28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

NOS | Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao, mariniers vast in Rotterdam

HomeMediaNOS | Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao, mariniers vast in Rotterdam
worden verdacht van drie strafbare feiten: het veroorzaken van een ongeval met letsel, het verlaten van de plaats van een ongeval en het doen van valse aangifte | ANP

Op Curaçao zijn drie Nederlandse militairen opgepakt. Ze zouden doorgereden zijn na een ongeval en daarna valse aangifte hebben gedaan van de diefstal van hun huurauto.

De drie mannen waren in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur betrokken bij een verkeersongeluk in Willemstad. De bestuurder van de aangereden auto raakte daarbij lichtgewond, terwijl de vermoedelijke veroorzaker van het ongeluk, de gehuurde auto van de drie Nederlandse militairen, ervandoor ging.

Twijfel

De gehuurde auto werd korte tijd later achtergelaten op de oprit van een tuin. De volgende ochtend deed de bestuurder aangifte van diefstal. Nader onderzoek was voor de politie aanleiding om aan het verhaal van de man te twijfelen en hem en zijn twee passagiers vandaag op te pakken.

Zij worden verdacht van drie strafbare feiten: het veroorzaken van een ongeval met letsel, het verlaten van de plaats van een ongeval en het doen van valse aangifte.

Indien er voldoende bewijs is tegen de drie worden ze snel naar Nederland teruggestuurd en daar vervolgd. De drie mannen zijn op Curaçao vanwege een militaire oefening.

Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven mariniers aangehouden vanwege betrokkenheid bij een geweldsincident. De marechaussee onderzoekt de zaak.

Volgens het AD hebben de militairen iemand geschopt. Dat zou zijn vastgelegd door verschillende camera’s van stadstoezicht.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. In vroeger tijd was het hier ieder weekend raak met vechtpartijen, vooral in Salina bij the Pub. Dus wat er in Rotterdam is gebeurd zou je welhaast standaard kunnen noemen.

    Doorrijden na een ongeval is van een heel andere orde, denk dat we alcohol er ook wel bij mogen betrekken en dat zal dan ook wel een reden zijn geweest dat ze zijn doorgereden.
    Er is al genoeg jurisprudentie op dat vlak, dus straf zal niet zo moeilijk zijn vast te stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties