NoticiaCla | De Meza: Overeenkomst CITGO en Aruba kan elk moment getekend worden

De Meza: Overeenkomst CITGO en Aruba kan elk moment getekend worden

De Meza: Overeenkomst CITGO en Aruba kan elk moment getekend worden

ORANJESTAD – De overeenkomst tussen CITGO en Aruba is gereed en kan elk moment worden getekend. Met deze uitspraak wil de Minister van Energie Mike De Meza een eind maken aan de onzekerheid van de afgelopen dagen omdat ‘er nog niets is getekend.’

Althans dat is de perceptie. Volgens een communiqué, dit weekeinde uitgegeven door de overheid, is dit weekeinde een Arubaanse delegatie uiterst tevreden teruggekeerd uit Miami. De delegatie, onder leiderschap van minister Mike De Meza, heeft in Miami intensieve gesprekken gevoerd met het onderhandelingsteam van CITGO. Tijdens zijn verblijf in het buitenland heeft minister De Meza gesproken met Dr. Nelson Martinez, President en CEO van CITGO Petroleum Corporation. “Samen hebben wij een actieplan opgesteld voor de periode vanaf nu tot aan de ondertekening,” aldus De Meza, “En dat kan elk moment gebeuren.”

ONDERHANDELINGEN VORIGE WEEK

Nadat de Arubaanse regering en CITGO vorige week de onderhandelingen hadden afgesloten en een akkoord bereikten, heeft het onderhandelingsteam in de afgelopen dagen de puntjes op de ‘i’ gezet en de contracten opgesteld die straks door beide partijen worden getekend. “De gesprekken van deze laatste dagen waren gericht op de annexen behorende bij de contracten,” legde minister De Meza uit. Daarnaast bevat de Definitive Participation Agreement een aantal leasecontracten met betrekking tot de operatie van de raffinaderij, de terminal en de maritieme operaties. In deze contracten wordt rekening gehouden met milieu aspecten, arbeidsverhoudingen, het fiscale beleid en het gebruik van schone technologie. Er zijn een aantal akkoorden waarin de levering van benzine, jetfuel en diesel is geregeld. “De transitieovereenkomst tussen de overheid, CITGO en Valero vormt een integraal onderdeel van de overeenkomsten”, aldus de minister, “Dit contract garandeert een vloeiende overgang tussen beide exploitanten.”

ONDERHANDELINGSFASE

De onderhandelingsfase die vorige week zijn hoogtepunt bereikte was een intensieve en complexe periode voor de Arubaanse regering en CITGO. Deze week zullen de onderhandelende teams in contact blijven met elkaar om de definitieve versie van de inhoud van het contract zo snel mogelijk klaar te hebben. “De rehabilitatie van één van de historische economische pijlers is dichterbij dan ooit,” aldus minister De Meza bij aankomst vanuit Miami. “Waar we nu staan is het resultaat van de inzet van de Arubaanse regering in de afgelopen jaren.”

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | De Meza: Overeenkomst CITGO en Aruba kan elk moment getekend worden

  1. caribbeancynic

    ‘CITGO top woest om Aruba deal’. Er komt natuurlijk niets van terecht en dan de Meza huilen dat de wereld oneerlijk is en dat hij zijn best heeft gedaan voor het ‘volk’. Wat een oplichters zijn die politici toch op de Antillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *