28 C
Willemstad
• dinsdag 5 december 2023

Extra | Journaal 4 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Antilles-Guyane patrol vessel seizes 3.5-ton cocaine haul

MARIGOT--Patrol vessel La Combattante from Marine Nationale seized 3.5 tons of cocaine from a fishing vessel southeast of Barbados on November 28. After confirming the location of the...

AntilliaansDagblad | Overheid belooft prijzen in de gaten te houden

Kralendijk - Directie Toezicht en Handhaving (T&H) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) kondigt aan prijscontroles te gaan uitvoeren op het basismandje, bekend als Bon Kompra Plus. F16...

AntilliaansDagblad | Aruba eigen mededingingsautoriteit

Oranjestad - In een statig pand in de binnenstad van Oranjestad is de Aruba Fair Trade Authority (Afta) geopend. Aruba heeft daarmee een eigen mededingingsautoriteit. Bij de opening...

AntilliaansDagblad | Parkeerbeheer bijna rond

Parkeerbeheer in zicht | Minister VVRP: Onderhandeling nieuw contract in eindfase Willemstad - Het parkeerbeheer is bijna rond en de onderhandelingen zijn in de eindfase. Dat antwoordt de...

AntilliaansDagblad | ‘Hoofdpijn’ in de wijk Rio Canario

Naast illegale boomkap nu ook een snack begonnen Willemstad - De buurtbewoners van de Menegrandeweg in de wijk Rio Canario houden hoofdpijn vanwege de acties van Melly Bergland,...
- Advertisement -spot_img

NOS | Leeftijd telt niet voor Martina: ‘Ik blijf voor altijd 29’

HomeMediaNOS | Leeftijd telt niet voor Martina: 'Ik blijf voor altijd 29'
Churandy Martina

De opwinding over de hereniging van sprinttrainer Bart Bennema en wereldkampioene Dafne Schippers gaat voor een groot deel aan Churandy Martina voorbij. De Nederlandse recordhouder op de 100 en 200 meter, sinds het najaar van 2017 trainend onder Bennema, maakt zich er niet druk om.

“Het gaat er niet om of ik het goed vind of niet. Het is gewoon zo. Alles gaat gewoon door”, is het relaxte antwoord op de vraag wat de positiefste man van Nederland denkt van de komst van Schippers in zijn trainingsgroep. “Het is gewoon zo. Ik kan er niets aan doen. Rana Reider is weg, zij is bij ons. Dat is goed voor haar en de hele groep.”

Vertrek Reider

Schippers moest op zoek naar een nieuwe trainer, nadat de Amerikaan Reider begin november om privéredenen had besloten terug te keren naar zijn geboorteland.

Bennema, die Schippers acht jaar begeleidde en naar de wereldtop bracht, werd door de Atletiekunie vooruitgeschoven de klus op zich te nemen. “We kunnen er allemaal van profiteren”, stelt Martina, in november voor de tweede keer uitgeroepen tot meest positieve bekende Nederlander.

Churandy Martina

@Martina200m
Most positive person of Netherlands. Thanks to all my lovely people that voted for me. Hope I can keep inspire you all to be more positive everyday so we can have a positive world. #meestpositievenederlander2018 – https://t.co/rGMhloqQaL
1 maand geleden

In het Turkse Belek, waar de Nederlandse atletiekploeg zich tot afgelopen zaterdag op het nieuwe seizoen voorbereidde, trainden Martina en Schippers naast elkaar onder toeziend oog van Bennema. De twee vedetten van de sprint kenden allebei een moeizaam 2018 en hopen dat de grote vorm er volgend jaar weer zal zijn.

Ouder worden

De 34-jarige Martina gaat in elk geval uit van een mooi, nieuw atletiekjaar. “De mensen denken dat ik ouder word, maar ik voel me gewoon heel jong. Ik blijf 29 voor altijd”, blikt hij met zijn bekende glimlach op het gezicht vooruit. “Ik weet dat ik nog harder kan. Ik moet alleen fit zijn bij de wedstrijden om dat te bewijzen, want daar moet je het doen.”

Churandy Martina gaat lachend door het leven NOS

Dat hij in 2018 niet top was, kwam door een vervelende blessure. De forse kracht op de achillespees en de aanhechting aan het bot zorgden voor een slepende pijn. Inmiddels is hij weer fit. “Het is nu goed, maar we moeten het blijven behandelen. Ik hoop volgend jaar blessurevrij te blijven. Dan kan ik gewoon lekker hard lopen”, zegt de Antilliaan, die al in 2003 op de WK in Parijs tussen de mondiale sprinttop stond.

Vijfde Olympische Spelen

Inmiddels is hij vier Olympische Spelen verder en gaat hij vanaf komend seizoen op jacht naar een vijfde olympisch startbewijs. In zijn eerste jaar onder Bennema heeft hij veel geleerd. “Mijn start is onder Bart veel beter geworden. Soms vindt hij dat ik meer kan doen. In het krachthonk bijvoorbeeld. Hij ziet dingen en zegt meteen wat. Hij is duidelijk.”

Onder Bennema moeten de vijfde Spelen haalbaar zijn. En hij is in 2020 in Tokio niet van plan een bijrol te spelen. Op de 100 of 200 meter, of beide. De 200 meter ligt hem doorgaans beter. “Maar ik kan niet kiezen. Ik wil ook niet kiezen.”
Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. @ Plasje is jaloers dat Dafne een mooi sport lichaam heeft, hij bonkt liever op een liliputer zuid Afrikaans Scalet waar alleen maar bot is te zien. Het valt mij nog mee dat plasje haar niet beschuldigt van doping gebruik om dat ze puisjes in haar gezicht heeft , heb je trouwens al eens een keer over ge klaagt azijn zeiker!

  2. Ik ben zo blij, loopt de 100 en 200 meter als één aangeschoten hert, dat loopt hij sinds hij met Gerrit de Raaf de politieke rond rit over het eiland deed, god straft onmiddelijk, Maar Martina heeft wel zijn centjes op het droge ???.

  3. Gaat Martina nog op bezoek bij zijn grote vriend Gerrit Schotte in Bon Futuro?

    Dan geef ik hem een kerstkaartje van mij mee voor Gerrit. Zal Gerrit leuk vinden.

  4. De ontwikkeling die Dafne Schippers heeft meegemaakt is merkwaardig, het leek alsof zij de Usain Bolt van de vrouwelijke atletiek zou worden maar sinds zij een andere trainer heeft is het allemaal niet uitgekomen. Wat opvalt bij haar is de enorme spierontwikkeling ze lijkt meer op een body builder dan op een sprintster. Het is ook raar om te zien dat ze nu door slanke soepel lopende atleten geklopt wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties