31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:10

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | CDA: opnieuw onderzoeken hoe enige krant Sint-Maarten te redden

John Samson


DEN HAAG – Het CDA wil dat het Nederlandse kabinet opnieuw gaat kijken naar de mogelijkheden om de enige krant op Sint-Maarten te redden. The Daily Herald stuurde onlangs een brandbrief naar de Tweede Kamer.

Een half jaar sinds de verwoesting van orkaan Irma, dreigt ook The Daily Herald ten onder te gaan als het niet snel genoeg een lening krijgt. Door de ingestorte economie op Sint-Maarten, zijn de reclame-inkomsten niet genoeg om de krant draaiende te houden.

Het CDA sluit zich aan bij de SP en D66, die al eerder hun zorgen daarover hebben geuit in een debat met staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties). De partijen waren niet tevreden met de reactie van het kabinet.

- Advertentie -

Knops verklaarde geen mogelijkheden te zien voor de Nederlandse overheid om de pers daar te helpen. “Voor je het weet, zit je aan een krant die gesponsord is door Nederland en dat is het laatste wat ik zou willen.”

Brandbrief
Nu er een brandbrief naar de Tweede Kamer is gestuurd, wil CDA-Kamerlid Joba van den Berg dat het Nederlandse kabinet opnieuw met een reactie komt met oplossingen. “Hij zou misschien kunnen wijzen op de mogelijkheden, of de weg wijzen.”

“Wij vinden het belangrijk dat de staatssecretaris toch hiernaar kijkt, omdat we ook weten dat de papieren krant daar zeer belangrijk is. Het is daar de enige vorm van communicatie die iederéén bereikt.”

Maandenlange strijd
Hoofdredacteur Gordon Snow strijdt al maanden voor leningen voor de lokale media. Nederland trekt zo’n 550 miljoen euro uit voor de wederopbouw van het eiland, maar steun voor de media op Sint-Maarten maakt daar geen onderdeel uit. Enkele weken na orkaan Irma moest dagblad Today noodgedwongen ermee stoppen.

- Advertisement -

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. @Hellmund,
    @Mossel denkt dat hij aan deze kant van de oceaan over media-uitingen moet waken (eigen agenda). Noemt iedereen vazal, echter zoals de waard is vertrouwd hij …..

  2. Laat Paul de Wind maar eerst zijn eigen bankrekeningen leeg plukken, als hij het zo belangrijk vind om zijn corrupte krant in het leven te houden. Zijn krant hangt van maffia geld in elkaar, zijn krant is 100% ” Theo Heyliger ” politiek gekleurd, en dat weet Knops ook, wat betreft Ronald van Raak, die weet nu al dat het spelletje van Paul de Wind niet door gaat, daarom doet hij net als of hij voor is ( SP ) ,om de arme sloeber zijn krantje niet te ontnemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -