Nieuwsuur | ‘Corona raakt onze samenleving in de kern’


Een ouderenuurtje in de supermarkt, speciale bezorgdiensten voor zieke thuiszitters, gepensioneerde verpleegkundigen die hulp aanbieden en huurbazen die de huur van financieel zwaar getroffen zzp’ers uitstellen.

De corona-crisis, hoe verschrikkelijk die ook is, maakt veel mooie initiatieven los.

Een opleving van saamhorigheid in onze samenleving, zo lijkt het. Is die vast te houden na de crisis? Hoe ziet onze samenleving eruit na corona?

Volgens Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, is het belangrijk om daar nu al over na te denken.

Bron: Nieuwsuur

3 Reacties op “Nieuwsuur | ‘Corona raakt onze samenleving in de kern’

 1. De grootverdieners moeten gewoon flink inleveren. De meeste volksverlakkers horen in ‘t gevang thuis. Constantia , monk fraudeur brandstichter, cooper liegen bedriegen en krijgen , (niet verdienen) geld op de koop toe.

 2. Een klein meisje (Uruguay) van net twee jaar heeft last van epileptische aanvallen. Met spoed wordt zij naar het ziekenhuis gebracht, maar het ziekenhuis stuurt haar weg. Bij het volgende ziekenhuis waar zij heen gebracht wordt, gebeurt hetzelfde en bij het daaropvolgende eveneens. Er zijn geen artsen op de eerste hulpafdeling.
  Ook allerlei bedrijven hebben zich genoodzaakt gezien te sluiten. Gemeentebesturen zijn afgetreden. Steden hebben hun parken gesloten etc. Waarom dit alles??? Het antwoord: de crisis. Zo ook zal de aankomende crisis iedereen op zijn minst financieel raken, want iedereen zal meer moeten betalen voor medische zorg en allerlei goederen en diensten, zelfs hogere gemeentebelastingen. Politieke (Ned.) partijen geven grif toe dat hun investeringspolitiek van de afgelopen tien jaar voor een deel verantwoordelijk is voor deze opkomende allesverwoestende crisis. Tóch, yes, tóch houden zij (pol.partijen) vol dat tariefverhogingen de enige manier vormen waarop zij het hoofd boven water kunnen houden bij de aankomende beslissende ramp. Als het erop aankomt de crisis op te lossen, krijgen de debatten een koortsachtig vijandelijke karakter. De ene (politieke) partij speelt open kaart met het volk hoe de zaken voor staan, maar wordt berispt door de andere partij omdat het volk niet alles hoeft te weten. Wat een troep zeg!!! Politici liegen, maar slechts weinigen zijn berouwvol. Het heeft dus een goede reden dat het gewone volk zijn politieke leiders niet vertrouwt. Maar ook zelfs politieke leiders hebben het moeilijk om elkaar te vertrouwen. Het zou de politieke heersers van de staat toegestaan kunnen worden te liegen om het bestwil van de staat. In de politieke wereld is liegen over heel gewoon. Sommigen liegen zo gemakkelijk dat het een gewoonte wordt. Anderen zijn doorgaans eerlijk, maar liegen wanneer zij in de knel zitten. Weinigen willen onder geen beding liegen. Door leugens of halve waarheden probeert het politieke stelsel hen te bedriegen die het recht hebben de waarheid te weten……………………………dát is dus eenmaal POLITIEK.

 3. Hoe ziet onze samenleving eruit na corona? Helaas zijn we daar niet mee bezig en ben bang dat alles bij het zelfde zal blijven. Een goed voorbeeld daarvan hebben wij deze week gezien dat minister Koeiman weer van alles beloofd en in de praktijk er niets van terecht komt, de man geeft een telefoonnummer als hulp lijn dat niet eens bestaat.

  Wij hebben altijd op grote voet geleefd en weinig of geen rekening gehouden met anderen die niet het zelfde geluk hebben.

  Het blijft toch ongelooflijk dat in een land met zo weinig inwoners, dat directeuren van overheid nv’s bijna 1 miljoen per jaar verdienen terwijl een steeds groter wordende groep amper basisbehoeftes als water en licht hebben.

  Een lichtpuntje maar dat komt van de minister van financiën van Aruba die had het over dat de overheid daar gaat kijken of ze kunnen bezuinigen.

  Helaas is het op Curaçao business as usual en het graaien en maken van valse beloftes zal gewoon doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *