28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

Nieuwsblad.be | “We hebben haar schedel met benzine overgoten en in het vuur gegooid”

Joran van der Sloot Vriend Joran Van der Sloot over moord op Natalee Holloway: “We hebben haar schedel met benzine overgoten en in het vuur gegooid”

Een vriend van Joran Van der Sloot, de Nederlander die in verband wordt gebracht met de dood van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba, heeft nieuwe onthullingen gedaan over de beruchte zaak. Het tweetal zou de schedel van de 18-jarige, wier lichaam nooit werd gevonden, hebben verbrand in een grot op Aruba.
De ontboezeming van John Ludwick komt aan bod in het vijfde deel van een documentairereeks over de vermissing van Holloway, meldt Oxygen, het Amerikaanse digitale kanaal dat de serie uitzendt. The Disappearance of Natalee Holloway volgt de vader van de jonge Amerikaanse, Dave Holloway, die samen met privédetective TJ Ward de zaak onderzoekt.

Ludwick deed zijn verhaal aanvankelijk aan zijn huisgenoot, een informant van Ward. Ludwick vertelde hoe Van der Sloot hem 1.500 dollar betaalde om het lichaam van Holloway op te graven. De huisgenoot nam het gesprek op. Toen vader Dave en de privédetective de man confronteerde met het materiaal, stemde Ludwick ermee in om op camera een uitgebreidere versie te vertellen.

Schedel verbrand

Aanvankelijk was het plan om Natalee’s resten te laten cremeren, maar dat ging niet zomaar op Aruba, klinkt het. Dus besloot het duo “alles te vermalen totdat haar botten en schedel niet meer herkenbaar zouden zijn”. Volgens Ludwick was Van der Sloot er uren mee bezig.

Bovendien werd Natalee’s schedel verbrand in het proces. “Het enige wat werd verbrand, was de schedel. Zodat er geen haarvezels zouden overblijven”, aldus Ludwick. “We hebben die met benzine overgoten en in het vuur gegooid in een grot.”

DNA-materiaal

Dave Holloway en privédetective Ward vonden tijdens hun onderzoek botresten. Daar wordt nu DNA-onderzoek op verricht. De resultaten worden eind september of begin oktober verwacht. Het Openbaar Ministerie van Aruba heeft zich echter kritisch getoondover de resten.

De verdwijning van Natalee Holloway

Natalee Holloway was een Amerikaanse tiener die in 2005 met vriendinnen op vakantie was op Aruba. Daar verdween ze op 30 mei na een nachtje stappen. De verdenking viel al gauw op de Nederlander Joran van der sloot, die als laatste werd gezien met Natalee. Hij bekende nooit officieel. Van der sloot zit vandaag wel een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephanie Florès.

Bron: Nieuwsblad.be

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...