29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

NOS | Aruba overweegt vervolging Joran van der Sloot na moordbekentenis

HomeLandenArubaNOS | Aruba overweegt vervolging Joran van der Sloot na moordbekentenis

Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba overweegt om Joran van der Sloot alsnog te vervolgen, nu hij heeft bekend dat hij Natalee Holloway heeft vermoord.

 

Dat laat een woordvoerster van het OM weten aan CNN. Aruba heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie om nieuwe documenten gevraagd.

Op Aruba geldt een verjaringstermijn van 12 jaar voor doodslag. De verdwijning van Natalee Holloway is inmiddels 18 jaar geleden. Desondanks zei het Arubaanse OM dat de zaak “nooit gesloten is”.

Of de zaak ondanks de verjaring toch nog geopend kan worden, is volgens het OM op Aruba afhankelijk van verschillende factoren. “We weten nog niet wat er in de rechtbankdocumenten staat”, aldus het OM. Daarom zou er niet een simpel ja- of nee-antwoord zijn op de vraag of de verjaring van toepassing is.

Joran van der Sloot bekende woensdag in de Amerikaanse staat Alabama dat hij Natalee Holloway in 2005 vermoordde. Uit een vrijgegeven transcript en audio-opname van de bekentenis blijken gruwelijke details.

Van der Sloot en Holloway lagen zoenend op het strand van Aruba. “Ik begon haar te betasten, waarna ze aangaf dat ze dat ze niet wilde dat ik dat deed”, aldus Van der Sloot. “Ik drong erop aan. Toen ze opnieuw nee zei en ik alsnog doorging, trapte ze mij met haar knie in mijn kruis.” Vervolgens stond hij op en “trapte haar extreem hard in het gezicht”.

Betonblok

“Ze lag daar bewusteloos in het zand, misschien zelfs wel al dood”, beschrijft hij. “Ik zag dat er naast haar een groot betonblok lag. Ik pakte dat op en sloeg het in op haar gezicht.” In de bekentenis vertelde hij dat hoewel het donker was, hij kon zien dat haar gezicht “volledig kapot” was.

Daarna zou hij tot zijn knieën het water in zijn gelopen met haar lichaam in zijn handen en haar “de oceaan in hebben geduwd”. Vervolgens ging hij naar huis.

Deal

Van der Sloot bekende omdat hij een deal had gesloten in een eerdere afpersingszaak. Hij beloofde de Holloway-familie naar het lichaam van Natalee te leiden, voor geld. De familie maakte 25.000 euro over, maar tevergeefs.

Van der Sloot kreeg woensdag twintig jaar celstraf opgelegd voor die afpersing. In ruil voor deze laatste bekentenis viel de straf voor de Nederlandse Van der Sloot een flink stuk lager uit.

Geloofwaardigheid

Joran van der Sloot heeft eerder meerdere uiteenlopende verklaringen afgelegd over de verdwijning van Holloway, met soms aantoonbare leugens. Desondanks zien de Amerikaanse rechtbank en Beth Holloway, de moeder van Natalee, deze bekentenis als geloofwaardig.

Beth Holloway zegt in een reactie dat ze eindelijk antwoorden heeft na al die jaren. Ze noemt het “het einde van een lange nachtmerrie”.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Als ik het stukje goed lees van wat de HUFTER Joran van der Sloot heeft verklaart aan de FBA, ik trapte haar extreem hard in het gezicht ! (daar ga je nog niet dood aan LUL ) en ze lag daar bewusteloos ( dus dat kon je wel zien ! ) of al dood in het zand , toen zag ik een stuk beton liggen en pakte dat op en sloeg in op haar gezicht in het donker zak ik dat “haar gezicht volledig kapot was” toen heb ik haar de zee in gedumpt , DUS DIT IS GEWOON MOORD met voor bedachte rade geweest of ben ik nu echt gek. Rechter doe je werk en geef deze 1e klas DREK 28 jaar gevang met TBS

 2. “Het OM Curaçao heeft ook helemaal niets zoeken in een ander land, ARUBA.”

  leer lezen: het OM Curacao houdt zich niet bezig met echt belangrijke zaken omdat zij te druk bezig zijn met het veroordelen van overvallers van toko’s en ander klein grut.
  Hulde aan OM Aruba dat zij wel deze gevoelige zaak van der Sloot durven aan te pakken

 3. He Ja…. EINDELIJK iets goeds van deze reaguurder…. Hè hè… Laat idd Aruba zich maar uitsloven. Het kwaad is op HUN grondgebied geschied, ZIJ hebben hem naar Peru laten afreizen, waarna hij nog een dame om het leven heeft gebracht, dus laat ARUBA maar die “preimu chuperen”. Capaciteit op Curaçao of niet!! Probeer ons ook niet DIT in de schoenen te schuiven Smiecht!!

 4. Dat is helemaal correct: HET OM CURAÇAO HEEFT GÉÉN CAPACITEIT .
  Het OM Curaçao heeft ook helemaal niets zoeken in een ander land, ARUBA.

 5. Goed dat OM Aruba is actie komt: OM Curaçao heeft geen capaciteit omdat ze bezig zijn met overvallers van de plaatselijke McDonald’s te veroordelen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties