31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Nog steeds sprake van gekonkel RdK

HomeMediaAD | Nog steeds sprake van gekonkel RdK

minister-omayra-leeflangWillemstad – Bij overheids-nv Refinería di Kòrsou (RdK) is er nog steeds sprake van wanbeleid, intimidatie en politiek gekonkel, zo stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in een brief aan premier Ivar Asjes.

 

 

Advertentie

,,Ik heb tot mijn grote verbazing kennisgenomen van het feit dat er ondanks de civiele enquête die gehouden wordt, nog steeds sprake is van wanbeleid, intimidatie van werknemers en vriendjespolitiek bij RdK.
Blijkbaar heeft de regering als aandeelhouder niets geleerd en blijft het kabinet beleid promoten waarbij het bedrijf voor miljoenen benadeeld wordt.”

Het onafhankelijk Statenlid somt allerlei ernstige tekortkomingen bij de overheids-nv op. De huidige president-commissaris is volgens Leeflang zo onzeker dat een jurist die 4 tot 500 gulden per uur in rekening brengt, bij vergaderingen moet aanschuiven.
De onafhankelijke parlementariër plaatst ook vraagtekens bij het functioneren van Henny Barbolina, die op 31 januari van dit jaar is benoemd tot interim-plantmanager.
Barbolina wordt verweten dat hij zich in 2013 schuldig maakte aan veronachtzaming. Daarbij wordt het rapport van ‘Findings Cru’ aangehaald.
Volgens dit rapport zal het wanbeleid tot ernstige liquiditeitsproblemen leiden.
Het bedrijf dat in plaats van de BOO is opgericht, de CRU, wordt als eigenaar van alle aandelen gepresenteerd terwijl alle aandelen in handen van de RdK zijn.
Dat is volgens de politica de reden waarom de jaarrekeningen over de periode 2011- 2012 nog niet klaar zijn.
Vrouwelijke werknemers zouden worden geïntimideerd om het wanbeleid bij het RdK te verhullen.
Het Statenlid wil nu dat de premier de jaarrekeningen van 2011 en 2012 overlegt; in het geval die nog niet zijn opgemaakt wil Leeflang het bewijs hebben dat de Raad van Commissarissen akkoord is gegaan met de achterstand in het opmaken ervan.
Leeflang vraagt ook waarom de man die negatief in de Findings on CRU is beoordeeld, in januari als interim-manager is aangesteld.
Er is achterstallig onderhoud aan drie turbines, maar waar ligt dit aan, zo vraagt het Statenlid.
De intimidatie van vrouwelijke werknemers moet onderzocht worden.
Asjes moet ook verantwoorden waarom de president-commissaris van RdK bij iedere vergadering de hulp van een jurist nodig heeft en aangeven wat de kosten daarvan bedragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties