NOS | Ook het traangas begint op te raken in Venezuela

Ook het traangas begint op te raken in Venezuela | AFP

Venezuela, het land waar al aan praktisch alles een tekort is, heeft er een nieuw probleem bij: het traangas raakt op. Vanwege de grote voedsel- en medicijntekorten wordt in het Zuid-Amerikaanse land al maandenlang gedemonstreerd en om al die protesten neer te kunnen slaan, hebben de ordetroepen heel veel traangas nodig.

Veel van dat gas importeert Venezuela uit Brazilië, maar een Braziliaanse luchtvaartmaatschappij heeft nu geweigerd de laatste bestelling naar Venezuela te vervoeren. Daardoor loopt Venezuela ruim 78.000 doses traangas mis.

Een lid van van de Venezolaanse oppositie had de order openbaar gemaakt en verzocht zijn Braziliaanse collega’s de levering van traangas te boycotten. Daarop liet luchtvaartmaatschappij Avianca Brasil weten geen traangas meer te willen transporteren naar Venezuela.

Sinds april wordt in Venezuela vrijwel dagelijks gedemonstreerd tegen het beleid van president Nicolás Maduro. Daarbij vielen tot nu toe tientallen doden en raakten duizenden mensen gewond, vaak door het traangas dat door de oproerpolitie wordt gebruikt.

De bevolking geeft Maduro de schuld van de rampzalige economische situatie waarin het land verkeert. Maduro trekt steeds meer macht naar zich toe en zijn tegenstanders zeggen dat zijn regering de democratie uitholt. Maduro beschuldigt zijn tegenstanders ervan dat ze met hulp van de VS proberen een staatsgreep te plegen.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | Ook het traangas begint op te raken in Venezuela

  1. Fred de Haas

    ‘Venezuela, het land waar al aan praktisch alles een tekort is, heeft er een nieuw probleem bij: het traangas raakt op’.

    Ik vind dit geen probleem, maar een zegen.

    Die lui bij de NOS begrijpen het Nederlands niet meer.

  2. Die traangas was allang op, wat ze nu gebruiken zijn spullen die gekocht is op de zwaartemarkt waarbij de HTH datum allang is overschreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *