Ingezonden | Caracasbaaiweg

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Een gedeelte van de Caracasbaaiweg heeft een nieuwe laag asfalt gekregen. Het probleem met de Caracasbaaiweg is het drukke verkeer de laatste jaren ontstaan door alle bebouwing rondom Jan Thiel. Er is nog geen oplossing aangeboden door Openbare Werken, maar men is er al jaren mee bezig?

Probleem is file vorming en vervolgens moeilijk om van de zijstraten en winkels,restaurants om erop te komen, met als gevolg men gaat risico nemen en is afhankelijk van vriendelijke automobilisten.

In afwachting van een structurele oplossing stel ik het volgende voor: plaats borden met maximale snelheid van 50 km/uur ( 40 km/uur zou nog beter zijn) en introduceer ritsen. Zodra de snelheid door file vorming laag is geworden dan ritsen met de zijwegen. Hierdoor kan je een redelijk constante stroom vormen en een betere doorstroming als nu. Ritsen is ook handig wanneer een baan van twee banen word afgesloten vanwege bv wegwerkzaamheden. Voorkom je het voordring gedrag van nu en een betere doorstroming.

Henk Pasman,

Curacao

6 Reacties op “Ingezonden | Caracasbaaiweg

 1. Rijden op de Sta. Rosaweg en rotonde is een klassiek voorbeeld van het feit dat de rijopleiding en rijexamen geen ene moer voorstellen.

 2. Juist Joep, asociaal gedrag dat door iedereen getolereerd wordt. Al zijn er genoeg socialen die je laten invoegen.

  Dom plan van Henk Pasman. Wat heeft een maximum snelheid voor zin als je in de file stilstaat. En ritsen in een file is vrij zinloos, en gebeurt al.

 3. Joep Meloen

  Beste Henk,

  Het ritsen doet men hier op een hele aparte manier. Men neemt een sluipweg langs de file, rijdt dan hard naar voren en perst de auto er dan tussen. Gevolg ? Het verkeer dat netjes in de file staat mag nog een uurtje langer staan.
  Beste voorbeeld is op de Sta Rosaweg. Men pakt de parallelweg langs Aqualectra en Kooyman om vervolgens de auto snel vlakbij de rotonde er weer tussen te duwen. En velen staan dat ook gewoon toe.
  Dat is de verkeersmentaliteit alhier en dat ga je niet veranderen.

 4. Een smal eiland waar je geen kant meer op kan .
  Maar ja nos mes por .

 5. Beste Henk,
  Waarschijnlijk rij je niet zo vaak in de spits. Het “ritsen” gebeurd al jarenlang!
  Er zijn genoeg chauffeurs die je een “kans” geven om in te voegen. Er zullen best enkele asocialen zijn die dit nooit doen. Snelheid heeft hier niets mee te maken! Als er harder gereden wordt dan bv 50km ontstaan er geen file’s waardoor invoegen bemoeilijkt wordt.

 6. De Rechtsstaat

  Ritsen gaat toch niet haaks op de rijrichting?

  Afijn, dit stuk kaart echter het probleem op dit eiland. Wij kunnen nooit structureel te werk gaan!

  Ga a.u.b. terug naar de tekentafel en breng het wegennetwerk in kaart. Leg vast het wenselijke plan en pas de “spots” in het uiteindelijke resultaat.

  Gaat jaren duren maar er moet echt een begin aan worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *