31 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Leiderschap politieke partij MAN ligt onder vuur

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Leiderschap politieke partij MAN ligt onder vuur

De positie van Steven Martina als politiek leider van de MAN ligt onder vuur. Meer leden vragen zich af of Martina kan aanblijven als politiek leider. Dat meldt de Extra. De kwestie rondom de dochter van oud-minister van Financiën en partijcoryfee Kenneth Gijsbertha, speelt hem parten.

Martina zou in aanloop naar de verkiezingen van 2021 het lucratieve contract voor Vanessa Gijsbertha hebben ondertekend. In de media ontkende hij op de hoogte te zijn van het contract. Dit is niet de eerste keer dat Martina de fout in ging.

De oud-minister werd eerder op de vingers getikt voor mogelijke belangenverstrengeling. Bij de laatste verkiezingen leidde de MAN een nederlaag. De partij ging van vijf naar twee zetels.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

  1. Zo gaat het al jaren, dat aan elkaar uitdelen van lucratieve contracten via Pappie of Oompie, of mammie.

    Als Vanessa zo’n topper was (en een beetje goede smaak had) dan had ze Pappie Gijsbertha helemaal niet nodig gehad om zo’n contract in de wacht te slepen. Dan had ze het voor het kiezen in de vrije sector, waar ze om haar zouden staan te springen (als ze zoooooo goed was) . Maar blijkbaar is Vanessaatje helemaal niet zo’n topper, en al helemaal niet professioneel, zeker niet slim.

    Anders zou je, als je een beetje moraal had en nadenkt, je niet laten paaien voor zo’n Pappie contract, waarvan je met je klompen aan kan voelen dat dat hommeles oplevert als dat wereldkundig gemaakt wordt.

    Maar arrogant en “haragan golos” als onze Ministers (en hun dochters) zijn, hebben ze daar lak aan, en denken ze: Pakken wat je pakken kan, zolang het kan. En dan ook nog stampij maken als een Ministers dat dan “In her face” wrijft, en huilie huilie doen bij het HOF/OM.

  2. Leiderschap. Ook zo een woord waar zeer lichtzinnig mee om wordt gegaan. Een echte leider wordt gekozen door de groep. Een echte leider toont de weg en geeft het goede voorbeeld. Een echte leider reflecteert en corrigeert zichzelf en de groep en leert vooral van de fouten. Op Curacao hebben we maar weinig echte leiders gehad, laat staan leiders die nog bestaan. Steven is een omhoog gevallen figuur die zijn afkomst is vergeten en verloochend. Als kleine Steventje heeft hij armoede meegemaakt. Van ons kreeg hij tweedehands kleding en een belegde boterham als hij langskwam om te spelen en af en toe wat centjes in zijn knuisje gedrukt zodat hij ook wat lekkers kon kopen tijdens de pauze (wie kent nog de Pan Dushi van de Hollandse Bakkerij?). Nadat zijn vader de politiek inging en het voor de wind ging heb ik ze weinig meer gezien. Hij had de kans om wat van zichzelf te maken. Via vaders een baan ingerold en zichzelf zo omhoog gewerkt. Dat was het moment om te laten zien dat je leiderschaps talenten hebt. Maar neen het Bibbergoud lonkte en nu sta je te boek als corrupt. In dit leven kun je veel verliezen, je kunt zelfs alles verliezen, maar je integriteit dien je ten alle tijden te koesteren. Steven, je bent geen leider. Doe een Mea Culpa, stort je oneigenlijk vergaarde gelden weer terug in de staatskas (we zijn zeer bereid een betalingsregeling daaromtrent te regelen) en kruip op je blote knieen naar Rome toe om de voeten van de Paus te kussen. Dan is alles vergeven en vergeten

  3. Deze man heeft in zijn perode van minister MEO niets gepresteerd:
    * 1000 koeien
    * space travel plannen
    * bailout insel air
    * issues in de financiele sector Girobank, ENNIA
    * geen economische groei
    * geen verbeteringen binnen MEO

    samengevat: de regeerperiode van Martina is gewoon geen succes geweest. Tel daarbij op de issues met Vanessa nu en het gedoe met de verzekeraars en conclusie is dat dit gewoon geen match is

  4. Hoe lang rooft MAN al uit de gemeenschapspot? Weg met deze oude roverspartij. De reden waarom we nu COHO hebben. Vader regelde al jobs voor zoon, zoon regelt nu jobs voor f&f.

  5. Lekkere zooi daar.
    Iedereen zorgt voor zichzelf en vooral voor de family. Dus McW nog zo’n nobody nobody popt misschien wel weer bij een andere partij op want de MAN is een gepasseerd station.

  6. Het schijnt dat Giselle Mc. Williams al een tijd aan de stoelen van Steven Martina aan het zagen is. Zo heeft ze een tijd geleden haar broer, een professionele oplichter een nep concert laten organiseren dat door Steven Martina is gepromoot. Allemaal bedoeld om Steven Martina in verlegenheid te brengen.

  7. Bij alle partijen is integriteit een eigenschap om niet op de lijst te komen.
    Dat ligt aan de mentaliteit en niet het systeem.

  8. fout fout fout, kennelijk is integriteit niet een van de vereisten bij de “nette” partij MAN

    Charles Korsupson Cooper was daar partijvoorzitter…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties