27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 07:12

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Reportage over voedselhulp op Curaçao

NPO radio 1 Jurgen van den Berg in gesprek met
NOS correspondent Dick Drayer

NOS correspondent Dick Drayer-3

Curaçao heeft zijn grenzen dichtgegooid, en bedrijven en winkels zijn gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat lukt aardig, met maar veertien Corona -patiënten op een bevolking van 160.000 inwoners.

- Advertentie -

Maar de prijs is hoog: de economie staat stil en veel mensen zitten zonder werk en inkomen.

Zij zijn in toenemende mate afhankelijk van voedselhulp om te kunnen overleven. Een bijdrage van NOS-correspondent Dick Drayer

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Het wordt tijd. Het wordt tijd dat Curaçao ophoudt met die autonomie onzin. Het was tien jaar geleden al een slecht idee en het bewijs is er dat het niet langer kan. Laat deze regering aub een keer een goede keuze maken en de macht teruggeven aan Nederland. En ja ik zeg Nederland want er zal geen enkel ander land zijn die iets met curaçao wil. Heel spijtig betwijfel ik helaas ten zeerste dat de oppositie in Nederland ooit curaçao nog toe zal laten treden als een gemeente. Wat een gigantische misstap was 10-10-10, van zowel curaçao als Nederland. En uiteindelijk is het volk er de dupe van.

 2. Zijn de miljarden die nu uitgegeven worden om duizenden te redden wel de juiste lange termijn oplossing. Zie

  https://ondernemerszorg.nu/

  Staat heft economie nodig om gewenste zorg te leveren en de economie heeft gezonde mensen nodig. Als vegelijking Griep van 2018 koste 9444 mensen het leven (https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland)

  Maar hoe gaan we als samenleving dit ooit terug betalen. Hoe gaat dit eindigen voor Nederland, inclusief de eialanden waar we op wonen.

 3. De prijs is hoog, maar niet voor de politici
  De zak van Sinterklaas uit Den Haag, komt er bijna aan. Dus zolang mogelijk procrastineren met het korten op de staatssalarissen. Hoop echt dat Knops deze x niet met zich laat sollen en alle rassen, slaven-, koloniale-, post koloniale en kleurenkaarten aftroeft.

 4. Beflapas, minister Girigorie ontkende de toeslag van 50 gulden per uur niet, in de persconferentie vandaag.

  Dat betekent dus dat een politie agent deze maand naast zijn salaris meer dan 8,000 gulden incasseert.

  Tel daarbij alle verplegers die al 4 weken betaald thuis zitten en je moet concluderen dat respect voor onze hulpverleners totaal niet nodig is.

  Het zijn Corona profiteurs.

 5. Tijdens de persconferentie vandaag werden ook vragen hierover aan Camelia Römer gesteld, ze was gewoon de spot aan het drijven met deze situatie.

  Zolang deze minister en anderen vinden dat het normaal is dat sommigen 65.000 in de maand verdienen en anderen amper te eten hebben, zal niets veranderen.

  Het schijnt dat de politie in deze tijd ook een toeslag van 50 gulden per uur krijgt, geen wonder dat de politie plotseling zo ijverig is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -