28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:37

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaNoticiacla | Hele vloot InselAir Aruba aan de ketting

Noticiacla | Hele vloot InselAir Aruba aan de ketting

 | Foto Jeu Olimpio
In totaal zes vliegtuigen aan de ketting | Foto Jeu Olimpio

WILLEMSTAD/ORANJESTAD – Met uitzondering van de vluchten tussen Aruba, Curaçao en Bonaire, zijn alle andere vluchten van Insel Air zaterdag aan de grond gehouden (“geground”). NoticiaCla.com heeft van bronnen rond de Directie Luchtvaart begrepen dat in totaal zes vliegtuigen aan de ketting zijn gelegd: de eerste twee op dinsdag (zoals NoticiaCla.com al berichtte), de volgende twee afgelopen donderdag en de rsterende twee op vrijdag.

Directielid Edward Heerenveen heeft aan NoticiaCla.com bevestigd dat deze maaatregel is genomen door de Directie Luchtvaart van Aruba (DCA) vanwege een drukprobleem dat men in een of twee toestellen heeft geconstateerd. Vervolgens is besloten alle vliegtuigen van het zelfde type (jet) uit voorzorg aan de ketting te leggen en dit lot trof ook de toestellen van Insel Air. Heerenveen kon niet zeggen wanneer dit probleem opgelost kan zijn, want men wil de DCA niet onder druk zetten.

PASSAGIERS GESTRAND

InselAir staat nu voor de moeilijke opgave om met een oplosing te komen voor de passagiers die her en der zijn gestrand. “We zijn bezig te kijken hoe we dit oplossen. Dat is ons nog niet gelukt. Er zijn overal mensen gestrand,” zegt Heerenveen. Het luchtvaartbedrijf probeert om zondag een vliegtuig uit Miami te krijgen, maar voor de andere bestemmingen is het moeilijk om aan vliegtuigen te komen.

LENING VAN 33 MILJOEN

Dit alles komt nauwelijks een dag nadat het bedrijf een miljoenenlening kreeg: 33 miljoen goedgekeurd door de overheid, om het bedrijf te saneren en levensvatbaar te maken. “De lening heeft niets te maken met deze problemen,” verzekerde Heerenveen aan deze nieuwssite. De lening is gevraagd om het bedrijf te kunnen redden omdat er veel geld van de maatschappij vastzit in Venezuela. “We zijn erg dankbaar dat we de lening hebben gekregen,” aldus Heerenveen.

BEGRIP VOOR DIRECTIE LUCHTVAART

Heerenveen zei begrip te hebben voor de Directie Luchtvaart, want zij moeten hun werk doen en er op toezien dat allen gaat zoals het hoort. “Zij moeten echter begrijpen dat wij er ook belang bij hebben dat vluchten veilig en zeker worden uitgevoerd,” vervolgde Heerenveen. Hij voerde aan dat er meer dan tien jaar al geen ernstige incidenten zijn geweest. “Maar als zij denken dat zij het zo moeten doen en het anders zien dan wij, dan is dat hun prerogatief, want zij hebben het overzicht over de vliegtuigen en dat betwisten wij niet.”

Wat hij wel opmerkte is dat als er vier vliegtuigen aan de ketting zijn, kunnen deze niet alle vier tegelijk bekeken worden. “Begin ze een voor een te bekijken, want wij hebben alles al gedaan. We hebben testvluchten gemaakt en zij weten dat wij al dingen hebben gedaan,” aldus de directeur. Daarom is hij van mening dat er nu een besluit moet worden genomen. “Doe de tests met de nieuwe vliegtuigen, kom naar Curaçao om ze te bekijken, deal met ons, zodat we weten wat we moeten doen om de toestellen zo snel mogelijk los te krijgen.” InselAir zal aan alles voldoen wat de inspectie oplevert. Heerenveen twijfelt niet aan de DCA, mar vraagt wel een beetje medewerking, niet in de zin van de vliegtuigen zonder meer vrij te geven, maar om samen met de directie te bekijken hoe de toestellen weer zo snel mogelijk ingezet kunnen worden. Volgens Heerenveen zijn de toestellen veilig en zijn ze dat ook altijd geweest.

DCA

Van bronnen rond de Directie Luchtvaart heeft NoticiaCla.com begrepen dat het aan InselAir zelf ligt hoe snel de toestellen weer worden vrijgegeven. Als InselAir de documenten retourneert, kan men nagaan of aan de vereisten is voldaan. Vervolgens kunnen vliegtuigen weer worden vrijgegeven. Bevestigd is dat de eerste twee vliegtuigen dinsdag aan de ketting zijn gelegd, gevolgd door nog twee op woensdag en twee op vrijdag. Het betreft vliegtuigen van Insel Air Aruba die met Curaçao samenwerken, omdat de meeste vliegtuigen daar in onderhoud zijn. Dit betekent dat InselAir international vast zit omdat alle toestellen van het type jet van Aruba aan de ketting liggen.

Bron: NoticiaCla

1 reactie

  1. Ik weet niet hoe van der Kwast op het idee is gekomen om Lippinkhof als manager aan te stellen, maar ik vermoed dat dat heel laat in de avond in zijn stamcafe deHeeren is gebeurd.

    Lippinkhof heeft geen enkele ervaring in de luchtvaart, de arme man bestierde een kleine car rental met 2 Kia Picantos en 3 Suzuki Altos voor hij bij Insel in dienst trad!

    Waar dat toe leidt zien we nu.

    Maar neem er nog eentje van der Kwast, proost!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties