NoticiaCla | Wix: Verklaring voor aanhouding en vrijlating advocaat De Hoogd

Wix: Verklaring voor aanhouding en vrijlating advocaat De Hoogd | Foto 24ora.com

Wix: Verklaring voor aanhouding en vrijlating advocaat De Hoogd | Foto 24ora.com

ORANJESTAD – Het feit dat een advocaat naar huis mag na het veroorzaken van een aanrijding is niet ongebruikelijk. Althans dat verklaart advocaat Ronny Wix tegenover NoticiaCla.com.

Wix staat advocaat Gabry de Hoogd bij nadat deze een aanrijding had veroorzaakt. Nadat het nieuws bekend werd dat de advocaat deze week betrokken was bij een ‘hit ’n run’ werd al snel gesuggereerd dat hij als advocaat zijnde een bevoorrechte behandeling zou krijgen. NoticiaCla.com heeft weten te achterhalen dat wanneer er geen gewonden zijn gevallen en de materiële schade meevalt, de veroorzaker maximaal acht uur wordt vastgehouden ter ontnuchtering of de persoon wordt naar huis gestuurd als iemand hem naar huis kan brengen.

Ronny Wix was één van de twee advocaten die samen met De Hoogd op het politiebureau waren. Tegenover NoticiaCla.com bevestigt hij het voorval en vertelt tevens waarom zijn collega naar huis mocht.

BETROKKENHEID VAN COLLEGA ADVOCAAT

Volgens Wix werd hij op de hoogte gesteld dat zijn collega betrokken was bij een auto ongeluk. Hij bevestigt dat zijn college onder invloed reed en dat hij na het veroorzaken van het ongeluk is doorgereden. Het is alleen niet duidelijk of de advocaat in de gaten had dat hij een andere wagen had geraakt. NoticiaCla.com heeft vernomen dat de bestuurder van de andere wagen na de aanrijding de politie heeft gewaarschuwd en dat de advocaat in de buurt van Tanki Flip kon worden aangehouden. Op het politiebureau weigerde de advocaat een blaastest te ondergaan. Deze zijn overigens niet verplicht, aldus Wix.

De advocaat werd aangehouden voor het rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en het weigeren van een blaastest. De optie bestond om de man één nacht ter ontnuchtering door te laten brengen op het politiebureau, maar de politie besloot hem naar huis te sturen. De Hoogd heeft toegezegd alle schade te vergoeden en mee te werken aan een eventueel onderzoek. Zijn wagen en zijn rijbewijs zijn in beslag genomen. Het is niet bekend wanneer hij die terugkrijgt.

BURGERRECHT

Advocaat Wix legt uit dat bij gevallen waarbij geen gewonden zijn gevallen en de materiële schade mee valt, het aan de politie en de Officier van Justitie is om te beslissen of de chauffeur in verzekering wordt gesteld, danwel dat hij onder bepaalde voorwaarden naar huis mag. Het laatste is niet ongebruikelijk, aldus Wix. Het feit dat het hier om een advocaat gaat, die betrokken was bij het ongeval, doet niet ter zake. Elke andere burger zou een gelijke behandeling krijgen. Er is ook geen druk uitgeoefend op de politie of de Officier om de advocaat naar huis te laten gaan, vertelt Wix.

Het neemt niet weg dat De Hoogd een overtreding heeft begaan en hiervoor zal worden gestraft, net als ieder ander die een dergelijk overtreding begaat. Er zal echter rekening worden gehouden met het feit dat de advocaat voor het eerst een dergelijke overtreding is begaan en de materiële schade beperkt is gebleven. Wix: “Er is dus geen sprake van het ‘goed praten’ van dit incident. De advocaat heeft de wet overtreden en zal, net als ieder ander, hiervoor worden gestraft.”

Bron:NoticiaCla

3 Reacties op “NoticiaCla | Wix: Verklaring voor aanhouding en vrijlating advocaat De Hoogd

  1. Renée van Aller

    Van een advocaat mag en moet meer verantwoordelijkheid, voorzichtigheid en zorgvuldigheid worden verwacht dan van de doorsnee burger. Dronken in een auto gaan rijden, hit & run en blaastest weigeren? Een kwestie van schandelijke nalatigheid, tropenkolder of penopauze? Voor de laatste aandoening bestaat tegenwoordig een test. Voor de rest niet. Een passend verblijf in KIA aan zee lijkt ons op zijn plaats. Renée van Aller &John de Vries.

  2. Afgezien van het feit dat ik niet weet wat de consequenties zijn die volgen wanneer je blaastest weigert , klopt de rest van het verhaal van de heer Wix volledig.

  3. Een laffe ratvocaat die de plek van het delict ontvlucht, een blaastest weigert en toch naar huis mag.

    Laat de pers deze zaak kritisch volgen, want de rat de Hoogd moet achter de tralies zoals dat met een burger ook zou zijn gebeurd.

    DIT STINKT NAAR KLASSENJUSTITIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *