28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:32

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Zeker 68 doden door brand bij gevangenenopstand in Venezuela

Familieleden en vrienden van de gevangenen wachten buiten op nieuws | Reuters

Bij een opstand van gevangenen in het politiebureau van de Venezolaanse stad Valencia zijn zeker 68 doden gevallen. Gevangenen in de politiecellen hadden matrassen in brand gestoken bij een ontsnappingspoging, wat leidde tot een grote brand. Het vuur is inmiddels uit.

De politie heeft traangas ingezet tegen familieleden en vrienden van de gevangenen. Zij hadden geprobeerd het politiebureau binnen te komen. Een agent is daarbij in zijn been geschoten.

Gevangenissen in Venezuela zijn berucht vanwege de overbevolking en de hoeveelheid wapens en drugs die er naar binnen worden gesmokkeld. Correspondent Marc Bessems sprak onlangs twee politiemensen die in deze gevangenis in Valencia hadden gewerkt, maar vanwege de malaise in het land naar het buitenland zijn gevlucht. Ze vertelden dat situatie in het politiebureau vreselijk is, voor de gevangenen én de politieagenten.

- Advertentie -

Het land is in crisis en dus ook hier is het moeilijk om aan eten te komen, zei Bessems in het NOS Radio 1 Journaal. Daarnaast is er ook een tbc-uitbraak geweest.

Overvol

Omdat de gevangenissen in het hele land vol zijn, worden verdachten die net zijn opgepakt, maar ook mensen die al een jaar vastzitten, in politiecellen vastgehouden. Een lokale organisatie vertelde Bessems dat in de cellen vier keer zo veel gevangenen zitten als waar ze op zijn berekend.

Ook zijn er veel te weinig bewakers. De agenten die er zijn, proberen net als andere Venezolanen het land zo snel mogelijk te verlaten. De agenten waarmee Bessems sprak, zeiden dat er twee jaar geleden nog 76 agenten in dit politiebureau werkten. Daar waren er toen hij ze sprak nog vijftien van over.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. “Gevangenissen in Venezuela zijn berucht vanwege de overbevolking en de hoeveelheid wapens en drugs die er naar binnen worden gesmokkeld.”

    Dit is ook van toepassing op de gevangenis in Koraal Specht, gelukkig haalt niemand het in zijn hoofd om daar met vuur te spelen.

    Heb begrepen dat de directeur van Koraal Specht maar een paar uurtjes per dag op het werk verschijnt. Hij hoeft natuurlijk aan niemand verantwoording af te leggen. Wellicht kan hij in die paar uurtjes proberen een resocialisatie plan in elkaar te zetten.

    Ik moet zeggen, het is voor mij niet duidelijk of de vrouw op de foto verdriet of blijdschap toont want ik herken de zelfde uitdrukking als mijn vrouw het van plezier uitschreeuwt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -