28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

HLN | Vriend Joran van der Sloot doet nieuwe onthulling over moord op Natalee Holloway

Koen van der Sype

Natalee Holloway, John Ludwick (boven) en Joran van der Sloot (onder). © AP, Reuters

Een vriend van de Nederlandse moordenaar Joran van der Sloot heeft nieuwe onthullingen gedaan over de dood van de Amerikaanse Natalee Holloway (18). John Ludwick deed dat naar aanleiding van een nieuwe documentaire over de zaak, die loopt op de Nederlandse zender RTL5.

Hij beweert daarin dat hij samen met Van der Sloot de schedel van de jonge vrouw heeft verbrand in een grot.

In ‘The Disappearance of Natalee Holloway’ probeert de vader van Natalee Holloway – Dave – samen met privédetective TJ Ward het mysterie van de verdwijning en de dood van zijn dochter op te lossen. Ze was in mei 2005 met vakantie op Aruba toen ze verdween. Ze werd laatste gezien in het gezelschap van Joran van der Sloot. Die zit nu in Peru een celstraf uit van 28 jaar voor de moord op studente Stephany Flores (21). Voor de verdwijning of de dood van Natalee werd hij nooit veroordeeld door een gebrek aan bewijs. De vrouw werd nooit teruggevonden, maar in 2012 wel officieel doodverklaard.

Geen menselijke resten gevonden op Aruba

Stephany Flores. © ap.

In aflevering vijf – die vrijdag in Nederland op de buis komt – ontdekken de twee dat John Ludwick iets met de moord te maken heeft. En dat hebben ze te danken aan een vroegere huisgenoot van de man. Tegen hem zou Ludwick gezegd hebben dat Van der Sloot hem 1.500 dollar betaalde om het lichaam van de jonge vrouw op te graven. De huisgenoot zou stiekem een opname gemaakt hebben van het gesprek en speelde die door aan de detective. Daarmee trok die laatste naar Ludwick.

Natalee (midden) met twee vriendinnen. © ap.

En die zou nu voor de camera verklaard hebben dat hij en Van der Sloot de botten van Natalee vermaalden en haar schedel verbrandden. “We wilden de resten eigenlijk laten cremeren, maar het was niet legaal om ze zo maar ergens binnen te brengen. Daarop besloten we om alles zodanig te vermalen dat de botten niet meer herkenbaar zouden zijn. We zijn er uren mee bezig geweest. De schedel hebben we met benzine overgoten en in het vuur gegooid, zodat er zeker geen haarvezels zouden overblijven”, klinkt het. Dat gebeurde in een grot op Aruba in 2010, zo vertelt de man nog.

Botresten

De vader van Natalee en de detective zouden ook botresten gevonden hebben en die worden nu onderzocht in een lab op DNA. De resultaten worden eind deze maand of begin volgende maand verwacht.

Het Openbaar Ministerie heeft echter twijfels over de betrouwbaarheid van de vondst. Het is niet de eerste keer dat men denkt botresten van de vrouw te vinden. De vorige keer bleek het loos alarm.

In this photo taken June 11, 2010 and obtained by The Associated Press via Peru’s America Television channel, Dutch citizen Joran van der Sloot holds his inmate number before been transferred to the Miguel Castro Castro prison in Lima. Peruvian police said Van der Sloot, long suspected in the 2005 disappearance of U.S. teen Natalee Holloway, has confessed to killing 21-year-old Peruvian business student Stephany Flores on May 30, after they met playing poker. The photo was broadcast during America TV’s show “Domingo al Dia”, on Sunday, June 13, 2010. (AP Photo/America Television Channel, Domingo al Dia)

Bron: HetLaatsteNieuws.be

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...