31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Verschillende activiteiten vanwege Internationale Dag van de Vrouw

HomeNieuwsComin' upParadiseFM | Verschillende activiteiten vanwege Internationale Dag van de Vrouw

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vrouw. Wereldwijd wordt de successen van de vrouw gevierd. Ook op Curaçao zijn er verschillende activiteiten gepland die gendergelijkheid promoten.

Volgens minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn begon de strijd voor vrouwenrechten op Curaçao in het onderwijs. Vrouwelijke docenten kregen minder betaald dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen hadden ook geen recht op bezit en mochten bepaalde functies niet uitvoeren.

De positie van de Curaçaose vrouw is inmiddels verbeterd. Al is er volgens de minister nog ruimte voor verbetering. Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Wat een mafkezen! Die regeringslui, met nadruk op lui, die om gelijkheid roepen. Wil je gelijkheid, doorbreek de impasse ! Schroef onderstand op tlv jullie salarissen.
  Nee dat gebeurt niet, het moet altijd uit een andermans zak komen.

 2. Die Larmonie-Ceclia moet toch een walgelijk mens zijn, hoe durft ze het woord gelijkheid in de mond te nemen als haar collega-minister, Silvanie recent nog over een apartheidsregime had wat betreft het betalen van belasting? Er moet toch iets behoorlijk mis zijn met de Curaçaose bevolking dat ze op deze figuren blijven stemmen.

 3. “Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden.”
  Laten we de ongelijkheid bestrijden in de vergoeding tussen die van niet functionerende ministers, statenleden en onderstand trekkers.
  De ongelijkheid in “verleende voordelen” voor de elite tegenover het pleps.
  De ongelijkheid over de “beschikking” van middelen.
  De ongelijkheid in rechtsvervolging en rechtspraak tussen iemdan die een fles drank steelt en die die voor miljoenen de staatskas plunderen.
  Inderdaad we moeten samen de ongelijkheid bestrijden.
  All animals are created equal.

 4. Ook op Curacao viert men ook dag van de vrouw.
  Het valt wel mee met de achterstelling van de vrouw op Curacao.
  We hebben inmiddels de nodige vrouwelijke premiers gehad. Heleboel vrouwelijke Ministers. Vrouwelijke Hofpresidenten. Vrouwelijke CEO ‘s.
  En ze zijn zeker niet minder corrupt of graaierig dan mannen in hun positie. Ze kijken ook net zo hard weg als het om corruptie aankaarten aangaat.

  Recent nog Vanessa, maar ook Leila (beide door MAN nepotisme de beste contracten en salarissen van het eiland)
  Kijk ook naar Larmoney en Janga. (Subsidie geregel en iemand die een onderzoek wilde staken)
  En als we verder de kalender in duiken.
  Suzy en Maria die saampjes naar de bovenwinden eventjes de boel gaanklaren, . (politieschool, ayurveda, COVIDhotel, Gevangeniskeuken, CMC en natuurlijk grootgrondbezitster Maria)
  Yambo bieuw a bolbe na weja?

 5. Uitgerekend, Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden. Dit is dezelfde vrouw die vindt dat bijstandmoeders of alleen staande ouders met een minimumloon moeten blijven creperen?

  Internationale Dag van de Vrouw, laten we elkaar geen Mietje noemen waarom niet een dag van de man of het kind? Vrouwen zijn op zich niet erg betrouwbaar, hoe vaak hebben velen van ons gehoord, “ik wacht wel op jou totdat je uit de gevangenis komt”. Een paar seconden nadat de gevangenisdeur achter je sluit, ligt ze al met je beste vriend in bed.

  En dan als je vrijkomt, “ik heb je niet kunnen bezoeken omdat ik geen geld voor de bus had”. Wat een flauwekul zeg, dan ga je toch stelen om je man te zien? Waarom denk je dat ik vastzit, het is om jou en de kinderen te vreten te geven.

  Vraag me trouwens af, hoeveel vrouwen hun mannen doodwensen, ze zien de man alsmaar dikker worden en in bed stinken dus kan me voorstellen dat een vrouw zoiets heeft van ga nou potverdomme dood nu ik nog goed uitziet nu kan ik nog een leuke vent vinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties