NRC | VS raden reizen naar Sint-Maarten, Aruba en Curaçao af

Archiefbeeld van Sint-Maarten voor de uitbraak van het coronavirus | Foto Tim van Dijk

De Verenigde Staten raden het Amerikanen af om naar Sint-Maarten, Aruba en Curaçao te reizen. Het risico op besmetting met het coronavirus aldaar is volgens de VS te groot. Alle niet-essentiële reizen worden daarom afgeraden. Dat staat in een donderdag gepubliceerd reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aruba heeft vorige maand de grenzen geopend voor Amerikanen en Sint-Maarten deed vijf dagen geleden hetzelfde. Curaçao laat reizigers uit de VS nog steeds niet toe. Saba, Bonaire en Sint-Eustatius zijn volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wel veilig, maar die Caribische eilanden laten ook geen Amerikanen toe. In Nederland geldt een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) voor Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. De ABC-eilanden staan wel op geel.

Tussen de eilanden zijn grote verschillen. Aruba heeft sinds donderdag 146 actieve lokale besmettingen, waarvan er 140 zijn bijgekomen in de afgelopen vier dagen. Sint-Maarten heeft nu 74 besmettingen, terwijl Curaçao volgens de overheid „coronavrij” is. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er op dat laatste eiland 31 besmettingen geconstateerd. Één van hen, een toerist uit Nederland, overleed.

Bron: NRC Handelsblad

4 Reacties op “NRC | VS raden reizen naar Sint-Maarten, Aruba en Curaçao af

  1. Drechi pa bosnan Tur

    The Americans have some nerve…….. Wow! What arrogance…

  2. LIVE | Veel meer Amerikaanse coronadoden dan gemeld. Laatste nieuws over dit hoog “besmette” achterbaks, goddeloos, immoreel, en losbandig land zonder beginselen. land. In plaats van jaloers te zijn op zo’n klein eiland in de Caraïben als Curacao wegens haar ijver en vooral haar prestaties in verband met de corona, dient Amerika en haar inwoners zich in haar (Cur.) te verheugen, in haar te behagen. Het is geen garantie, maar tot nu toe doet Curacao het Toppie. Wie zal niet trots zijn op ons eiland?? Maar een neiging tot afgunst is hier duidelijk te zien van de kant van de VS. Het gevoel van zon, zee, en vakantie op Hawaï(Am. grondgebied) is heel ver te zoeken. Hawaï betaalt de toeristen zelfs om te vertrekken, maar daar laten de VS geen enkel woord over los. Tientallen toeristen zijn al teruggestuurd, en wie geen ticket kan betalen, krijgt een gratis reis van de overheid. De Waikiki-beach is zo stil als op een kerkhof. Zelfs de haaien hebben geen zin om de zwemmers en de surfers aan te vallen en op te peuzelen. De VS moeten ophouden met laster en Curacao een slechte naam geven. En Trump zit achter dit alles door jaloezie. Ga gewoon lekker zo door mensen. Love you all.

  3. Curacao? Hoezo Curacao. Maar het is ok. Het gaat in de USA nog steeds lekker met 1000 doden (!) per dag……

  4. Curacao revisited

    Nou Miles Mercera? Het toerisme zou toch snel weer aantrekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *