30 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

NOS: Nederlandse experts bij trein Torez

HomeMediaNOS: Nederlandse experts bij trein Torez
Premier Rutte wil dat de trein zo snel mogelijk naar Charkov gaat  EPA .
Premier Rutte wil dat de trein zo snel mogelijk naar Charkov gaat
EPA .

Een team van Nederlandse forensische experts is aangekomen bij de treinen in Torez waar de lichamen van de slachtoffers van de ramp met MH17 naartoe zijn gebracht. Dat heeft premier Rutte gezegd op een briefing in de Tweede Kamer.Rutte vindt dat de treinen met koelwagons zo snel mogelijk naar Charkov moeten wordt gereden, maar in elk geval naar door de Oekraïense regering beheerst gebied.

“We spannen ons in voor identificatie van de slachtoffers in Nederland.”

Schuldvraag
De premier zegt dat er weliswaar sterke aanwijzingen zijn dat het vliegtuig is neergehaald. Toch laat hij zich nog niet uit over de schuldvraag.

“We moeten voorkomen dat het voortijdig aanwijzen van schuldigen leidt tot een verminderde toegang tot het rampgebied. We willen onze mensen terug”, verzuchtte Rutte.

De OVSE meldt dat er 196 lichamen zijn geborgen. Volgens onbevestigde berichten is dat aantal inmiddels opgelopen tot 251.

Volgens Rutte is nog onduidelijk waar de zwarte dozen van het toestel zijn, al zijn er berichten dat de pro-Russische separatisten ze in handen hebben. De premier heeft met president Poetin afgesproken dat ze zullen worden onderzocht door de internationale luchtvaartorganisatie ICAO.

Nationale rouw
Alle partijen in de Tweede Kamer spraken nogmaals hun medeleven uit met de nabestaanden van de slachtoffers. Er is waardering voor het optreden van de regering. Kamerlid Ten Broeke van de VVD vroeg Rutte of hij nog nadenkt over verdere uitingen van nationale rouw. ChristenUnie en SGP pleitten voor een dag van nationale rouw.

Kamerlid Bontes deed een emotionele oproep aan Rutte om de special forces van het Nederlandse leger in te zetten om het rampgebied veilig te stellen.

“Red de eer van ons land, dit kan zo niet langer voortduren”, zei de ex-PVV’er.

Video:

Rutte: we willen onze mensen terug
Premier Rutte spreekt over de berging en het transport van de lichamen van de slachtoffers in de briefing in de Tweede Kamer.

Bron: NOS.nl

[News-Ticker]

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties