25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

AD | Nog steeds sprake van gekonkel RdK

minister-omayra-leeflangWillemstad – Bij overheids-nv Refinería di Kòrsou (RdK) is er nog steeds sprake van wanbeleid, intimidatie en politiek gekonkel, zo stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in een brief aan premier Ivar Asjes.

 

 

Advertentie

,,Ik heb tot mijn grote verbazing kennisgenomen van het feit dat er ondanks de civiele enquête die gehouden wordt, nog steeds sprake is van wanbeleid, intimidatie van werknemers en vriendjespolitiek bij RdK.
Blijkbaar heeft de regering als aandeelhouder niets geleerd en blijft het kabinet beleid promoten waarbij het bedrijf voor miljoenen benadeeld wordt.”

Het onafhankelijk Statenlid somt allerlei ernstige tekortkomingen bij de overheids-nv op. De huidige president-commissaris is volgens Leeflang zo onzeker dat een jurist die 4 tot 500 gulden per uur in rekening brengt, bij vergaderingen moet aanschuiven.
De onafhankelijke parlementariër plaatst ook vraagtekens bij het functioneren van Henny Barbolina, die op 31 januari van dit jaar is benoemd tot interim-plantmanager.
Barbolina wordt verweten dat hij zich in 2013 schuldig maakte aan veronachtzaming. Daarbij wordt het rapport van ‘Findings Cru’ aangehaald.
Volgens dit rapport zal het wanbeleid tot ernstige liquiditeitsproblemen leiden.
Het bedrijf dat in plaats van de BOO is opgericht, de CRU, wordt als eigenaar van alle aandelen gepresenteerd terwijl alle aandelen in handen van de RdK zijn.
Dat is volgens de politica de reden waarom de jaarrekeningen over de periode 2011- 2012 nog niet klaar zijn.
Vrouwelijke werknemers zouden worden geïntimideerd om het wanbeleid bij het RdK te verhullen.
Het Statenlid wil nu dat de premier de jaarrekeningen van 2011 en 2012 overlegt; in het geval die nog niet zijn opgemaakt wil Leeflang het bewijs hebben dat de Raad van Commissarissen akkoord is gegaan met de achterstand in het opmaken ervan.
Leeflang vraagt ook waarom de man die negatief in de Findings on CRU is beoordeeld, in januari als interim-manager is aangesteld.
Er is achterstallig onderhoud aan drie turbines, maar waar ligt dit aan, zo vraagt het Statenlid.
De intimidatie van vrouwelijke werknemers moet onderzocht worden.
Asjes moet ook verantwoorden waarom de president-commissaris van RdK bij iedere vergadering de hulp van een jurist nodig heeft en aangeven wat de kosten daarvan bedragen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -