30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 15:51

PBC | Drie Coronapatiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Drie patiënten zijn vandaag overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid19 overleden. Het totaal aantal doden is 85. Dat is inclusief twee patiënten die...

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoNos Tesoro mag open blijven

Nos Tesoro mag open blijven

Nos Tesoro

WILLEMSTAD — Bejaardentehuis Nos Tesoro op Barber mag openblijven. Dat bevestigt inspecteur voor de gezondheid, Jan Huurman.

Vorige week had het tehuis een voorwaardelijke sluiting opgelegd gekregen.
Binnen een week moest orde op zaken gesteld worden en verbeteringen worden aangebracht. Pijnpunten waren onder meer kwantiteit en kwaliteit van de medewerkers, de hygiëne en de dossiervorming.
Huurman bezocht dinsdag opnieuw Nos Tesoro en zag daar twee bekende gezichten die eerder ook al te hulp waren geschoten bij Nos Aurita op Brievengat dat enkele maanden eerder een voorwaardelijke sluiting had gekregen wegens dezelfde problemen.
Ook daar slaagde de directie erin om binnen een week de nodige verbeteringen door te voeren. Voor inspecteur Huurman was de aanwezigheid van deze twee personen voldoende om te besluiten dat Nos Tesoro open kon blijven.
Wel zal hij over twee weken het tehuis opnieuw bezoeken.
Bij het tehuis op Barber verblijven acht ouderen.
Bij de vorige controle bleek onder meer dat insuline op te hoge temperatuur in een slecht werkende koelkast werd bewaard.
Toen de inspecteur dinsdag ging kijken stond er een nieuwe koelkast.
Het personeel zal aangevuld worden met deskundige verpleegkundigen.
Dat moet ervoor zorgen dat de uitvoering van de taken naar behoren verloopt.
De Inspectie kwam vorige week tot haar beslissing op grond van bezoeken op onder andere 13 april vorig jaar en 22 maart dit jaar.
De directie zegde toe met onmiddellijke ingang de noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Daartoe werd direct een nieuwe verpleegkundige aangetrokken.
Voor bejaardenhuizen is destijds een eilandsverordening opgesteld met regels waaraan de tehuizen moeten voldoen.
Waar veel directies geen rekening mee houden is dat deze cliënten die zijn opgenomen in redelijke gezondheid, ouder worden en vaak last krijgen van meer aandoeningen.
Dat vergt meer, en specialistische zorg, gelijk een verpleeghuis.
Maar die zorg groeit niet mee bij de meeste bejaardenhuizen.
De Inspectie heeft echter te weinig mensen en te veel werk om alle bejaardenhuizen op het eiland te controleren.
Dat gebeurt nu alleen na een specifieke melding dat de boel niet in orde zou zijn.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties