30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Rhuggenaath: laatste waarschuwing na recordaantal besmettingen

Het aantal actieve besmettingen staat momenteel op 869. Er liggen tien mensen in het ziekenhuis | Nu.cw

“Als we ons niet beter aan de maatregelen houden, dan komen we in een lockdown”, zegt premier Eugene Rhuggenaath. “Doen we het niet zelf, dan zorgt het buitenland wel voor een lockdown.”

Rhuggenaath doet de uitspraak woensdag tijdens een ‘Verslag van de Dag’ na het bekend worden van 105 nieuwe besmettingen. Het recordaantal besmettingen volgt na het testen van maar liefst 553 mensen de afgelopen 24 uur. Nooit eerder werden zoveel mensen in één etmaal getest.

Tijdens een emotionele toespraak riep Rhuggenaath burgers op tot het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid. Hij werd hierin bijgestaan door epidemioloog Izzy Gerstenbluth. “Als het aantal besmettingen per dag zo hoog blijft en verder oploopt, zullen we het virus moeten afremmen en strengere maatregelen moeten nemen”, aldus Gerstenbluth.

- Advertentie -

Rhuggenaath gaf als voorbeeld voor strengere maatregelen Plachi di Dia, waarbij bepaalde kentekens op bepaalde dagen mogen rijden, en een lockdown. “Het lijkt haast onvermijdelijk”, aldus de premier.

Het aantal actieve besmettingen staat momenteel op 869. Er liggen tien mensen in het ziekenhuis.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Hoe wil men toegesproken worden. Er wordt gezegd, dat de directeur van de ontvanger slechts kleuterschool heeft gedaan, dan zitten er nog wat in de staten, (raadsel hoe het allemaal kan) met veterdiploma, en dan al het commentaar.

 2. Helaas heeft de coronapandemie ook het volledig ontbreken van leiderschap bij deze premier blootgelegd.

  Na zijn bedroevende tentoonstelling, gister tijdens de ingelaste “relato di dia” denk ik dat deze man z.s.m. het ontslag van het voltallige kabinet z.s.m. bij de gouverneur moet indienen.

  Nieuwe verkiezingen zijn al uitgeschreven, dus ga jullie maar lopende zaken (af-)handelen. Fyi, COHO (CHE or what the heck) is ook een lopende zaak, prutser.

 3. Er gebeurt al heel veel, zeker. Maar er moet nog meer gebeuren en dat is vooral; mééwerken, iedereen. Het is niet ‘zij’. Het is WIJ. Wij moeten doen wat we horen te doen; mondkapjes, geen gezellig doen binnen met veel mensen, geen handen geven, niet boven op elkaar zitten bij de snek, Jan Thiel, Blauwbaai enz enz. Dat kan, en dus; ban p’e! Doen!

 4. En de misterie-president praatte weer tegen Het Volk, zoals tegen zijn kinderen:

  Ik zeg het nog één keer, anders moet ik maatregelen nemen.
  …. Er gebeurt niets….
  Nu is het de laatste keer, anders moet ik maatregelen nemen.
  …. Er gebeurt niets….
  En nou is dit de allerlaatste waarschuwing, anders moet ik maatregelen nemen.
  …. Er gebeurt niets….
  Dit is de aller-allerlaatste keer dat ik waarschuw, anders moet ik maatregelen nemen.

  Wat denk je dat er nu gebeurt?

 5. Als iedereen eens zou gaan kijken wat Pieter Borger te vertellen heeft over de pcr rest dan weten we gelijk hoe deze cijfers tot stand komen.
  Google deze man en verdiep je in zijn verhaal.

 6. Nou Trui dat ben je weer even kwijt. Lucht het een beetje op? Ik miste nog een heleboel namen van personen die nu jaloers zijn omdat zo door jou niet worden genoemd.
  Laat het duidelijk zijn. Eigen verantwoordelijkheid nenen en daar naar handelen werkt. Bedenk wel dat we in een machocultuur leven, waarin “echte” mannen geen bekbedekker dragen, geen afstand houden, handen niet desinfecteren en alvast gerekend willen worden tot de prikvertikkers als meducijnen beschikbaar komen.
  Laten we op Curacao stoppen met roken, het gewicht van personen van meer dan 100 kg verlagen met 10 kg, onder de 100 kg met 5 kg. Dat draagt bij tot vermindering van obesitas en duabetis. Vreet minder en beweeg meer. Bovendien 3 onderliggende ziektes in tijd van Corona aa gepakt.

 7. Op de eigen verantwoordelijkheid van de Curacaoenaar rekenen is hetzelfde als op resultaat rekenen als je dansleraren en dj’s naar een verkeersbeurs stuurt.

  Maar wat kun je verwachten van Ruggenaath die mafiameid / golddigger Stella van Rijn, zijn buurvrouw op Julianadorp, benoemde tot voorzitster van de commissie Integriteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -