30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

PBC | Gerda Willems toch benoemd ondanks negatief advies

Persbureau Curacao

Cooper  Ⓒ anp/hh

Charles Cooper zet de benoeming van Gerda Willems door ondanks een negatief advies van toezichthouder SBTNO. De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke had haar voorgedragen als president-commissaris van Woningbouw Curaçao.

Maar volgens SBTNO beschikt Willems niet over de vereiste hbo- of wetenschappelijk opleiding en ook niet over minimaal vijf jaar werkervaring in een financieel-economische positie.

Daarnaast heeft zij niet de relevante kennis en ervaring op financieel terrein bij grote rechtspersonen.

Cooper vindt dat Willems als vroegere directeur van een stichting voldoende ervaring heeft. De minister stelt dat zwaarder moet wegen dat Willems jarenlang directeur is geweest bij de Nationale Bibliotheek van Curaçao.

SBTNO hekelt op nieuw het feit dat er van enige transparante en objectieve werving en selectie van kandidaten voor een commissariaat nog steeds niet plaats vindt en dat is volgens SBTNO wel het uitgangspunt van de Code Corporate Governance.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

27 reacties

 1. En als je dan die Chinese dictator onder leiding van Zijne Totaliteit, de Opperbevelhebber op sokken, schoften noemt vanwege hun F&F-belrid, dan wil de partij van de Maffioso, Fraudeurs en Korrupten, het OM op je af sturen!
  Pyongyang kan daar nog wat van leren.

 2. ….“Deze Gerda Willems moet toch genoeg fatsoen in haar donder hebben om van deze baan af te zien maar blijkbaar zal het mevrouw aan haar reet roesten wat anderen van vinden.”….

  Binnen is binnen zal ze denken. ‘t Zal haar een worst wezen. Curaçao wordt kapot gemaakt door , jawel, onze eigen YDK!

  Nergens is geld voor, maar vrendjes en familielden worden aan de lopende band tegen de hoofdprijs geplaats.
  We hebben Net het Curacaohuis debacle gehad. Waar “experst” tegen de hoofdprijs bezoldigd worden. Nu dit weer. En jawel, waar ter wereld, of waar op Curacao krijgt deze tante “12 ongelukken 13 ambachten”Willems, nog zo’n topsalaris? Of topbaan in een positie van autoriteit?
  Pakken wat je pakken kan, zolang het MFK-Cooper feest nog duurt.

 3. @Reminder en Brian, dank voor de aanvulling!

  In de brief van Cooper staat iets opmerkelijks. In de laatste alinea, eerste bladzijde: ‘Als lid van Raad van Commissarissen wordt van betrokkene verwacht dat deze toezicht uitoefent op het bestuur’.

  De huidige president-commissaris, die overigens er nog niet zo heel lang zit, is tevens gedelegeerd bestuurder. Willems gaat dus toezicht houden op zichzelf, mits er geen bestuurder wordt aangesteld.

 4. Vvrp “minister” vindt dat ze bekwaam is , daarvoor is ze weggestuurd, heeft hij dan ook in de bieb gewerkt, cooper je bent zo’n ongelooflijke zak.

 5. Jammer dat de minister minimaal 3 taalkundige fouten in zijn brief heeft laten staan. Hij zal het niet zelf opgesteld hebben maar heeft wel zijn handtekening er onder gezet.

 6. @brian.
  Was ik even vergeten Cooper mag natuurlijk profileren op ras. Hij is de Nederlandse belastingdienst niet, hij is maar minister daar komt geen heisa van. Heel normaal.
  Of moeten we dit aanrekenen aan Pisas?
  Want profileren op ras dat maakt de premier toch een schoft? In elk geval volgens drenchi?

 7. Was er geen makamba met betere papieren, ervaring en recensies?

  Waarschijnlijk wel maar Charles Korupshon Cooper wil geen makambas in dienst nemen maar wel YDK die bij ergens anders al uitgerangeerd zijn en niet de kwaliteiten hebben.

 8. Deze dame is dus 3 jaar geleden op staande voet ontslagen omdat ze niet in staat is gebleken leiding te geven binnen een bibliotheek notabene (niet de moeilijkste functie) maar volgens deze corrupte floeper cooper minister kennelijk wel geschikt geacht voor een zwaardere functie. Only op Curacrim. En dan maar roepen dat we zelfstandig kunnen zijn.

 9. Bestuurskwaliteiten heeft deze dame dus in het geheel niet gezien het ontslag. Maar ja, voor de MFK en Cooper is dat nu net het hoofdcriterium die een persoon geschikt maakt voor de functie van directeur/bestuurder. Aangeschoten wild in die functie plaatsen betekent dat de MFK het woningbouwbeleid geheel naar eigen hand kan zetten.
  Zijn er MFK prominenten die niet interessante percelen grond in bezit hebben die nu toch voor veel geld verkocht gaan worden voor woningbouw ??.

 10. We hebben een cultuur verandering nodig, geen nieuw systeem.
  Maar het is het systeem dat deze cultuur mogelijk heeft gemaakt. Of was het deze cultuur die dit systeem heeft gemaakt.
  Hoe dan ook met dit systeem krijg je geen cultuurverandering of met deze cultuur krijgen we geen veranderingen van systeem.
  Dus gaan we verder down the drain. Tot de crash die onherroepelijk volgt.

 11. @Rudy

  Op haar Linkedin staat wat ze de afgelopen tijd na haar bibliotheekperiode heeft uitgevoerd.

  O.a. rondgezworven op Bonaire bij Selibon..

 12. “Deze Gerda Willems moet toch genoeg fatsoen in haar donder hebben om van deze baan af te zien maar blijkbaar zal het mevrouw aan haar reet roesten wat anderen van vinden.”
  welke alternatieven heeft Gerda Willems? Net als vele andere “toppers” zijn er niet zo veel alternatieven voor haar, dus Gerda gaat deze kans met beide handen aanpakken

 13. Er was een betere kandidaat maar helaas wat het een blanke Europese Nederlander. Wij zwarten hebben in Nederland jaren geleden moeten knokken om werkgevers ervan te overtuigen dat wij net zo goed of beter dan blanke kandidaten zijn. Nu discrimineren wij zelf en gek genoeg was het de partij van Cooper die jaren geleden nog Martin Luther King citeerde.

  Deze Gerda Willems moet toch genoeg fatsoen in haar donder hebben om van deze baan af te zien maar blijkbaar zal het mevrouw aan haar reet roesten wat anderen van vinden.

  Het is gebruikelijk om niet capabele mensen in hoge functies te benoemen en uiteindelijk het veelvoudige aan consultants betalen die meestal ook incapabel blijken. Het beste is om deze vriendin van Cooper maar een tijdelijk contract te geven dan kan ze na 3 jaar samen met Cooper opdonderen.

 14. Cooper vindt dat Willems als vroegere directeur van een stichting voldoende ervaring heeft.

  Daar moest ze vertrekken wegens niet functioneren.

 15. wanneer gaat onze voortrekker van good governance Kunneman en public afstand nemen van dit soort benoemingen? Zwijgen is toestemmen

 16. Ik ben de minister eindverantwoordelijk (als het mij uitkomt) voor deze entiteit.
  En dus bepaal ik nu wie er op welke positie komt.
  Als minister ben ik geen verantwoording schuldig aan een entiteit, het is omgedraaid de entiteit is verantwoording schuldig aan mij. (En die vraag ik niet eens)
  Ik ben verantwoording schuldig aan de staten en die vragen het niet van mijn.
  Je kan zeggen wat je wilt dit is dan wel geen bestuur maar wel een duidelijk beleid.

 17. Kan niet oordelen over de persoon, maar om haar te benoemen zonder de juiste opleiding, noch ervaring is niet verstandig. Niet bestuurlijk noch professioneel. Kwaliteit dient hoog in ons vaandel te staan, banale dorpspolitiek hoort hier niet thuis.

 18. Ze doen het steeds openlijker en brutaler! Dat voortrekken en voor zichzelf en hun inner circle bezig zijn.
  Ze schamen zich er niet eens meer voor.
  Als ze dat ooit gedaan hebben.
  Of ze houden bekwamen eruit (FKP)
  Of ze trekken “ons kent ons” voor (willems).
  En daar heb je een grondoorzaak van veel ellende op bestuurlijk vlak.
  Kisas nos po,r si nos ke!, pero nos no ke!!
  Zsm Provincie a.u.b.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -