NOS | Gesprek over kindermishandeling op Sint Maarten

Gesprek Jurgen van der Berg (NPO Radio 1) met Dick Drayer (NOS) en Marieke Roelfsema (Unicef) over rapport kindermisbruik op Sint Maarten

Bijna alle geïnterviewde jongeren geven aan een of meer slachtoffers van huiselijk geweld te kennen of als kind zelf slachtoffer te zijn geweest.

UNICEF maakt zich grote zorgen over de kinderen op Sint-Maarten. Want fysiek en seksueel geweld tegen kinderen komt veel voor op het eiland, stelt UNICEF in een rapport.

Vanwege de coronacrisis is positie van deze kwetsbare kinderen nu extra zorgelijk. Zij en veel van hun belagers zitten vaak letterlijk vast onder één dak.

Marieke Roelfsema is van UNICEF

Bron: NPO Radio 1/ NOS

4 Reacties op “NOS | Gesprek over kindermishandeling op Sint Maarten

 1. Tico Martina

  @ William, haha wil je zeggen dat Ericlapas deze dagen in de verkeerde rij staat in de botika? Zou hij weten dat de prikpil andere doeleinden heeft?
  Ach ja komt door de bezuinigingen haha

 2. @Tico Martina
  @Clapas moet je toch niet echt serieus nemen. De ene keer heeft ie onderstand en dan bedenkt ie wel weer iets anders.
  Dat krijg je als je stopt met het slikken van “pammetjes” dan raak je de kluts kwijt-:)

 3. Tico Martina

  @ Ericlapas, mag ik vragen waarom je aan derden gaat verkondigen wat je verdiend? Is dat niet precies het type opschepper waar je tegen ageert. Dat je uit beleefdheid of tijdens een gesprek verteld wat voor werk je doet tot zover, maar je salaris gaan bespreken? Verder hier op Curacao inderdaad veel mensen die tureluurs worden van hun kinderen, nu ze die niet meer op school kunnen droppen en de leraren de schuld kunnen geven omdat die hun kind zogenaamd onheus bejegend. Ik lach en schud mijn hoofd als er weer eens een moeder uit haar slof schiet. Verder is Sint Maarten geen uitzondering van kindermisbruik etc. Op Curacao zat moeders die hun dochters prostitueren want ja dat levert geld op. Elke week een andere man in huis terwijl er tig kinderen rondkrioelen. Ach ja je blijft lachen op deze klip.

 4. ericlapas

  Moet zeggen sinds de lockdown hoorde ik vaker de buren tegen hun kinderen schreeuwen.

  Zelf moet ik niets van die mensen hebben, het zijn mensen waarvan de kinderen met mes en vork aan tafel moeten zitten en de hond elke maand naar de pedicure moet. Toen ze daar zijn komen wonen en hoorden wat voor werk ik doe en wat ik verdien wilden ze mij al te graag in hun vriendenkring opnemen.

  Zelf moest ik niets van hebben want ik schijn een soort allergie te hebben tegen mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

  Gelukkig was de geforceerde vriendschap voorbij toen ze te horen kregen dat mijn vrouw en ik graag dinsdagavond naar de ladiesnight gingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *