrijheid van meningsuiting hè.

  Helaas ook van domme meningen.

  Misschien een tip om iets anders te posten?

  Bululu, gegroet

 6. Deze stuntelende en hakkelende clown, bevestigt alle cliche’s die je maar kunt verzinnen.
  Als dit soort gedrochten je moet vertegenwoordigen, ben je diep gezonken..

 7. Ook bij Begina hoeft niemand twijfel te hebben over de integriteit. En dan is hij ook nog eens lid van de raad van advies (de raad van state op Curaçao)

 8. We zijn op dit eiland nutteloze en onbekwame cliché Ministers als Begina ook meer dan zat.

  Wegwezen daar, Begina! je zet het eiland en haar burgers volledig voor schut elke x als u die lippen van u van elkaar doet.

 9. Wat een grotesque clown deze mijnheer van ‘niemand gaat zonder eten naar bed’.
  Misschien kan hij ff langskomen ik wil hem met alle plezier een aantal wijken laten zien waar bijna een humanitaire crisis gaande is! Schaamteloos dit.

 10. De gev.min. staat een zeer ongeloofwaardig versje bestemd voor de NL bühne af te draaien. De graaicultuur is evident aanwezig op Curacao niet alleen bij de overheid en aanverwante instellingen maar minstens even erg bij het bedrijfsleven (absurde prijzen en tarieven). De gevolgen van deze graaicultuur zijn economisch nu overduidelijk; de run op de spaarpot van de NL belastingbetaler door onze regering (waar de gev.min. deel van uitmaakt) bevestigt dit nog eens.

 11. Haha, deze clowneske vertoning laat zien dat het cliche voorlopig nog wel kan blijven bestaan. Respect verdien je nu eenmaal alleen met gedrag, niet met loze en holle woorden. Hoe dom kan je zijn ?

 12. …..”De Curaçaose regeringsvertegenwoordiger Anthony Begina heeft scherpe kritiek op ‘de retoriek’ in Den Haag dat de Curaçaose overheid een graaicultuur toestaat”……..

  Als je Suzy, Zita en Gijsbertha in de regering hebt zitten dan kan je iets anders doen dan beamen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties