Amigoe | Wilsoe (PS) kritisch over belastingwetten

Wilsoe (PS) kritisch over belastingwetten | Persbureau Curacao

Wilsoe (PS) kritisch over belastingwetten | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — Wij moeten waken voor twee Curaçao’s. Dit bracht PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vanochtend naar voren tijdens de behandeling van tal van belastingwetten in de Staten.

Volgens Wilsoe moet de regering ervoor zorgen dat de weg tussen het Curaçao dat alles heeft en het Curaçao dat maar moet zien rond te komen, niet breder wordt.

Wilsoe stelde vanochtend tijdens een Centrale Commissie-vergadering van de Staten niet per definitie tegen de belastingwetten te zijn die op de agenda stonden – de Landsverordening belastingfaciliteiten investeringen, de Ontwerplandsverordening tot wijziging van de Landsverordening tarief van invoerrechten en de Landsverordening pensioensparen, reparatie en modernisering belastingverordeningen. Maar hij benadrukte wel dat hij duidelijkheid van de regering wenste over een aantal punten.

“We hebben het over belastingfaciliteiten die nieuwe investeringen tot stand moeten brengen. Maar voor wie zullen deze faciliteiten banen creëren? Als ik kijk naar de financiële wereld, zie ik alleen maar expats rondlopen”, aldus Wilsoe. Het PS-lid en oud-minister wees er op dat er in de afgelopen jaren tal van maatregelen in de belastingsector zijn genomen. Hij wilde van Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) weten tot welke resultaten dit heeft geleid. “De winstbelasting is verlaagd, tot hoeveel investeringen heeft dit geleid? Hoeveel banen zijn er bij gekomen?”

Wilsoe was ook kritisch over het voorstel van de regering dat het pensioensparen moet stimuleren. “Er zijn mensen op het eiland die zelfs niet eens van hun loon kunnen rondkomen. Hoe moeten deze mensen dan gaan sparen voor hun eigen aanvullend pensioen? Dit moet een grap zijn”, aldus het PS-lid.

Tijdens zijn interventie wees Wilsoe op de belastingverlagingen die de regering in de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd. “Blijkbaar heeft de regering geld te over. Wat is de derving van deze maatregelen voor de regering? Wij moeten waken dat deze derving er niet toe leidt dat het geld bederft. Als de regering zoveel geld over heeft, dan ga ik ervan uit dat dit geld terug te zien zal zijn in justitie, onderwijs, volksgezondheid en het sociale gedeelte.”

Bron: Amigoe

25 Reacties op “Amigoe | Wilsoe (PS) kritisch over belastingwetten

 1. @Per: vanwaar die animositeit? Hierboven was gewoon een simpele vraag aan je. Helaas kun je daar alleen een antwoord op geven wat je zelf niet past.

  Bevoorrect ben ik misschien. Echter, dat heb ik zelf afgedwongen en dat is niet gebeurd door op mijn luie reet te zitten en anderen de schuld te geven.

 2. Ok Stanley, zoon van Melvin Cijntje ontmaskerd als groot drugs dealer en Melvin Cijntje als een waardeloos vader.

  Laat maar komen uw Peppie Sulbaran preken ter verdediging van dit uitschot, laat ons lachen.

 3. @Henk, wiens ”k*ntenkruiper” ben jij?
  Wat heb jij ooit voor Curaçao gedaan behalve dag in dat uit het eiland en de inwoners bashen op het Internet?
  Zeg Henk, hoe verdien jij eigenlijk jou eigen geld?

 4. @La S, Als ik het niet dacht. Mens wat heb jij toch tegen de Curacaoenaar? Ja, niet iedereen is zo rijk al madame LaStiwz. Niet iedereen heeft huizen overal ter wereld en niet iedereen heeft tenminste 100.000 euro om toegang te krijgen op de Waddeneilanden zoals de bevoorrechte LaStiwz.

  Ben benieuwd hoe jij aan jou vermogen gekomen bent. Van eerlijk en hard werken zal het niet zijn!

 5. Stanley Held

  Beste Henk, een pest zou ik nooit kunnen zijn. Uw Reactie beneden peil. Zeg meer over u dan ik. Wat u stelde past niet bij mij. Zeg mij persoonlijk in mijn gezicht, dan piept u anders. U kent mij niet, ik hou van een eerlijk onderzoek dan wel antwoord. Vraag wie ik ben geweest op het eiland. Als u mij ontmoet, zeg het persoonlijk tegen mij.

 6. niet aan onze cultuur komen he

 7. Inmiddels heeft de visverkoopster buiten bij Albert Heijn ook haar beklag gedaan over het feit dat het woord viswijf, op dit forum nog al eens geassocieerd met Fraudelyne Wiels, geblokt wordt.

 8. Redactie

  Beste LaStiwz: U heeft in die zinsnede volkomen gelijk, echter onze automatische software zet het bewuste woord om met een *. Het bewuste woord kan ook een andere klank hebben zoals “hij/zij kan van mij de t*ring krijgen. Zo ziet u dat het woord dus in meerdere termen kan worden omvat. Een ieder kan de zinsnede “de t*ring naar de nering zetten” begrijpen.

 9. ja want de bazen huren graag hele dure krachten in, betalen graag verhuiskosten en dat terwijl hele goede mensen YDK ers er ook zijn.
  kom nou toch, bazen willen altijd de beste en liefs goedkoop.
  Dus lever deze mensen en zorg dat ze er zijn. Expacts zijn er omdat die bedrijven mensen uitkiezen die het werk aankunnen.

 10. En waarom zou dat zo zijn Per. Is de YdK overgekwalificeerd voor dit werk?

 11. Ja Per, is goed. T*ring betekend OOK: uitgavenpatroon, een normaal Nederlands woord.
  Maar ja, jij hebt liever Papiamentstalig onderwijs.

 12. Beste redactie: ik snap jullie redenering echter volgens de Dikke is tering ook:
  te·ring (de; v) 1 uitgaven voor levensonderhoud: de tering naar de nering zetten de uitgaven aanpassen aan de inkomsten.

 13. Ach Per, hoe kun je achter PS staan die Fraudelyne nog steeds accepteert.

  Hoe kun je achter PS staan waarin de vadsige Wilsoe, verdachte in de moord op Wiels en laffe loopjongen van Robbie dos Santos nog steeds getolereerd wordt.

  Mensen als jij en Stanley Held die alles maar accepteren zijn de pest van Curacao.

  Kontekruipers zijn jullie. Bah.

 14. Zo is dat, ik kijk ook naar de inhoud. Maar ja, deze site is de site van inhustu en PAR aanhangers? Die zitten als kaaimannen te wachten om als consultants te gaan werken want ze weten dat hun favoriete partijen het niet zelf kunnen, hebben ze zelf toegegeven.
  Waar gaat het om in dit land? Gaat het om de bevolking vooruit te helpen of gaat het om expats en consultants een lui lekker leventje te geven?

  Hoe je het wendt of keert Pueblo Soberano is op dit moment de enige politieke partij die echt iets doet voor de bevolking. Bij de andere partijen blijft het bij PLANNEN en vooral veel PRATEN en gezellig eten en drinken op de kosten van.
  (En maar klagen en klagen, maar toen zij aan de macht waren kon iedere zakkenvuller ze voor (tientallen) miljoenen in de maling nemen). Daar zijn er genoeg bewijzen voor!

 15. Beste LaStiwz, het woord is een woord naar een bekend en in die tijd meestal dodelijke ziekte. Tevens is het een scheldwoord. Word in onze software dus verwerkt met een *. Hierover is geen discussie mogelijk.

 16. Als ik kijk naar de financiële wereld, zie ik alleen maar expats rondlopen”, aldus Wilsoe. […]

  Klopt!

 17. @La S… Ik dacht dat men op deze site niet mocht schelden en beledigen.
  Wilsoe heeft gelijk. Moeilijk toe te geven , he? Dan ga je zo’n persoon liever voor van alles en nog wat uitmaken, he La S?

 18. Wilsoe zegt, “Er zijn mensen op het eiland die zelfs niet eens van hun loon kunnen rondkomen” maar toch vond hij dat zijn zoon voorrang verdiende toen Fraudelien Wiels banen aan het verdelen was.

 19. Stanley Held

  Ik, kijk niet naar de persoon. Wil weten wat hij inhoudelijk te zeggen heeft. Positief of negatief. Het aanvallen van een persoon zegt mij niets. Jammer.

 20. Deze lelijke luie vetzak waakt alleen over zijn eigen portemonnee en die van zijn baas Robbie dos Santos.

 21. Ik was er al bang voor, maar tering is ook een gewoon woord. t * r i n g dus.

 22. “… Er zijn mensen op het eiland die zelfs niet eens van hun loon kunnen rondkomen. Hoe moeten deze mensen dan gaan sparen voor hun eigen aanvullend pensioen?…”

  Door de tering naar de nering te zetten.

 23. PS zit vol met die profiteurs

 24. groot gelijk de Kade, want laten we eerst maar de gewone belasting in orde krijgen, want hoeveel leven hier niet van de wind, maar hebben huizen auto,s en kunnen meer dan de mensen die belasting betalen, BZV betalen.
  Hoeveel mensen hebben een BZV kaart maar die niet afdragen aan premie , toch zie je ze wonen in huizen rijden in auto,s. We moeten inderdaad waken dat we geen twee verschillende werelden krijgen van de goede betrouwebare betalers en van de profiteurs.

 25. deze foto is zo karakteristiek voor hem.
  een opgeblazen trekpop van Dos Santos en consorten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *