Curacao.nu | Schorsing Hart opgeheven, negen journalisten boycotten persconferenties

Persbureau Curacao

Het radiostation zegt ook de gang van zaken rondom de persconferentie van afgelopen donderdag te betreuren | Persbureau Curacao

De schorsing van journalist Rick Hart is afgelopen zondag opgeheven. Radio Hoyer zegt in een persbericht dat hij zijn werk naar behoren heeft gedaan.

Het radiostation zegt ook de gang van zaken rondom de persconferentie van afgelopen donderdag te betreuren. Toen mochten drie journalisten, waaronder Hart, geen vragen stellen die zij belangrijk vonden.

Acht journalisten hebben naar aanleiding daarvan zich solidair verklaart en boycotten de persconferenties van de overheid, totdat er meer duidelijkheid is over de vrijheid die zij nodig hebben om hun werk te doen.

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | Schorsing Hart opgeheven, negen journalisten boycotten persconferenties

 1. Trots op Curaçao

  En vandaag zatem ze weer braaf in de zaal… nou ja, braaf. Soms op het onbeschofte toe.

 2. Fred Schiedam

  TVDirect salueert, en holt achter de potentaten aan door “door de regering gevorderde zendtijd” gratis aan te bieden?

 3. Nogmaals, ik vind het een uitstekend idee om de persconferenties te boycotten. Het is wereldwijd niet anders, en verder is er een solidariteit onder journalisten met elkaar als blijkt dat zij, en dat gebeurt te regelmatig, hun werk niet kunnen uitoefenen.
  Politici varen mee met de media maar helaas zijn de politici hier echt niet intelli genoeg om te begrijpen dat een autoritaire houding niet past.
  Een teken van onmacht, stupiditeit en uitermate zwak.

 4. Persvrijheid op het eiland zegevierd en dat is zeker fantastich nieuws.

  Gerichte vragen stellen, het volk goed informeren, geen doekjes omheen winden … that’s what the top-level journalism is all about.

 5. Knoek-koe

  …..”Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren”……

  Van E. Tromp mocht de interne controle ook de werving en selectie procedures van de PZ afdeling controleren.

  We weten nu allemaal waarom.

  Ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders die “beledigd” zijn om dat er kritische vragen worden gesteld, zijn intellectueel en emotioneel niet tot wasdom gekomen..

  De waarheid is iets waar ze maar slecht tegen kunnen

 6. Door het boycotten van persconferenties bereik je precies het omgekeerde wat je zou willen bereiken:
  Een onafhankelijke berichtgeving. Nu ontneem je zelf de mogelijkheid tot het stellen van kritische vragen. Ook beperk je jezelf in het verspreiden van een andere visie dan die van de regering. Bovendien denk ik dat de regering blij is met deze actie. Zij ontzeggen de pers niet, de pers ontzegt zich zelf. Ik heb liever 2 kritische vragen dan geen.

 7. Heel goed, maakt het wat uit overigens @Boos welke journalisten. Er zijn er genoeg.
  Juist in de journalistiek is solidariteit belangrijk.

 8. Wie zijn die andere 8 journalisten? Neem Schakel en Draaijer behoren ook tot die acht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *