NOS: WK dag 6: Oranje treft Socceroos

WK dag 7 - Oranje treft Socceroos

WK dag 7 – Oranje treft Socceroos

Na de verrassende en overtuigende 5-1 zege op Spanje, speelt het Nederlands elftal vanavond de tweede wedstrijd in groep B. In Porto Alegre is Australië de tegenstander, de ploeg die het eerste duel met 3-1 van Chili verloor.

Het is nog niet duidelijk hoe Oranje zal gaan spelen tegen de Socceroos. Bondscoach Louis van Gaal was in tegenstelling tot vorige week niet open over zijn opstelling. Feit is wel dat Oranje vanavond al zeker kan zijn van de achtste finales. Als Nederland wint van Australië en Spanje niet wint van Chili, dan is de volgende ronde al zeker.

Het is voor Spanje om die reden ook de dag van de waarheid. Eindigt dit WK voor de regerend wereldkampioen al in de groepsfase? Er moet gewonnen worden van Chili, anders is uitschakeling wel heel dichtbij. Bij een gelijkspel heeft Spanje niets meer in eigen hand. Chili kan zich net als Nederland bij winst verzekeren van de volgende ronde.

Groep A: Kameroen – Kroatië

De laatste wedstrijd van de dag wordt gespeeld in groep A en gaat tussen Kameroen en Kroatië. Bij de Afrikanen ontbreekt spits Samuel Eto’o vanwege een blessure, maar bij de Kroaten keert spits Mario Mandzukic juist terug. De aanvaller van Bayern München zat tegen Brazilië nog een schorsing uit.

Voor zowel Kameroen als Kroatië is een overwinning van belang, want aan een gelijkspel hebben beide teams niet heel veel. Ze verloren allebei de eerste wedstrijd en Brazilië en Mexico hebben na twee wedstrijden vier punten.

Programmaboekje dag 6 ( NL tijden )

18.00 uur: Australië – Nederland

21.00 uur: Spanje – Chili

24.00 uur: Kameroen – Kroatië

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *