NOS | Eerste Iraanse olietanker aangekomen in Venezuela

De ambassade van Iran in Venezuela deelt deze beelden van het schip toen het onderweg was:

Een Iraanse olietanker met benzine is aangekomen in Venezuela. Dat meldt de Iraanse ambassade in Caracas. Het is de eerste van vijf olietankers die de brandstof naar het Zuid-Amerikaanse land brengen.

Venezuela heeft de grootste olievoorraad ter wereld in de bodem, maar door problemen bij de verwerking daarvan kampt het land met een groot tekort aan benzine. In de hoofdstad Caracas moeten automobilisten soms dagen in de rij staan bij benzinestations.

Wat er nog aan brandstof is, wordt sinds een paar maanden gerantsoeneerd en de distributie is in handen van militairen gegeven. Militairen vormen de ruggengraat van het regime van president Nicolás Maduro. Zij profiteren in tegenstelling tot de meeste Venezolanen wel van de vele natuurlijke hulpbronnen.

De vijf Iraanse tankers vervoeren volgens analisten genoegen benzine om Venezuela twee tot drie weken van brandstof te voorzien. “Iran en Venezuela hebben elkaar altijd gesteund in moeilijke tijden”, schrijft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken op Twitter.

De VS had vooraf gewaarschuwd dat het de Iraanse benzinelevering zou beantwoorden en volgens een woordvoerder beraadt Washington zich nog op maatregelen. Het is niet duidelijk om wat voor maatregelen het gaat.

De Iraanse president Rohani waarschuwde gisteren dat het tegenhouden van de tankers niet zonder gevolgen zou blijven. “We hopen dat de Amerikanen geen fout maken.”

Het stoort de VS ook dat Iran technici en onderdelen naar raffinaderijen van het Venezolaanse staatsoliebedrijf heeft gestuurd om te helpen. Iran wordt zwaar door Amerikaanse sancties getroffen en wil Venezuela bijstaan. Maduro zou voor de Iraanse hulp goud geven ter waarde van een half miljard dollar.

Bron: NOS

10 Reacties op “NOS | Eerste Iraanse olietanker aangekomen in Venezuela

 1. Abraham wat heeft de levering van benzine aan Venezuela door Iran met Isreal te maken ? Dit is een heel andere topic.
  En Isreal ligt aan de overkant van de grote meer genaamd de Atlantische Oceaan. En dan moet je Africa ook nog voorbij. Dus hoe wordt dat bereikt ?

  De topic gaat over de levering van benzine aan Venezuela.

  Een vraag aan iedereen.
  Maduro is gek. Dat weten wij. E no sa goberna.
  Ze hebben geen benzine voor transport etc.
  Ze hebben hulp nodig. Midden in een pandemie.
  En dat mag niet ?
  Dus zijn de Venezolanen geen mensen ? Zijn het bestia’s ?
  Moeten ze gewoon blijven toekijken hoe de VS en Maduro hun naar hun dood helpen ?
  Mogen ze niet ruilen met met Iran, goud voor benzine ?
  Dus moeten de Iraniers dat ook gratis leveren ?
  Are those people writing these stories stupid, ignorant, diabolic or what ?

  Lees de Amerikaanse media en commentaren goed. En de Nederlandse media die ook meeloopt. Dan vraag je jezelf af zijn die mensen daar animals , bestia’s zoals wij op Curacao zeggen ?

  Kijk hoe de situatie in Zuid Amerika is verergerd. Ja ten eerste door de slechte regeringen aldaar. Maduro, Bolsonario, Duque, Fernandez, Piñera etc. En door de VS die de spanningen alleen maar verhoogd en alles kapot maakt. En zelfs de VS heeft een slechte regering.
  En als consequentie dat de Caribbean ook in de ellende wordt meegetrokken.

  Wel wel. Don’t do anything.. Do not trade, do not produce, do no talk, do not watch. Don’t do anything. Just sit down and wait for death.

 2. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Je hebt ergens een klok horen luiden, maar in jouw geval weet je niet eens in welk land de toren staat.
  Op Volkel liggen kernwapens, dat is algemeen bekend. Doch die wapens zijn v d VS, worden bewaakt door de Amerikanen en de uiteindelijke inzet wordt ook bepaald door de Amerikanen. Daar heeft Nederland niets over te zeggen. Het enige dat Nederland levert zijn de vliegtuigen en de vliegers, maar die hoeven niet te proberen zonder toestemming v d Amerikanen bij die wapens te komen.
  Nederland is dus absoluut geen kernmacht.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. Abraham Mossel

  Als Iraan en Venu nu eens de moed hebben om een paar raketten op Israel af te vuren liggen al die twee landen in een halve dag zo plat als een dubbeltje,en dat weten zij, dus hebbeb daar ook niet de moed voor, stelletje misbaksels.

 5. Nu snap ik het Ambulant.
  Wapens van de VS in Nderland.
  Maar geen Nederlandse wapens.

 6. Ik heb die nonsense artikel niet gelezen.
  Iran heeft geen kernwapens.
  By the way Nederland ook niet Ambulant.

  En als die twee willen barteren voor olie en goud, waarom niet.
  Wat is mis hieraan.
  Biba y laga biba.

  Er is een pandemie gaande en dat vind ik veel interessanter dat die nonsens.

  Ik hoop dat Venezuela snel hun raffinaderijen snel kan repararen en dat Iran kan blijven leveren.

  Wat moeten de Venezolanen zand eten ?
  Het zijn ook mensen.

 7. ambulant

  2 kernmachten die ruziën… op de stoep van Curacao.
  Even ter herinnering. Na een loopgravenoorlog van zo’n 8 jaar met Iran. Soort WO-1
  Werd Irak weggevaagd in 2 weken omdat ze geen luchtmacht hadden. Die ayatollah kan wel gelovigen oproepen en herrie maken. Maar hij weet ook dat de US niet is te stoppen als ze echt iets willen.
  Niet dat dat goed is. Maar ja. De biggest bully on the block wel.
  Iran heeft geen kernwapens. Daar heeft Israël voor gezorgd.
  Nederland heeft wel kernwapens en ook onderzeeërs (walrus klasse) die kunnen een kruisraket zetten op het Wc raampje waar Maduro achter zit te schijten.
  Maar dat kan de USA ook met een van hun duizenden drone vliegtuigjes.
  Het is dat ze nog geld in goud moeten terugbetalen. De USA ziet liever dat dat aan hun is dan aan China of Iran.
  Venezuela is superrijk aan grondstoffen maar toch super arm. Net als Afghanistan.
  Beter kom je niet in de tang van de grootmachten. Niet zo slimme aanpak.

  En ja sorry comment polis en sr. lastawitz.. ik typ wel eens een lettertjes verkeerd.
  Maar het is niet slecht bedoelt.
  Bedankt voor het begrip.
  Voor sr. Lastwitz, het siert mensen die kunnen zien wat de waarde is van dingen. Ondanks alles.

 8. Fred Schiedam

  En dat op de stoep van Curacao: twee kernmachten die ruzieën.

 9. Het is in tijden van crisis dat extremisten het moment grijpen om hun belangen te behartigen. Lijkt wel dat de men niet wilt leren uit her verleden.

  “A loaf of bread in Berlin that cost around 160 Marks at the end of 1922 cost 200,000,000,000 Marks by late 1923. By November 1923, the US dollar was worth 4,210,500,000,000 German marks”.

  En in 1934 : “During the ‘Night of the Long Knives’, dozens are killed as Hitler shatters the power of the SA, which had been challenging his goals. SA leader Ernst Röhm is executed after trying to merge his force with the army. Hitler merges the posts of chancellor and president, becoming the supreme leader of Nazi Germany.”

  Venezuela met de hyperinlfatie en Iran die in de regio een Bay of Pigs wilt herhalen. Als the U.S.A. een capabele leider had, maar heelaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *