29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:05

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | 181 Miljoen in ’t laatje

In januari en februari zijn in totaal 74.180 verblijfstoeristen geregistreerd

Willemstad – Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar heeft de toeristensector 181 miljoen gulden bijgedragen aan de lokale economie.

Dat heeft de Curaçao Tourist Board (CTB) gisteren bekendgemaakt. Dit is meer dan vorig jaar; toen werd vanuit de toeristenindustrie in dezelfde periode 178 miljoen gulden gegenereerd. Een stijging dus van 2 procent. 52 Procent van het totaalbedrag is afkomstig van Europese toeristen. Zij hebben tijdens hun verblijf op Curaçao 93 miljoen gulden uitgegeven.

Noord-Amerika, Zuid-Amerika en andere regio’s zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 53, 26 en 8 miljoen gulden. In januari en februari zijn in totaal 74.180 verblijfstoeristen geregistreerd. Dit is een lichte daling (-1 procent) vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder; toen werden in de eerste twee maanden 74.650 verblijfstoeristen op Curaçao verwelkomd.

- Advertentie -

Van de zeven focusmarkten, hebben volgens de CTB vier goed gepresteerd: verblijfstoerisme uit Nederland, de Verenigde Staten, Colombia en Brazilië is gestegen met respectievelijk 11, 13, 37 en 3 procent. Vanuit deze vier landen zijn in totaal 49.570 verblijfstoeristen naar Curaçao gekomen; 67 procent van het totaalaantal toeristen dat in januari en februari op Curaçao is verbleven.

In het aantal overnachtingen is in de eerste twee maanden een lichte daling van 1 procent waargenomen. Toeristen hebben toen in totaal 677.628 keer overnacht op Curaçao. 64 Procent van het totaalaantal overnachtingen behoort Europese toeristen toe; zij hebben 430.884 nachten op het eiland doorgebracht. Noord-Amerikaanse toeristen hebben in dezelfde periode 142.717 nachten op Curaçao doorgebracht; dit is een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Bezoekers uit andere EU landen als Nederland mogen bij de gratie van Curacao 3 maanden per jaar verblijven, ook al hebben zij een Eigen “dure”, woning, auto etc en verschaffen onderhouds mensen werk en besteden “veel” geld om prettig te eten in dure restaurants en bezorgen de middenstand omzet.
  De rest van hun verblijf in andere landen in het Caribische gebied.
  Hallo………..overhead…………pas de regels aan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. en vooral maar door willen gaan met die stinkfabriek, alsof we het daar van moeten hebben.
  de toeristen en mensen die hier een 2e woning willen hebben, zijn de toekomst.
  beter meer aan airlift gaan doen en huiseigenaren het niet lastig maken met beperkt aantal dagen dat men hier mag verblijven..
  dus wetten aanpassen..die mensen nemen ook weer nieuwe toeristen met zich mee.
  het Isla terrein schoonmaken voor nieuwe industrie…scheepsvaart/overslag/een soort bullenbaai daar creëren/en een haven voor grote jachten die hier kunnen schuilen in het orkaanseizoen.
  werk genoeg voor de isla arbeiders alleen het schoonmaken al geeft voldoende arbeid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -