30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:33

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Ondanks maatregelen steeds meer coronabesmettingen op Curaçao

Het buitenland kijkt mee en zou anders reisrestricties kunnen gaan overwegen, waarschuwt Rhuggenaath.

Op Curacao groeit het aantal covid-19 besmettingen. Premier Rhuggenaath noemt de situatie alarmerend en doet een dringend beroep op de bevolking om zich aan de coronamaatregelen te houden.

Het buitenland kijkt mee en zou anders reisrestricties kunnen gaan overwegen, waarschuwt Rhuggenaath. Begin deze maand noemde premier Rutte Curaçao als een vakantiebestemming die wél kan.

Gisteren werden 105 nieuwe besmettingen gemeld waarmee het totaal aantal actieve besmettingen op 869 komt. Tot nu toe zijn drie mensen aan covid-19 overleden.

- Advertentie -

Sinds vorige week gelden verscherpte maatregelen. Zo is er een avondklok om 21.00 uur en moeten bars en restaurants om 20.00 dicht. Toch blijft het aantal besmettingen toenemen.

Deze Nederlandse toeristen vertellen over hoe de verscherpte maatregelen hun vakantie beïnvloedt:

‘Nu word je op een gegeven moment door de avondklok weggestuurd’

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. In maart hadden we de meest draconische maatregelen met 1 dode 1 besmetting en geen testen.
  Alles was gebaseerd op aannames.
  Nu hebben we 3 doden, 14 opnames (waarvan 6 IC).
  En, nagenoeg, geen maatregelen.
  Raar? Ja.
  Maar het zijn niet de ziekenhuisopnamens die de paniek aan wakkeren maar de positieve testen.
  Hoe meer mensen getest worden hoe meer mensen een positieve uitslag krijgen. Wat is het percentage positieve uitslagen van de testen? Daar hoor ik niemand over.
  Weer raar.
  Als die nu eens nagenoeg gelijk zou zijn, niet echt onwaarschijnlijk, is er dan spraken van een explosie?
  Het aantal stijgende opnames geeft wel aan dat besmetting met covid toe neemt.
  Het aantal positief geteste alleen in een onjuiste indicator.
  Als dat de indicator is is hij morgen op 0 te krijgen. Gewoon stoppen met testen.
  Persentages geven een beter beeld. En die heb ik niet gehoord.

 2. Ik lees net in de Belgische Standaard dat de politie op een feest stuitte van 100 man. In de US miljoenen mensen op reus binnenslands voor thanksgiving, ,in NL doet men maar etc etc
  Je mag je afvragen what the heck is the matter with these people. Verplegend personeel, artsen overal zijn overwerkt. Dus we krijgen op korte termijn een tekort aan ook IC personeel.
  Abnormaal dit.

  Ik denk dat we hier naar een tokkie de keda moeten.

 3. Hoorde van een vriend die in het ziekenhuis werkt dat alle IC corona patienten lokaal zijn en dat van de coronagevallen in het ziekenhuis er 1 uit Venezuela is, 1 uit Europa, 1 Amerikaan en de rest lokaal. Er is er ook nog eentje uit Bonaire, maar die hebben ze gehaald.

 4. Deze oproep is voor een groot deel aan dovemansoren gericht. Je ziet dat all over the world, niet alleen in Curacao. Een bepaalde groep wenst de eigen vrijheden niet in te perken. Het interesseert ze gewoon niet, life must go on. Dus indien de regering met dit beleid resultaten wil boeken, zullen hardere maatregelen moeten worden genomen. Adviezen hebben overduidelijk geen zin.

 5. Moet wel erbij vermelden dat de nieuwste maatregelen op of direct na zondag 15 november zijn ingegaan.

  Dus na dit weekend moeten hopelijk verbeterde cijfers worden verwacht, anders hebben wij echt een (groot) probleem.

 6. Tja, krijg je als je voor lange tijd de boel aan het flessen ben.

  Je testbeleid laat nu blijken dat je velen besmet liet rondlopen en nu krijg je de rekening gepresenteerd.

  Nu is het wachten op de volgende grafieken, statistieken, probabiliteitstheorieën en modellen die er komen gaan.

  Alles voor een ander de les te lezen.

 7. Deze Nederlandse toeristen vertellen over hoe de verscherpte maatregelen hun vakantie beïnvloedt:

  ‘Nu word je op een gegeven moment door de avondklok weggestuurd’

  Zijn zeker dezelfde gasten die corona naar Nederland haalde om gewoon op vakantie te gaan en met elkaar te hossen en zuipen

 8. Ik denk dat de meeste besmettingen in omgeving Buena Vista, Santa Maria en Brievengat voorkomen. Mensen constant dicht bij elkaar. Snek, minimarkets. En het is wel toevallig dat de mcb bank van de week dus weer besmettingen zijn vastgesteld bij het personeel. Kortom de mensen moeten opgevoed worden.

 9. Jullie snappen het nog steeds niet, he. Lock down werkt niet. Horeca sluiten had niet het gewenste effect. Mondkapjes doen niet wat ze moeten doen…. Jullie zijn allemaal van de pot gerukt als je denkt dat je zo een Virus tegen houdt. Iesereen zit te frunneken aan zijn mondkapje om daarna fruit en groente te betasten in de super wat voorheen 50 man al deden.
  Feestjes thuis en de kerk mag 250 mensen begroeten. Laat gaan die onzin. We hebben geen oversterfte. Wat komt na Covid-19???

 10. Evenals gisteren moest ik zowel op Papagayo en Mambo zijn en wederom hangt men bij elkaar zonder mondkapje.
  Het is en blijft dweilen met de kraan open. Sneks, if anderszins het maakt geen ruk uit.
  Men blijft maar doen.

 11. De oplossing van Covid zit hem niet in paniek of roepen om ‘alles plat’ te gooien, inclusief lock-down. Dat laatste heeft namelijk meer bijeffecten (meer werkloosheid, meer armoede, meer wanhoop, minder inkomsten en minder onderwijs) dan dat het de problemen oplost. De remedie is dan erger dan de kwaal. Maar wat dan wel? Meewerken, doen; afstand, mondkapjes in gesloten ruimten, hygiene enz. Kortom; luisteren naar de adviezen van overheid en dr. Izzy. Verder kun je misschien nog meer thuis blijven en thuis werken en bars, sneks en plekken sluiten waar mensen (binnen) samenkomen eerder laten sluiten, maar om verder te gaan is denk ik niet verantwoord. Het is al zo vaak gezegd; zoeken naar een evenwicht, een balans van wat kan en wat dragelijk is (sociaal, financieel en gezondheid). Think big, act smart. Zonder ons verstand te verliezen. Het valt niet mee, maar met Covid moeten wij leven. Dat kan. Doen.

 12. Lockdown is de enige oplossing. Heel vervelend maar anders duurt het nog langer. En blijft het modderen.
  Eiland op slot, je mag wel eraf, niet meer erop. Sluiting nagenoeg alle bedrijven, scholen, kerken, sport, horeca, etc. gedurende 1 maand. Geen uitzonderingen.
  Tegelijkertijd iedereen (100%) testen. Positief is verplichte centrale quarantaine in te bouwen kampement. Mogelijk gedeeltelijk op eigen kosten als je kapitaalkrachtig bent.
  Wie overtreedt krijgt verwijdering van het eiland te horen.

  Iemand betere ideeën? Maar niet alleen denken en zeggen, ook doen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -