25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao

De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om hun dossiers te bestuderen.

Een van de belangrijkste punten op de agenda was de goedkeuring van de Nota van Wijziging op de Rijkswet COHO. En de Rijkswet zelf.

17 december stonden deze en andere punten op de agenda van de oud Rijksministerraad, maar toen haalde voormalig staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops de woede van de Caribische regeringen op de hals door met extra voorwaarden te komen in verband met de Rijkswet COHO.

Volgens Knops was er geen sprake van nieuwe voorwaarden. Hij wil de landen gewoon houden aan eerdere afspraken. Zonder consensusrijkswet ontbreekt volgens hem de wettelijke grondslag voor de maatregelen in de landspakketten.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

16 reacties

 1. Geen beleid is ook beleid! LOL
  Eens @Dislect, weer mooi beschreven.
  Hele onvolwassen , vooral onsportieve bestuurders.
  .Vingerwijzende (wan)bestuurders, je herkent de nonleiders gelijk aan het eeuwige wijzende vingertje!
  Ik heb wel een idee wat ze met dat wijzende vingertje mogen doen! LOL

 2. Natuurlijk je kunt de argumenten:
  – het is de schuld van de voorganger(s)
  – waarom moeten wij doen wat zij niet gedaan hebben?
  – nu is het onze beurt om die dingen te doen die onze voorgangers ook gedaan hebben.
  Gebruiken.
  Maar dat betekent dat je dus geen haar beter en misschien wel slechter bent als je voorganger (s).
  Jij bent verkozen door de bevolking niet om slechter te zijn je bent gekozen om het volk te vertegenwoordigen.
  Dat betekent dat je de situatie voor de burgers beter moet maken.
  Daar heb je uitgewerkte plannen voor nodig, eigenlijk al voor de verkiezingen. En die kan je uitvoeren na de verkiezingen, van de oppositie hoef je niet veel “tegenstand” te verwachten.
  Dus wat ik deze regering wel kwalijk kan nemen is het groote niets.
  Geen uitvoering van plannen.
  Geen budget planning.
  Geen balans.
  En geen vooruitzichten.
  Dit komt niet door de voorgangers.
  Dit komt door het eigen (on) beleid.
  En de uitvoering van het (on) beleid geeft wel wat vraagtekens voor het algemeen belang:
  De acties van de minister van gezondheid, het Curaçao huis, de zaak rond braam, het kwijtschelden van belasting schuld als voorbeelden.
  Dit zijn acties van deze regering en niet van een voorganger.
  En deze dingen hebben da

 3. Verwacht niet veel van een “stagiaire” die denkt dat hij een wereldleider is.
  6-7 maanden? Ja ja, en van 2010 -2012? en daarna?

  Had pisas niet nog eens 3 maanden stage gelopen als premier? Veel heeft ie niet geleerd, blijkt nu pijnlijk.

  En ja, in 2 jaar tijd kan je voor decennia schade aanrichten.
  2010-2012 was er genoeg cashflow voor school, onderwijs, gezondheid, zorg, toerisme, maar men ging spatten, feesten, beesten, opmaken uitdelen aan f&F. familie toestoppen bij de overheid.

  Overdreven Fotograaf met privematraisse gingen mee, naar allerlei onzinnige wereldbestemmingen, om foto’s te schieten, meneer waande zich een soort fotomodel. Alles voor de show!.

  Een Premier die zich met een helikopter neerliet in NL, alleen iemand die van niets iets wordt schept hier behagen in.
  3 premierauto’s reden rond, op Curacao..lol..

  Iedere keer als er een foto op knipselkrant verschijnt van de uidige pias, (waar halen jullie ze vandaan @KKC LOL), dan spat de onnozelheid er vanaf, met een half open mond, tong er een beetje tussenhangend. met gouden brillen en ringen, te korte broekspijpen…..wat een afgang, zeker nu blijkt dat meneer liever voetval coached, lintjesknipt, en tijdens dure diners op de versiertoergaat., en de bevolking overal de schuld van geeft. Echt een nonleider.

  Ja de MFK komt anno 2022 haar eigen rotzooi tegen waar ze 8-10 jaar geleden het fundament voor hebben gemaakt.

 4. Het blijft altijd handig de tijd van 2010-2012 gemakshalve te vergeten.
  Je hoofd in het zand te steken is en blijft ‘handig’.
  Idd zat PP ook destijds in de coalitie., en idd heb ik geen enkel maar dan ook geen enkel vertrouwen in deze mensen.
  Overigens had ik dit met de vorige regeringen ook niet hoor.
  Tja, de laatste alinea van deze reageerder vind ik eigenlijk frappant. Wie denkt hij wel wie hij is om de ander die hij niet kent geen YdK te noemen. Het komt er dus op neer dat je de clowns, voorgezeten door een super clown- geen clowns zou mogen noemen.
  De onzinnige discussie over wie wel niet een YdK is ga ik echt niet aan.
  Ik blijf erbij dat je je als YdK, zeker ook mijnheer de reageerder die het nooit heeft over de mensen die aan al jaren aan de kant staan zich moet schamen.

 5. Het is niet terecht om alles op dit zittende kabinet te schuiven.
  Zij zijn niet verantwoordelijk voor de toestand van het moment, zij zijn wel bij machten om er wat aan te doen.
  En wat doen ze?
  Ik heb nog niets gezien wat op een plan lijkt.
  Of het moet het plan zijn om “onderhoud” te doen aan de raffinaderij.
  Wat zijn de plannen voor:
  – werkgelegenheid?
  – gezondheidszorg
  – sociale voorzieningen?
  – infrastructuur
  – energie afhankelijkheid?
  – de toenemende kosten van levensonderhoud.
  – sociale ongelijkheid?
  En hoe gaan deze betaald worden?
  Hoe gaan overheidsuitgaven en inkomsten in balans komen?
  Het niet aanpakken van problemen dat is iets wat deze regering wel aangerekend kan worden net als elke regering die er aan vooraf ging.

 6. @drechi, vanaf het debacle van g schotte zijn we stroomafwaarts gegaan en niet vanaf 2012 maar vanaf 2010 . En deze “regering” zit er pas 7 maanden. Dit zegt pisas ook steeds weer, ze zijn nog in de leer, of ze zitten pas op die post. Uitgezonderd dan cooper, die kent het klappen van de zweep al zo lang en bakt er niks van.

 7. Het waarom dit nu afschuiven en toerekenen aan dit kabinet dat er amper 6 @ 7 maanden zit, (op “Super Clown Pik P” met name) is mij ten enenmale een raadsel.
  De regeringen die na 2012 de zaak met hun uitmuntend beleid, met wegkijken (lees instemming) van het Nederlands Kabinet hebben geflest, komen hoegenaamd niet in zicht.
  Dit kan op twee dingen duiden: of scribent is een aanhanger van het vorig kabinet, of Mw William hier is oliedom om dit door te hebben.
  Ik hoop dat de CP ook deze inbreng niet weg-censureert “om moverende redenen” zoals bij mijn vorige meningsuiting….. Mag en kan hoor. Het is per slot van rekening geen blog voor YDK’s…….

 8. Je vraagt je af waarom mensen niet snappen waarom er een ‘COHO’ is.
  Dat de regering van super clown pik P deze niet willen erkennen lees omdat ze willen doorgaan met graaien zoals decennia is gebeurd, heeft natuurlijk te maken met het feit dat men geen toezicht op de financiën wil, de hoogst betaalden lees – HH overheids NV’s, SG’s – lees van Rijn cs in feite niets willen inleveren en de bevolking liever aan een armoede infuus laten – kees – voedselbank infuus, lees stoppen met karchi per 1/1 onderstreep ik nogmaals er achter te staan dat het Knops beleid wordt voortgezet.

  Ik denk ook dat dit zal gebeuren zeker omdat bijna 5 milj NL het super zwaar hebben, de koppeling AOW in min loon wordt losgekoppeld en ga zo maar door.
  Lenen tegen 1% prima, maar er zijn vw.

  Dat geldt voor iedereen als je van mij bv wilt lenen, prima zal ik graag doen maar niet als je ermee wilt gaan feesten en beesten.
  Just saying.

 9. het beleid staat in het coalitie-akkoord.

  – Aruba, Curacao en Sint Maarten, de drie andere landen in het Koninkrijk, zijn staatkundig autonoom en hebben een eigen verantwoordelijkheid voor goed bestuur en deugdelijke overheidsfinancien. De relaties tussen de drie landen en Nederland zijn mede gebaseerd op wederkerigheid. Er is, onder meer door de coronapandemie en zijn gevolgen, een urgente noodzaak om te komen tot versterking en verbetering van de deugdelijkheid van bestuur en de overheidsfinancien in de drie landen.
   - We blijven ons vanuit Nederland inspannen om samen met Aruba, Cura ao en Sint Maarten te werken aan goed bestuur, de aanpak van corruptie en het duurzaam versterken van de economie n en onderwijs aan de hand van duurzame afspraken.
   - We willen het democratisch tekort bij de besluitvorming door de Tweede Kamer over voorstellen van rijkswet opheffen door ruimte te geven voor een proportionele stem van de Caribische landen.
   - We maken het voor stemgerechtigde inwoners van Aruba, Curacao en Sint Maarten bij verkiezingen voor het Europees Parlement net zo toegankelijk om te stemmen als in Europees Nederland.
   - We gaan rendabel bijdragen aan de economische ontwikkeling van de Caribische landen door garantieregelingen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Nationaal Groeifonds en regelingen voor duurzame energieproductie (SDE++) open te stellen voor aanvragen uit het hele Koninkrijk.

 10. Is gelul.
  In NL weten ze precies wat ze zouden moeten doen met Curacao.
  Ze kunnen ook dat
  Facil.
  Maar dan moet je je je afvragen waarom wordt et instand gehouden.
  Want dat is het.
  Ze kunnen alles maar doen het niet.
  Dus moet je je afvragen waarom.
  Mhhh.
  Narco staat.
  Het is handig.
  Nl is fout.
  En ze weten het heel goed. En houden het instand.

 11. “maar toen haalde voormalig staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops de woede van de Caribische regeringen op de hals door met extra voorwaarden te komen in verband met de Rijkswet COHO.”
  Wat is dit?; Als je een sprookje vaak genoeg vertelt is het geen sprookje maar geschiedenis?
  Er was in een veel eerder stadium een tijdschema overeengekomen.
  Dat is er later uitgehaald omdat de regeling door de afzonderlijke eilanden de “tijd” te geven om de regeling tot wet te verheffen.
  De eilanden hebben dit “uitstel” misbruikt door het nooit voor te leggen.
  Niets nieuws hoe vaak het ook herhaald wordt.

 12. Laten we hopen dat het Knops’ beleid niet wordt gewijzigd.
  Het moet nu zo lang langzamerhand een keer afgelopen zijn met het gegraai hier. Het wordt tijd de armoede, de achterstelling van de kwetsbaren, de kinderen, de vele ouderen die het moeilijk hebben in de verpleeghuizen, aan te pakken.
  Schaamteloze mensen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -