NoticiaCla | Amerikaanse toeriste terug in Amerika na 4 maanden cel in Aruba

De Amerikaanse toeriste Andronette Anderson werd na 4 maanden vrijgesproken van vuurwapenbezit

De Amerikaanse toeriste Andronette Anderson werd op Aruba vastgezet, maar na 4 maanden vrijgesproken van vuurwapenbezit

PINE BLUFF – Na vier maanden verblijf in een cel in het KIA is de Amerikaanse toeriste Andronette Anderson, afkomstig uit Pine Bluff Arkansas, in vrijheid gesteld en teruggegaan naar Amerika.

In maart werd zij, nadat zij op Aruba met haar nicht haar verjaardag had gevierd, op de luchthaven door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd omdat zij een vuurwapen in haar handbagage had. De toeriste bleef ontkennen de eigenares van het wapen te zijn, maar dat mocht destijds niet baten. Haar zaak kwam na vier maanden voor en daar werd zij alsnog onschuldig bevonden.

PUBLICITEIT

De zaak heeft voor veel publiciteit gezorgd in Amerika, zowel bij haar arrestatie, detentie en nu bij de vrijlating. Elke maand vond er een update plaats. Anderson is nu vrij en terug in Amerika. In tegenstelling tot bij eerdere gevallen, was er deze keer geen sprake van negatieve berichtgeving over Aruba.

“Zij is goed behandeld en heeft alle zorg gekregen die zij nodig had,” vertelde haar familie maandag tijdens een persconferentie. “Wij geloven dat zij door onze gebeden veilig en gezond terug is gekeerd,”

zei  pastoor Amelio Howard van de Grace Temple Church. Anderson bespeelde elke zondag het orgel in de betreffende kerk.

“Het gaat goed met haar. Ze is niet mishandeld (in de gevangenis in Aruba). Ze heeft haar vrijheid terug en kan nu weer verder met haar normale leven.”

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *