25.8 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

NU | Hiddink dicht bij rol als technisch directeur voetbalbond Curaçao

ANP

Guus Hiddink (75) gaat mogelijk weer aan de slag op Curaçao. Volgens een woordvoerder van de Curaçaose voetbalbond FFK zijn gesprekken over een functie als technisch directeur in de afrondende fase.

Tussen 2020 en 2021 was Hiddink actief als bondscoach en technisch directeur van Curaçao. Hij kon in 2021 zijn functies enige tijd niet uitvoeren, omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus, waarna Patrick Kluivert interim-bondscoach werd.

Hiddink slaagde er als bondscoach van Curaçao niet in om zich te plaatsen voor het WK in Qatar, dat eind dit jaar wordt gehouden. In onderling overleg besloot hij vervolgens zijn nog lopende contract niet af te maken.

De komst van Hiddink in 2020 leidde tot ruzie met toenmalig bondscoach Remko Bicentini uit Nijmegen, die tegen zijn zin moest vertrekken. Bicentini gaat overigens wel naar Qatar, als assistent-bondscoach van Canada.

Afgelopen zomer kon Curaçao niet meedoen aan de Gold Cup wegens een corona-uitbraak in de selectie.

Hiddink kondigde vorig jaar september aan dat zijn trainerscarrière voorbij is, maar hij verduidelijkte later dat hij nog wel openstond voor een (andere) functie in de voetbalwereld.

Bron: NU.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. @Mano, Ik had het over gelijk hebben dat Seedorf nog niets als trainer heeft gepresteerd. Niet over de bepaalde bewegingen.

  Feit is dat hij vaak met beweringen komt en dan geen argumenten heeft. Hij heeft nu kansen gehad maar elke keer gefaald. Kameroen staat gewoon op het WK terwijl ze tijdens zijn coaching op een zeer laag nivo zaten. Alleen een Naam hebben is niet voldoende. Genoeg oud spelers die ergens als assistent zijn begonnen.

 2. @ericlapas schreef;
  “@Mano, op zich heeft hij gelijk want zie nu de discussie, Louis van Gaal stopt eind van het jaar en er gaat een discussie waarom kan een vrouw hem niet vervangen ipv Ronald Koeman. Schandalig liever een vrouw dan een neger terwijl negers het Nederlands voetbal groot hebben gemaakt.”

  @Beste ericlapas, je vermoord me!(lol)
  Ik hoop dat je me gelooft, ik kan echt niet over voetballen meepraten. Ben een buitenstaander die alleen de echte belangrijke wedstrijden volg, bijvoorbeeld het WK voetbal en heel af en toe als er voor het landskampioenschap wordt gestreden. Ik volg vrijwel nooit sportprogramma’s als het alleen over voetballen gaat. Daarom ken ik niet alle namen van voetballers, coaches en clubs, en dat maakt meepraten over voetbal moeilijk.

  Volgens jou zijn het ‘negers’, dus zwarten die het Nederlandse voetbal groot gemaakt hebben. Er zit iets in, je doelt natuurlijk op Gullit, Rijkaard en nog eentje wiens naam ik kwijt ben, die het Nederlandse voetbal inderdaad grote successen hebben bezorgd.

  Maar ik weet ook dat Nederland vroeg in de jaren ’70 van de vorige eeuw tot een van de beste en gevaarlijkste Europese voetballanden werd gerekend. In 1974 had Nederland immers bijna het WK voetbal binnengehaald. (moest ik ff googlen) En dat alles nog voordat die zwarte spelers deel uitmaakten van het team en ook elders in Europa furore maakten. Nederlands voetbal was wereldberoemd vanwege het zogenaamde totaalvoetbal die oorspronkelijk de Ajaxcieden speelden. Van Ronald Koeman heb ik overigens ook geen hoge dunk met zijn ‘Barcelona’ gezeur. Goede man, maar ook een klaagbalk, hoewel anders dan Seedorf.

  Ik ben hier klaar mee, anders ga ik nog gekke dingen beweren, ik waag het niet langer dan nodig is over zaken mee te praten waar ik echt geen verstand van heb. (wink)

 3. Brian S schreef;
  “Maar Mano heeft gelijk.Er is een bepaalde beweging die Clarence Seedorf wil zien als hoofdcoach van Ajax of Directeur bij Ajax of een hoge functie bij de KNVB.”

  Wat zeg je me nou? Ik heb helemaal niet beweert dat er een beweging is die Seedorf als hoofdcoach of directeur bij Ajax wil zien of voor een ander hoge functie bij de KNVB etc. Daar weet ik niets van, het is jouw bewering, het zijn jouw woorden Brian S. Dus hoezo geef je mij gelijk voor een bewering die uit jouw koker komt? (shock!)

  Ik heb enkel geschreven wat hij zelf ooit eens heeft gezegd en naar aanleiding van die uitspraken leid ik af dat hij ambitieus is, dat hij graag een hoge positie in de voetballand nastreeft. Ook al heeft hij als coach van diverse clubs niets, maar dan ook echt nada gepresteerd. Hij zeurt overigens wel vaker over racisme etc. in de voetbalwereld, echt ongelijk zal hij niet hebben. Maar het is de manier hoe je het ter sprake brengt. Er moet toch een reden zijn dat hij nog steeds geen aanbiedingen van belangrijke Europese voetbalclubs krijgt? Hij heeft altijd wat, voelt zich ook vaak verongelijkt. Zou het niet o.m. kunnen liggen aan dat wat @ericlapas terecht opmerkte? Namelijk de van hem afstralende hoog kapsonesgehalte?

 4. @Mano, “Hij klaagde onlangs nog over racisme en discriminatie in het voetbalwereldje. Hij klaagde dat er geen gelijke kansen zijn voor zwarte coaches”.

  @Mano, op zich heeft hij gelijk want zie nu de discussie, Louis van Gaal stopt eind van het jaar en er gaat een discussie waarom kan een vrouw hem niet vervangen ipv Ronald Koeman. Schandalig liever een vrouw dan een neger terwijl negers het Nederlands voetbal groot hebben gemaakt.

  Aan de andere kant moeten zwarten ook hun nek durven uitsteken, kijk maar naar Ajax daar hebben we een blanke trainer, Ten Hag en 2 zwarte assistenten, Bogarde en Reiziger. Blijkbaar durven die twee geen club te coachen om zo naam voor zichzelf te maken maar die schuilen liever achter een blanke trainer omdat ze geen verantwoordelijkheid durven te nemen.

  Als hulptrainer ben je overgeleverd aan de gratie van de hoofdcoach, vandaar zien we die 2 bij elk doelpunt om de nek van Ten Hag springen, walgelijk. Nu heeft Ten Hag een contract bij Manchester United getekend en hij neemt die 2 niet mee dus die moeten nu zitten wachten of de nieuwe coach van Ajax hen nog er bij wilt hebben.

 5. Ik denk juist dat nivo Curacao goed is voor Seedorf en kan hij ook laten zien dat hij beter kan. Hij heeft wel een naam als voetballer natuurlijk.

  Maar Mano heeft gelijk. Er is een bepaalde beweging die Clarence Seedorf wil zien als hoofdcoach van Ajax of Directeur bij Ajax of een hoge functie bij de KNVB. Dit vooral op basis van zijn kleur. Dat is wel jammer want er zijn zeker betere gekleurde en gekwalificeerde mensen voor die functies.

 6. @”Of iemand als Clarence Seedorf?”

  Hoewel ik niet bepaald voetbalfanaat ben, wil ik toch een mening kwijt.

  Het lijdt geen twijfel dat C.Seedorf een succesvolle voetballer is geweest. Maar als coach heeft hij nietsnada gepresteerd, niet bij een grote club noch bij een onbeduidende club. Hij heeft ook altijd wat te klagen, niet dat het mij iets kan schelen, maar het mag wel gezegd zijn. (lol).

  Hij klaagde laatstelijk nog over racisme en discriminatie in het voetbalwereldje. Hij klaagde dat er geen gelijke kansen zijn voor zwarte coaches. Volgens Seedorf zie je nergens zwarte mensen in de hoogste posities in het voetbal. M.a.w., Seedorf is een ambitieuze man, misschien (eigenlijk) streeft hij ernaar als eerste zwarte een hoge positie in het voetbalwereldje te verwerven. Dus het is niet aan te nemen dat iemand met zijn ambities echt happig is om bondscoach van het Curaçaose elftal te worden dat bovendien niet tot de wereldtop behoort.(wink)

  Ik zou trouwens niet voor hem hebben gekozen.

 7. @Brian S, “Of iemand als Clarence Seedorf?”. Het probleem met Clarence Seedorf is dat de man te veel kapsones heeft. Veel van de trainers die in Nederland groot zijn geworden hadden geen probleem om bij een team in de tweede divisie of een team in de eredivisie die tegen degradatie vecht te trainen.

 8. @Dino, Hiddink moet op pensioen gaan. Technisch directeur is eigenlijk ook een functie bij een voetbal club en niet bij de nationale bond.

  En waarom kiezen we inderdaad niet iemand die kan doorgroeien (Hadden we al met Bicentini). Of iemand als Clarence Seedorf?

 9. Dit is toch triest. Zeer triest zelfs.
  Niets ten nadele van Guus Hiddink.
  Maar hebben wij niet ergens een eigen ex-voetballer die we hiervoor kunnen inschakelen?
  Geef iemand de kans om na zijn actieve sportcarierre in deze functie te groeien.

 10. Zijn de wonderen toch nog niet de wereld UIT, Guus dollar$$$$ Hus gaat nog effe proberen zijn kontzakken te vullen als technisch directeur in de curacrimse voetbalwereld waar ze allen nu nog met vierkanten ballen spellen omdat Guus zegt dat die makkelijker en sneller rollen. Guus ga naar Hus want de koeien staan op springen wat is er allemaal aan de hand etx.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -