29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:09

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaNPO | Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

NPO | Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

NOS correspondent Dick Drayer in gesprek met NPO/Radio 1

Voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten geldt code geel. | ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Curaçao aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Dat betekent dat het ministerie adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken naar het eiland.

Volgens het ministerie is er sprake van een verhoogd risico door de toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland.

Het RIVM vindt het niet nodig dat mensen die nu op het eiland zijn direct terugkeren. Wie terugkeert vanuit Curaçao naar Nederland, wordt opgeroepen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het aangepaste reisadvies is niet alleen slecht nieuws voor de Nederlanders die een reisje naar de zon hadden gepland, ook de horeca op het eiland baalt flink. Correspondent Dick Drayer vertelt in Nieuws en Co hoe dit nieuws op het eiland binnenkomt.

“Heel veel mensen zijn afhankelijk van toerisme. De toeristensector moet het van de verhuur en de kerst hebben”, zegt Drayer. “Ze waren net uit het dal aan het klimmen na de lockdown en worden nu met de neus op de feiten gedrukt. Dat komt hard aan.”

De besmettingen lopen al meer dan een week op. “Dan weet je wel wat het betekent. Het negatieve reisadvies hangt al een tijdje als een zwaard van Damocles boven het eiland,” vertelt Drayer.

Van de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het reisadvies voor Saba en Sint Eustatius al langer oranje. Voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten geldt code geel.

Bron: NPO/Radio 1

4 reacties

  1. Kennelijk voelen 2 jongetjes zich op de pik getrapt. Wat een kort lontje!
    Maar los daarvan hebben beide heren kennelijk niet goed gelezen wat er geschreven werd.

  2. @Kunte. Wie in het bestuur van deze rots heeft eraan gedacht om zelf vaccins in te kopen? Of vinde we het stiekum heel fijn dat we als domme sukkeltjes aan het handje van Nederland kunnen meelopen die het allemaal wel voor ons zal regelen? Hoe dom kan je zijn om daar dan ook nog eens tegenaan te gaan schoppen.

  3. @ Kunte ik vind jou heel slim met je opmerking over de werkwijze van de makamba minister met de inkoop van het bestrijding middel tegen cova-19. Als ik U was zou ik ook in de politiek gaan, daar zit het vol met dag dromer losers. hun zakken te vullen met wereld idee. NL moet betalen, aangezien de curacrim kas is leeg gestolen door Gerrit & Co.

  4. En een dag later krijgen de Nos en Npo in de gaten wat er voor nieuws was. Tsja, Nederland is ook zoooó groot en de diligence van de correspondent deed meer dan 1 dag over de afstand Den Haag naar Hilversum.

    Zo snel als deze staatsomroepen rapporteren, zo snel reageert de regering in Den Haag ook op de ontwikkelingen van corona. Daarom zijn er bijvoorbeeld volstrekt onvoldoende diepvriezers gekocht voor het vaccin van Pfizer, en zijn deze ook niet meer te krijgen omdat de andere landen niet zo dom waren.

    De eikel van een minister koopt liever rare schoenen, dan dat ie zijn werk goed doet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties