29 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 21:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Plop Plop!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik stond onder de douche en hoorde de buurman beneden bij mij bezig in de tuin met zo’n echte Curacaosche Bar-B-Que gemaakt van een oude autovelg met pootjes van betonijzer.
Hij doet dat vaker en vooral zondags maakt hij daar een heel festijn van, af en toe wordt je daar gek van, vooral als hij zondag morgen om 6 uur s’morgens al begint en om alles op te vrolijken draait hij de volume van zijn radio op maximum zodat de hele buurt kan genieten van zijn Son Montuno.
Dus sta je maar op want het basgeluid komt toch via de vloer naar boven en tril je je bed uit dus ging ik maar douchen.

Ik keek naar beneden en zag dat hij groeten en de pan deed, een halve kip, en nog meer lekkernij.

Opeens hoorde ik de vrouw zeggen “E awa no ta hasi plop plop”, ik bleef even staan want ik wist niet of ik het goed had gehoord en weer herhaalde ze het “e awa no ta hasi polp plop!

- Advertentie -

Ik moest mijn hand voor mijn mond houden want volgens mij bedoelde ze dat het water niet borrelde en ik barste in het lachen uit natuurlijk want dat was nieuws voor mij.

Ik heb zo’n papiamentu freak vriend van mij gebeld zo een die denkt dat als je een Dashiki draagt en je blonde haren in rastavlechten draait, dat je dan door de lokale landgenoten geaccepteerdt wordt als zijnde hun “brother”

Hij begrijpt niet dat zolang hij iedereen bij de snack maar blijft tracteren dat hij “brother” is en dat zodra het ophoudt hij weer de koloniaal is, dat snap meneer de neprasta niet maar ja, hij heeft een goed hart.

Dus ik vroeg mijn “brother” wat het papiamentse woord is voor borrellen was en ik bedoelde niet drinken in de kroeg of Happy Hour of zo.

- Advertisement -

Er viel een stilte en toen kwam hij met allerlei woorden die ietwat mee te maken hadden maar het niet precies was wat ik wilde hebben totdat hij zelf toegaf dat hij daar geen woord voor had.

Toen ik hem vertelde dat het Plop Plop was hoorde ik een kreet en een gil en begon meneer toch te lachen en hield niet op.

Ik was bang dat hij een hartaanval zou krijgen want zijn tikkker werkt al als een ambtenaar na 10-10-10 dus hield ik mijn hart vast.

Maar zo zie je maar elke dag weer is het wat nieuws en mijn vader zei het al, “ Zorg dat je elke dag wat nieuws leert”, maar ik denk dat ik plop plop maar voor deze keer laat schieten.

Elke dag weer lig ik écht in een deuk op deze klip!

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Paradise FM | Weer iemand overleden door Covid-19

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van maandag. Het aantal mensen op Curaçao dat door een Covid-besmetting is...

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...
- Advertentie -