29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

HomeNieuwsPolitie en JustitieNOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te...
ANP

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele zaak tegen de Amerikaanse oud-president, die een nieuwe gooi doet naar het presidentschap.

Doordat Trump en twee van zijn zonen tussen 2011 en 2021 de waarde van de familiebedrijven en -bezittingen met honderden miljoenen en in enkele gevallen met miljarden dollars overdreven, hadden ze tal van financiële voordelen.

Zo kregen de Trumps gunstiger voorwaarden voor leningen, betaalden ze lagere premies voor verzekeringen en waren er belastingvoordelen. “De documenten bevatten frauduleuze waardebepalingen die werden gebruikt in het zakenleven”, staat in de uitspraak van de rechter.

De rechter stelde onder meer vast dat Trump de waarde van zijn verblijf in Florida, Mar-a-Lago, op enig moment 23 keer zo hoog afspiegelde als het in werkelijkheid was. De oppervlakte van zijn penthouse in New York was maar iets meer dan een derde van wat Trump ervan maakte.

Mar-a-Lago

Nog geen straf

Wat voor straf Trump voor de fraude krijgt, is nog niet bekend. Dat moet worden vastgesteld in een apart proces, dat volgende week begint en maanden kan gaan duren. De openbaar aanklager heeft al laten weten dat ze Trump een boete wil opleggen van 250 miljoen dollar. Verder wil ze hem verbieden nog zaken te doen in de staat New York.

Donald Trump heeft alle aantijgingen ontkend. Hij deed het af als een heksenjacht door mensen met politieke motieven. Zijn advocaten probeerden de zaak geseponeerd te krijgen, omdat het gaat om een zaak van jaren geleden en omdat het publiek er geen nadeel van zou hebben ondervonden.

Meer rechtszaken

Trump is in veel meer rechtszaken verwikkeld, tegen hem werden in een half jaar tijd vier aanklachten uitgebracht. Zijn populariteit lijkt dat voorlopig niet te schaden. In de peilingen is Trump veruit de populairste presidentskandidaat van zijn Republikeinse partij. De verkiezingen in de VS zijn in november volgend jaar en de vraag is wat voor invloed de rechtszaken gaan hebben als de verkiezingen dichterbij komen.

The Trump Organization kreeg eerder al eens een boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude. De financiële topman kreeg een gevangenisstraf van vijf maanden voor zijn rol bij die fraude. Trump was zelf in die zaak niet persoonlijk aansprakelijk.

Bron: NOS

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties