26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 07:19

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

NOS: Ontvoerde journalist VS vrijgelaten

HomeMediaNOS: Ontvoerde journalist VS vrijgelaten

Peter Theo Curtis op archiefbeeld Foto |  Al-Jazeera .
Peter Theo Curtis op archiefbeeld Foto | Al-Jazeera .

Een Amerikaanse journalist die bijna twee jaar geleden in Turkije bij de Syrische grens werd ontvoerd, is vrijgelaten. Dat is bevestigd door de Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken.

Peter Theo Curtis is in Syrië vrijgelaten en overgedragen aan vertegenwoordigers van de Verenigde Naties. Qatar zou hebben bemiddeld om hem vrij te krijgen.

De journalist werd in oktober 2012 ontvoerd in de Turkse plaats Antakya, waarvandaan hij Syrië wilde binnengaan. Hij werd volgens Kerry vastgehouden door de Syrische terreurbeweging al-Nusra.

Video:

Een Amerikaanse journalist die bijna twee jaar geleden in Turkije bij de Syrische grens werd ontvoerd, is vrijgelaten. Hij was ontvoerd door de Syrische terreurbeweging al-Nusra.

James Foley
“Vooral na deze week, die werd gekenmerkt door een onvoorstelbare tragedie, zijn we allemaal opgelucht en dankbaar dat Theo Curtis thuiskomt, na zo’n lange tijd in de klauwen van al-Nusra”, schrijft Kerry in een verklaring.

De minister verwijst daarmee naar de onthoofding afgelopen week van de Amerikaanse journalist James Foley, die was ontvoerd door de Islamitische Staat (IS). Een video van Foley’s onthoofding was op internet gezet.

Vrienden
Op 30 juni kreeg de Arabische zender al-Jazeera een video met Curtis in handen. Hij zag er slordig uit, met lang haar en een baard, maar leek in goede gezondheid te verkeren.

Curtis noemde in de video zijn naam en zei dat hij een journalist uit Boston was. Hij zei ook dat hij alles had wat hij nodig had: voedsel, kleding en zelfs vrienden.

Curtis heeft Syrië inmiddels verlaten, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal zo snel mogelijk met zijn familie worden herenigd.

Duitse gijzelaar
Vandaag schreef het Duitse Welt am Sonntag dat IS in juni een Duitse gijzelaar heeft vrijgelaten. Daaraan zou een jaar onderhandelen zijn voorafgegaan.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties