27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:23

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Steeds meer bedrijven willen niets meer met Trump te maken hebben

- Advertentie -

Bestorming Capitool

Trump spreekt aanhangers toe, een paar uur voor de bestorming AFP | HH-AFP

Al sinds eind jaren 90 leende Deutsche Bank geld uit aan Donald Trump. Maar nu de Amerikaanse president door velen in elk geval deels verantwoordelijk wordt gehouden voor de bestorming van het Capitool vorige week, wil de Duitse bank geen zaken meer met hem doen. Dat zeggen anonieme bankmedewerkers tegen The New York Times en persbureau Bloomberg.

Deutsche Bank is de grootste geldschieter van Trump. Zijn Trump Organization heeft er nog leningen uitstaan van 340 miljoen dollar, omgerekend 280 miljoen euro.

Andere bank: treed af

Deutsche is lang niet het enige bedrijf dat de banden met Trump wil doorsnijden. Zo gaat de kleinere Signature Bank uit New York persoonlijke rekeningen van Trump stopzetten waarop meer dan 5 miljoen dollar staat.

- Advertentie -

“We zijn zeer verdrietig over de rellen en het oproer die plaatsvonden in het heiligste instituut van Amerika, het Capitool”, stelt de bank. “We zagen de president de relschoppers aanmoedigen. In het belang van het Amerikaanse volk zou hij moeten aftreden.”

Geen golftoernooi op Trump-club

En zo gaat de lijst van bedrijven die van Trump af willen nog even door. Golforganisatie PGA zet een streep door een geplande kampioenschapswedstrijd op een golfclub van Trump in de staat New Jersey. “Dit is contractbreuk en ze hebben het recht niet om deze overeenkomst op te zeggen”, zegt de Trump Organization in reactie op de beslissing.

Betaalbedrijf Stripe verwerkt geen betalingen meer voor de campagnewebsite van Trump. Volgens het bedrijf zijn voorwaarden voor de dienst geschonden, zoals het oproepen tot geweld. En e-commercebedrijf Shopify heeft twee webshops van Trump gesloten, waarop allerlei Trump-parafernalia te koop was.

De afgelopen dagen hebben prominente sociale media de president al geblokkeerd, voor goed of tijdelijk: Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat.

Niet alleen bedrijven, maar ook universiteiten verbreken hun banden met Trump. Lehigh University in Pennsylvania en Wagner College in New York hebben zijn eredoctoraten ingetrokken. Hij kreeg ze voordat hij president werd, in 1988 en 2004.

Geen donaties meer aan Republikeinen

Bedrijven keren zich niet alleen tegen Trump zelf, maar ook tegen andere Republikeinse politici die als medeverantwoordelijken worden gezien voor het geweld in Washington vorige week. Zij verzetten zich tegen de verkiezingswinst van Joe Biden.

147 Republikeinse Congresleden stemden op 6 januari tegen het certificeren van het verkiezingsresultaat. Een hele waslijst aan bedrijven zegt nu geen geld meer aan hen te doneren: Marriott, Amazon, American Express en Mastercard, Morgan Stanley, AT&T, Dow en Airbnb.

Ansichtkaartenmaker Hallmark gaat nog een stap verder en vraagt gedoneerd geld terug van twee Republikeinse Senatoren die tegen de verkiezingsuitslag stemden. “Hallmark gelooft dat een vredige machtsoverdracht de hoeksteen van onze democratie is. We verafschuwen elke vorm van geweld”, zegt het bedrijf. Hallmark zou zo’n 12.000 dollar aan de twee hebben gegeven.

Bron: NOS

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

32 reacties

 1. Helaas zien we dit nu pas, maar deze discussie wordt zonder waarschuwing gesloten omdat er teveel op de man wordt gespeeld in plaats discussie over het onderwerp.

  KKC commentpolis

 2. “Steeds meer bedrijven willen niets meer met Trump te maken hebben”

  Ja en steeds meer mensen willen niets meer met die bedrijven te maken hebben.

 3. @Zwitszal Wipe:
  To you, I might be an ass hole. You are entitled to that opinion.
  But try this one on for size: “I an NOT an ass hole… I’m just a hemorrhoid that irritates ass holes!
  How do you like them apples Zwitszal??

 4. You give at least a few rat’s asses beacause you react.

  After a few years reading your illiterate, hateful bull shit: you are the next @Ambulant for me.
  Take up de gloves!!
  I’m gonna have a lot of fun.

 5. ” Als jij hetgeen Joepie hier doorgaans constant op een doorgaans destructieve manier, vooral als het de YDK aangaat te berde brengt als “wijze woorden” bestempelt, zegt dat echt iets over je intelligentie.”
  Waar praat Joep denigrerend over de YDK? Hij geeft enkel aan dat er verschillende criteria gelden voor YDK en niet YDK en dat wij daar als samenleving iedere dag de prijs voor betalen door slechte service en hoge prijzen

 6. Het probleem is dat een te groot deel onwetend is, sommigen zwaar onwetend..

  Dat valt wel mee hoor. Heeft meer te maken dat men er van uitgaat dat het niet uitmaakt wie er in de politiek zit. En de zgn elite partijen doen ook zeer weinig voor het volk. Dan maar kiezen op een partij die je 100 naf of een nieuwe koelkast geeft. Ook weten ze dat zij van de MAN en PAR nooit een baantje zullen krijgen en de kans is groter bij een FOL, PS, MFK.

 7. Zelfreflectie daar mogen de politici best wat meer aan doen.
  Dan hoeven anderen dat niet te doen.

  Het probleem van Curaçao, is zeker niet dat de mensen een kwade inborst hebben, integendeel
  .
  Het probleem is dat een te groot deel onwetend is, sommigen zwaar onwetend..

  Maar ja wat wil je: Product van de opeenvolgende onderwijsministers.

  Die waren voor onderwijs, wat Zita voor het wegdek van Curaçao was.

  En dan nog lullen, het komt allemaal door het op de Nederlandse cultuur gerichte onderwijssysteem

  LOL: Wie is de afgelopen decennia in charge geweest voor onderwijs? Een makamba? Of een YdK.

  De afgelopen paar jaar was het iig een wereldreizigster.

 8. @Curacao Revisited:
  “Wat is wijsheid”..

  Als jij hetgeen Joepie hier doorgaans constant op een doorgaans destructieve manier, vooral als het de YDK aangaat te berde brengt als “wijze woorden” bestempelt, zegt dat echt iets over je intelligentie.
  Wat meer is: als jij je eigen pensioenzaakjes niet eens kunt regelen (Trouwens: jij valt al een tijdje Reintje Curiel niet op een laag bij de grondse manier aan ) dan geloof jij echt alles, en dan geloof je dit ook wel: Ik heb de Emmabrug in de aanbieding. Maak het geld over, en dan stuur ik je de papieren.

 9. Ik mag als YDK mijn eiland en mijn landgenoten niet verdedigen?? Moet ik ze afvallen???

  Als ze fout zijn ja dan moet je je zelf afvallen!

 10. Wijze woorden van Joep Meloen de kern van het probleem is inderdaad
  ” Zij zeggen immer, hij heeft een fout gemaakt, maar het is één van ons, dus mag je er geen kritiek op hebben.”. Als een buitenlander in de fout gaat (zie Miles, hoofd ziekenhuis, bob traa) wordt die meteen afgeserveerd, maar de aqualectra directie kan blijven zitten zelfs als er iedere week een blackout is.

  @Drechi: neem even de tijd voor jezelf om dit op je te laten inwerken voordat je reageert.

 11. Dat Joep nog de moeite neemt om op randdebielen als Drechi te reageren.

  Door dit soort lamlendige figuren, die in grote getalen op deze rots rondlopen, schaam ik me er niet voor racist te zijn.

  Ik zou me schamen als ik het niet was.

 12. Ik word toch zo moe van die eenzijdige, zeer egocentrische, ellenlange epistels van Joep…….. Jammer van mijn tijd.

 13. @ Drechi,

  Het probleem is dat jij geen onderscheid maakt tussen je eiland verdedigen en criminaliteit goedpraten.
  Velen alhier signaleren misstanden, waarvan sommige zelfs aan de rechter zijn voorgelegd. Wanneer daar dan commentaar op wordt geleverd dan is het gewoon terechte kritiek. Met de beste wil ter wereld kun je iemand, die bv is gepakt voor moord, fraude of corruptie niet goed gaan zitten praten. Er valt weinig aan goed te praten.
  Daarnaast is er de kritiek op bv het functioneren van ambtenaren, de inefficiëntie van overheids instanties, de absurde salarissen van bepaalde personen die bij de overheidsdiensten werken, het toeschuiven van contracten, het aanstellen van vriendjes op hoge functies etc.
  Al die zaken zijn de afgelopen decennia al uitgebreid besproken door vele onderzoekscommissies en buitenlandse rapporten. Het wordt ook door niemand ontkend en het is één van de oorzaken waarom het eiland niet vooruit komt. Alle groei wordt afgeremd door de graaizucht van een kleine groep. In plaats van het geld te besteden aan de zaken waarvoor ze zijn bedoeld verdwijnt het in de zakken van een kleine club.
  Dit benoemen is kritisch, maar het is wel gefundeerd kritisch en mag dus worden benoemd.

  Jouw probleem is dat jij het benoemen van al die zaken meteen in het persoonlijke vlak trekt. Het lijkt wel alsof jij je persoonlijk aangesproken voelt wanneer iemand het heeft over de immense corruptie op het eiland. Ik weet dat veel YdK daar ook last van hebben. Zij zeggen immer, hij heeft een fout gemaakt, maar het is één van ons, dus mag je er geen kritiek op hebben.
  En juist die houding zorgt ervoor dat de crimineen (want dat zijn het) door blijven gaan met hun praktijken. Ze weten immers dat de gemiddelde YdK hen niet af zal vallen, die blijft hen steunen. En zo komt het eiland natuurlijk nooit vooruit.

  Daarom, als goede raad voor 2021, probeer eens een keer onderscheid te maken tussen terechte kritiek op misstanden en ongefundeerde kritiek (of zelfs rassenhaat). Die laatste is natuurlijk totaal iets anders en is nimmer goed te praten. Alhoewel ook dat weer een apart verhaal is, want komt de rassenhaat van een YdK richting een buitenlander dan is het accepteerbaar of zelfs fantastisch, maar zodra het van een buitenlander over een YdK gaat dan is het huis te klein.
  Gisteren stond er een video van een vrouw uit Bonaire op Youtube. Zij was haar baan, bij een autoverhuurbedrijf, kwijtgeraakt door corona en ging vervolgens geheel los in een tirade over makamba’s en Nederland. Dat ze kwaad is snap ik, maar dan nog is het racisme dat uit haar mond kwam op geen enkele manier goed te praten. Wanneer een makamba zo over haar had gesproken dan was er een moordcommando achter die persoon aangestuurd, zoals ook bij de eigenaar van Miles is gebeurd (de reden waarom hij het eiland snel moest verlaten).

  Ergo, probeer het eens en probeer eens in te zien dat kritiek ook zijn positieve kanten kan hebben. Het is immers het signaleren van misstanden en je kunt een probleem alleen maar oplossen wanneer je erkent dat er een probleem is.

 14. …heeft er nog leningen uitstaan van 340 miljoen dollar…
  Ja, zo kan ik het ook.
  Werken met andermans geld dan lijk je groter dan je bent, een grotere bek opzetten, credibility en gezag kopen om anderen de mond te snoeren, overbluffen en intimideren.
  Het ene vliegwiel zwengelt et andere vliegwiel aan en voor dat men het door heeft zitten wij met z’n allen in een carrousel van gebakken lucht met opgeklopte ego’s en dito angsten om door de mand te vallen of tegen de lamp te lopen. Tot dat er zand in de machine word gestrooid en de raderen knarsend tot stilstand komen
  Die man is met zijn zwanenzang bezig.
  Rustig laten uitrazen.
  Nog een weekje, dan is die man history, while life goes on.
  Ook op Curacao kunnen zij er wat van. Leven op krediet.
  Mijn achterbuurman die een bijzondere verzameling in en om zijn kunstzinnig huis heeft zegt tegen zijn klagende buren; dit huis, en mijn auto’s zijn van mij en niet van de bank. Ik kan ermee doen en laten wat ik wil. Dan is het weer stil..

 15. @J. Meloen:
  Dus ik moet alles wat JM zegt zo maar voor zoete koek aannemen? Ik mag als YDK mijn eiland en mijn landgenoten niet verdedigen?? Moet ik ze afvallen???
  Lekkere jongen ben jij J…….. Habuzador bo ta!!!!!!!! Als jullie alles wat jullie uitkomt zo maar kunnen zeggen, mag ik daar dan niets van vinden???
  Dan ben je nog dommer dan ik eerst dacht J……
  Typisch……….

 16. @Eric, BLM laat het ware gezicht zien
  Eisen demonstratie recht!
  Plunderen en ruïneren een volledige straat met Black owned enterprises, laten de eigenaren in puin achter!

  !

 17. Het lijkt alsof bedrijven in Amerika ook een beetje hypocriet zijn, toen hun winkels met de black lives demonstratie vernield werd, stonden ze te juichen toen Trump hen geld beloofde.

 18. @ Drechi,

  Jouw grote probleem is dat jij alleen maar in zwart en wit kunt denken, er bestaat geen tussenweg. En nee, dan bedoel ik niet de kleur van de bevolking, maar gewoon de standpunten. Jij denkt alleen maar in uitersten en kunt absoluut geen kritiek verdragen wanneer het gaat om Curacao.
  Zodra er ook maar 1 woord negatief wordt gesproken over Curacao dan trek jij in een stuip. Dan ben jij niet meer in staat om die kritiek te beoordelen op waarheid of op relevantie. Het is bij jou per definitie niet waar, alle kritiek is onterecht in jouw ogen en wanneer de kritiek wel terecht is dan doe jij het af als: ‘zo doen wij het en als het je niet bevalt hoepel je maar op’.

  De consequentie van deze kijk op de problemen is dat jij in het geheel geen problemen meer kunt onderkennen, laat staan er oplossingen voor kunt verzinnen. Het maakt niet uit hoe groot de misstanden zijn, de mantel der liefde gaat er overheen en er mag niet over worden gesproken.
  Die mentaliteit heerst bij velen op het eiland en het resultaat is dus dat het eiland in de afgelopen 50 jaar totaal geen enkele vooruitgang heeft geboekt.
  Het eiland heeft geen vet op de botten en bij iedere crisis hebben we hulp van buitenaf nodig.

  Iedereen op het eiland die immer roept ‘nos mes por’ behoort ook te beseffen dat iets zelf doen ook een verantwoordelijkheid om integer om te gaan met de schaarse middelen die we hier hebben. Alleen dan kun je een toekomst voor iedereen nastreven.
  Echter, hier is alleen sprake van zoveel mogelijk voor eigen gewin zien te pakken en alle kritiek op die mentaliteit willen we niet horen.

  Wat er nu in de VS met Trump gebeurt is een totaal ander verhaal, het gaat hier om opruiing en aanzetten tot geweld. Dat is de reden dat hij wordt geweerd van sociale media.
  Wat jij wilt is gewoon anderen de mond snoeren wanneer ze terechte kritiek hebben op sommige zaken op het eiland.
  En ik hoop dat ook jij begrijpt dat censuur heel iets anders is dan de opruiing door Trump.

 19. Kunnen die bedrijven ook niet hier op KKC even poolshoogte komen nemen?
  Ik ben bang dat er dan echter alleen maar een of twee mensen die het dagelijks tegen “de wolven” die tegen de YDK zijn hier moeten opnemen, overblijven.
  Ik zal maar geen namen noemen van degenen die er dan weg moeten….

Comments are closed.

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -