27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Curaçao zit nog wel even vast aan het Cft

HomeNieuwsNTR | Curaçao zit nog wel even vast aan het Cft

Door Dick Drayer

‘Curaçao weer in gezonde startpositie na aanwijzing’
Curaçao zit nog wel even vast aan het Cft

WILLEMSTAD – Het College financieel toezicht (Cft) blijft de komende jaren nog toezicht houden op begroting en financieel beheer van Curaçao. Dat zegt Cft-voorzitter Age Bakker, na afloop van zijn bezoek aan het eiland.

Hoewel de Rijksministerraad daar formeel nog over moet beslissen, zal die het advies van de Evaluatiecommissie  Rijkswet Financieel Toezicht daarin volgen, zo is zijn verwachting. “Drie jaar lang heeft Curaçao zijn begroting nu op orde, en dat is indrukwekkend, maar op het gebied van financieel beheer moeten nog belangrijke stappen gezet worden”, aldus Bakker.

Dick Drayer in gesprek met Age Bakker 

Volgens de voorzitter zijn Curaçao en St. Maarten ook akkoord met het voorzetten van het mandaat van het Cft. “Wat je zou willen is dat er elk jaar een goedkeurende verklaring is op de jaarrekening. Die is er niet, voor geen enkel jaar zelfs. Eigenlijk wil je een begroting die niet alleen aan het begin goed is, maar waar ook aan het eind verantwoording wordt afgelegd: heeft de regering gedaan wat het had voorgenomen? Zover zijn we nog niet.”

Bakker begrijpt dat het strenge begrotingsbeleid van de overheid, onder aanwijzing van het CFt, effect heeft gehad op de economische groei van Curaçao. “Maar de private sector is nu wel aan zet.” Dat er volgend jaar verkiezingen zijn, doet daar volgens Bakker niets aan af.

“Een beetje ondernemer kijkt door de politieke cyclus heen. Wat een nieuwe regering moet doen is verder bouwen op het fundament wat gelegd is. Wij zijn ingehuurd door Curaçao om er op toe te zien dat de regering de begroting op orde houdt. Ik zou zeggen: geef ons ook wat vertrouwen.”

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @ Martin
    conclusie : jij frequenteert dat etablissement dus ook zeer regelmatig op een niet gebruikelijk vroeg tijdstip ! Aan de drank ?

  2. CFT is natuurlijk een leuke bijverdienste voor de daarin zittende Centrale Bankdirecteur, die daar al een stervoetballersalaris verdient.

    Tijd heeft hij er waarschijnlijk genoeg voor, gezien de frequentie waarmee hij voor zessen al in de Heeren wordt gesignaleerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties