28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 04:15

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Hoge legerofficier Venezuela trekt handen af van Maduro

Een hoge generaal van de Venezolaanse luchtmacht heeft zijn steun aan de regering van president Maduro opgezegd en erkent zelfbenoemd staatshoofd Juan Guaidó als zijn president. Ook heeft hij andere militairen opgeroepen om mee te doen aan het protest tegen Maduro.

“De verandering naar democratie is op handen”, zegt generaal Yánez in een video die op verschillende sociale media is verspreid. Hij noemt Maduro een dictator en stelt dat 90 procent van het Venezolaanse leger inmiddels tegen Maduro is.

Of Yánez nog in Venezuela is of dat hij het land heeft verlaten, is niet bekend. Het Amerikaanse persbureau AP zegt Yánez gesproken te hebben via een Colombiaans telefoonnummer. In dat gesprek bevestigde hij de inhoud van de video en zei hij geen verdere verklaring af te leggen, tot hij daarvoor toestemming krijgt van zijn opperbevelhebber. “En dat is president Juan Guaidó.”

- Advertentie -

Yánez is de eerste hoge officier die is overgelopen vanuit het kamp-Maduro sinds parlementsvoorzitter Guaidó zichzelf anderhalve week geleden uitriep tot interim-president van Venezuela. Volgens de website van de Venezolaanse luchtmacht is Yánez verantwoordelijk voor de “strategische planning” van de luchtmacht.

Inmiddels hebben veel landen Guaidó erkend als het wettige staatshoofd van Venezuela. De Verenigde Staten erkenden hem direct, evenals de meeste landen in Latijns-Amerika.

Veel Europese landen, waaronder Nederland, hebben Guaidó nog niet als president erkend, maar zeggen dat wel te doen als er niet snel presidentsverkiezingen komen. Het Europees Parlement erkende Guaidó donderdag al wel. Maduro houdt wel de steun van China en Rusland.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. Het lijkt alsof Venezuela op een burgeroorlog afstevent, deze legerofficier doet me aan één van sicario’s (Marino) van Pablo Escobar denken. El Marino heeft ooit gezegd, de ratten zijn het eerste die op de vlucht slaan..

  2. @S. Bolivar meen je nou werkelijk wat je zegt. Shame on you, en dat terwijl zoveel mensen dagelijks sterven van de honger in V., en er weer vele ziekten de kop opsteken.
    Soms vraag je je af of mensen echt normaal verstand hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -