NOS | Artsen: behandeling Trump afgerond, kan morgen in openbaar verschijnen

Biden en Trump willen nu 22 oktober met elkaar in debat. | AFP

President Trump heeft zijn coronabehandeling afgerond. Hij kan naar verwachting morgen veilig terugkeren in het openbare leven, zeggen zijn artsen.

“Sinds zijn terugkeer naar huis is zijn fysieke gesteldheid stabiel en er zijn geen indicaties die duiden op de ontwikkeling van een ziekte”, staat in een verklaring van Trumps lijfarts Sean Conley. “Over het algemeen reageert hij zeer goed op de behandeling, zonder bijwerkingen. Zaterdag is het dag 10 na de diagnose en ik ga ervan uit dat de president dan veilig kan terugkeren in het openbare leven.”

Amerikaanse gezondheidsautoriteiten schrijven voor dat mensen die ernstig ziek zijn geworden door een besmetting met het coronavirus minimaal twintig dagen thuis moeten blijven nadat de eerste symptomen zich hadden aangediend.

Snel herstel

Trump maakte vorige week donderdag bekend dat hij en zijn vrouw Melania besmet waren met het coronavirus. Ook veel medewerkers van het Witte Huis en partijgenoten raakten besmet. Trump werd een dag later opgenomen in het ziekenhuis en kreeg onder meer een experimentele behandeling met antilichamen. Maandag verliet hij het ziekenhuis en keerde hij terug naar het Witte Huis, voor verdere behandeling.

De president liet eerder weten dat hij zich goed voelt en zo snel mogelijk zijn presidentscampagne wil hervatten. Op donderdag 15 oktober stond een volgend debat gepland tussen Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Nadat een commissie had besloten dat het debat online zou plaatsvinden vanwege de besmetting van Trump, besloot de president zich terug te trekken. Biden en Trump willen nu 22 oktober met elkaar in debat.

Bron: NOS

4 Reacties op “NOS | Artsen: behandeling Trump afgerond, kan morgen in openbaar verschijnen

 1. Showroe di Emmastad

  Putin has the goods on the Donald and he knows it. Misschien niet direct een video van zijn escapades in Moskou, maar eerder over de afspraken van Dump over witwaspraktijken, zwart geld en vastgoed, al dan niet met de Moskwa mob. Mueller heeft de randen van de beerput verkend, na januari kunnen al de gophers goed hun gang gaan.

 2. Lijkt aardig op het voorspelde scenario vind je niet Drachi.
  ziek worden, vrijdag naar het ziekenhuis ( een hoop ruis wel of geen zuurstof toediening), behandelen met een door zijn administation ontwikkelt experimenteel vaccin, wat zoals hij aangeeft voor alle Amerikanen beschikbaar komt na de verkiezingen, maandag uit het ziekenhuis, debat met Biden afzeggen en zaterdag kern gezond op campagne.
  De pools geven nog niet aan dat buiten zijn vaste harde kern kiezers de Amerikanen hiervan onder de indruk zijn. Zullen ze hem ook door hebben ??
  Nog en paar weken en misschien kan hij nog een konijn uit de hoge hoed toveren.

 3. Een kat in nood maakt rare sprongen. Een ziekte faken om winstbte halen. En het domme deel van de Amerikanen is trots op hem. Kortom een gevaar voor de mensheid. Vermoedelijk zouden we al een wereldoorlog hebben gehad als hij niet tegengehouden werd door de legertop. Hij is nog erger dan Putin en Xi Jinping samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *