28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NOS | Centrale Bank Suriname gebruikte tientallen miljoenen aan tegoeden burgers

HomeMediaNOS | Centrale Bank Suriname gebruikte tientallen miljoenen aan tegoeden burgers
Het departement van Justitie en politie van Suriname | ANP

Uit de kasreserve van de Centrale Bank van Suriname is spaargeld ter waarde van 100 miljoen Amerikaanse dollar verdwenen. Het geld is gebruikt zonder dat de banken daarvan wisten. Die zijn zeer verontwaardigd dat ze maandenlang zijn misleid, meldt Starnieuws.

De bankiersvereniging, die toezicht houdt op de vreemde valuta van de Centrale Bank, vraagt opheldering over de verdwenen miljoenen. Eerder zijn strenge maatregelen getroffen om het beheer van de vreemde valuta veilig te stellen. Zo kan de Centrale Bank niet meer zelfstandig betalingen en andere handelingen verrichten met het geld uit de kasreserve.

Politieke consternatie

Verschillende politieke partijen hebben furieus gereageerd en eisen opheldering van de regering. De oppositiepartij VHP wil dat president Bouterse zelf in het parlement komt uitleggen hoe de banken zo lang konden worden misleid en hoe de spaarders hun geld terugkrijgen. De partij eist dat de regering haar verantwoordelijkheid neemt en direct opstapt.

De oppositiepartij meent dat de regering en de Centrale Bank de 100 miljoen dollar, of een deel ervan, hebben gebruikt voor het aflossen van buitenlandse schulden.

De Centrale Bank was eerder deze maand al in opspraak toen bankpresident Van Trikt op non-actief werd gesteld vanwege misstanden bij de bank. Uit onderzoek bleek onder meer dat er sprake was van belangenverstrengeling tussen het accountantskantoor van Van Trikt en de bank. Ook zou hij dure auto’s en stukken grond hebben gekocht. Van Trikt was nog geen jaar aan de bank verbonden.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

  1. Kijk de Curaçaose burger is al jaren de klos door wanbeleid van de overheid. ALM Inselair, exorbitante salarissen, salarissen voor thuiszittend en enbemullen op demi isteries. Denk even aan van Rijn!

  2. Kijk hoe “lekker” onderhouden het gebouw van het Ministerie van Justitie eruitziet.
    Ondanks de vele natuurlijke rijkdommen, toerisme en rijstindustrie ziet het eruit als een typisch derde wereldland.

  3. CBS en CBCS kunnen prima fuseren, zelfde corrupte “verberg” cultuur.

    Aan het logo hoeft niets veranderd te worden.
    CBCS: Centrale Bank van Curaçao en Suriname.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties