30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 12:54

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | ‘Ze zijn alle vijf schuldig aan de dood van Mitch’

Mitch Hnriquez | Foo Rene Oudshoorn
Mitch Hnriquez | Foo Rene Oudshoorn

De familie van Mitch Henriquez wil dat alle vijf de agenten die betrokken waren bij de arrestatie van hun familielid vervolgd worden. “Ze waren er alle vijf bij, dus ik denk dat ze allemaal verantwoordelijk zijn”, zegt oudste zus Lila Henriquez.

Vandaag werd bekend dat het Openbaar Ministerie twee van de vijf agenten vervolgt die betrokken waren bij de hardhandige aanhouding vorig jaar van de 42 jaar oude Arubaan, die daarbij om het leven kwam.

Iedere dag als ik wakker wordt is mijn zoon er niet meer en daarom moet de politie vervolgd worden.

Maria Henriquez

Volgens Alexander Dijkhoff, een neef van Mitch Henriquez en woordvoerder voor de familie, geeft de vervolging van twee agenten een beetje hoop op rechtvaardigheid, “maar het is niet helemaal zoals wij het zouden willen”.

- Advertentie -

De drie agenten die niet vervolgd worden, zijn volgens Dijkhoff medeplichtig. “Als agent kan je ook in je eentje een beslissing nemen, onafhankelijk van wat je commandant zegt. Als je iets hebt gezien wat niet klopt, kan je ook zelf beslissen om te stoppen of er iets van te zeggen, maar ze hebben toch evengoed meegedaan.”

Voor Henriquez’ moeder zou de vervolging van alle vijf de agenten een begin zijn “voor de rechtvaardigheid die we willen”. “Iedere dag als ik wakker word is mijn zoon er niet meer en daarom moet de politie vervolgd worden”, zegt ze geëmotioneerd.

Dat de commandant riep: “we gaan rijden”, ontslaat de anderen niet van hun eigen verantwoordelijkheid.

Advocaat Richard Korver

De twee agenten worden vervolgd voor zware mishandeling met dood ten gevolg. Het Openbaar Ministerie heeft al aangegeven vrijspraak te zullen vragen voor de aanklacht doodslag.

- Advertisement -

“We zullen proberen de rechtbank ervan te overtuigen dat er toch sprake is van doodslag voor de twee die nu vervolgd worden”, zegt advocaat Richard Korver. “En voor de drie die niet vervolgd worden, zullen we een artikel 12 procedure starten. Dat betekent dat we het hof zullen vragen om het bevel te geven om ook die drie mensen te vervolgen voor dood door schuld.”

Ambulances

Volgens Korver zijn alle vijf agenten verantwoordelijk voor de dood van Henriquez omdat ze met hem in een politiebusje zijn gaan rijden, terwijl hij op dat moment al bewusteloos was. “Dat de commandant riep: “we gaan rijden”, ontslaat de anderen niet van hun eigen verantwoordelijkheid.”

Volgens Korver waren er op dat moment twee ambulances op het festivalterrein aanwezig waar de arrestatie plaatsvond, die binnen een minuut ter plekke hadden kunnen zijn. “Mijn cliënten denken dat als er direct medische hulp was geboden, dat meneer Henriquez misschien nog had geleefd.”

Toch is er ook “iets van opluchting” bij de familie. “Ik was bang dat ze helemaal niet vervolgd zouden worden”, zegt Alexander Dijkhoff. “Dus nu er toch in ieder geval twee vervolgd worden, ben ik wel een beetje opgelucht.”

Bron: NOS

 

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Sander, als een criminele malloot met een wapen dreigt ga je niet in gesprek.

  Je hebt makkelijk praten, vanachter je laptop. Jij bent nooit bedreigd met een wapen anders dan een waterpistool.

 2. natuurlijk was Mitch fout met zijn opmerkingen over een pistool en zijn weerstand bij arrestatie.
  maar het geweld door de politie was excessief.
  ze hadden, na hem op de grond te hebben gegooid kunnen handboeien.
  En waarom die nekklem?
  5 man op een verdachte, die op de grond ligt? een beetje overdreven…

 3. Wat een drama queen, de moeder in het filmpje.

  Had haar zoon een fatsoenlijke opvoeding gegeven, dan was dit allemaal niet gebeurd. Maar geen woord over zijn crimineel gedrag.

  En ratvocaat Korver parasiteert met dollartekens in de ogen op deze domme komedianten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -