29 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

ParadiseFM | Verschillende activiteiten vanwege Internationale Dag van de Vrouw

Vandaag is het de Internationale Dag van de Vrouw. Wereldwijd wordt de successen van de vrouw gevierd. Ook op Curaçao zijn er verschillende activiteiten gepland die gendergelijkheid promoten.

Volgens minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn begon de strijd voor vrouwenrechten op Curaçao in het onderwijs. Vrouwelijke docenten kregen minder betaald dan hun mannelijke collega’s. Vrouwen hadden ook geen recht op bezit en mochten bepaalde functies niet uitvoeren.

De positie van de Curaçaose vrouw is inmiddels verbeterd. Al is er volgens de minister nog ruimte voor verbetering. Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Wat een mafkezen! Die regeringslui, met nadruk op lui, die om gelijkheid roepen. Wil je gelijkheid, doorbreek de impasse ! Schroef onderstand op tlv jullie salarissen.
  Nee dat gebeurt niet, het moet altijd uit een andermans zak komen.

 2. Die Larmonie-Ceclia moet toch een walgelijk mens zijn, hoe durft ze het woord gelijkheid in de mond te nemen als haar collega-minister, Silvanie recent nog over een apartheidsregime had wat betreft het betalen van belasting? Er moet toch iets behoorlijk mis zijn met de Curaçaose bevolking dat ze op deze figuren blijven stemmen.

 3. “Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden.”
  Laten we de ongelijkheid bestrijden in de vergoeding tussen die van niet functionerende ministers, statenleden en onderstand trekkers.
  De ongelijkheid in “verleende voordelen” voor de elite tegenover het pleps.
  De ongelijkheid over de “beschikking” van middelen.
  De ongelijkheid in rechtsvervolging en rechtspraak tussen iemdan die een fles drank steelt en die die voor miljoenen de staatskas plunderen.
  Inderdaad we moeten samen de ongelijkheid bestrijden.
  All animals are created equal.

 4. Ook op Curacao viert men ook dag van de vrouw.
  Het valt wel mee met de achterstelling van de vrouw op Curacao.
  We hebben inmiddels de nodige vrouwelijke premiers gehad. Heleboel vrouwelijke Ministers. Vrouwelijke Hofpresidenten. Vrouwelijke CEO ‘s.
  En ze zijn zeker niet minder corrupt of graaierig dan mannen in hun positie. Ze kijken ook net zo hard weg als het om corruptie aankaarten aangaat.

  Recent nog Vanessa, maar ook Leila (beide door MAN nepotisme de beste contracten en salarissen van het eiland)
  Kijk ook naar Larmoney en Janga. (Subsidie geregel en iemand die een onderzoek wilde staken)
  En als we verder de kalender in duiken.
  Suzy en Maria die saampjes naar de bovenwinden eventjes de boel gaanklaren, . (politieschool, ayurveda, COVIDhotel, Gevangeniskeuken, CMC en natuurlijk grootgrondbezitster Maria)
  Yambo bieuw a bolbe na weja?

 5. Uitgerekend, Larmonie-Cecilia roept iedereen op om gezamenlijk ongelijkheid te bestrijden. Dit is dezelfde vrouw die vindt dat bijstandmoeders of alleen staande ouders met een minimumloon moeten blijven creperen?

  Internationale Dag van de Vrouw, laten we elkaar geen Mietje noemen waarom niet een dag van de man of het kind? Vrouwen zijn op zich niet erg betrouwbaar, hoe vaak hebben velen van ons gehoord, “ik wacht wel op jou totdat je uit de gevangenis komt”. Een paar seconden nadat de gevangenisdeur achter je sluit, ligt ze al met je beste vriend in bed.

  En dan als je vrijkomt, “ik heb je niet kunnen bezoeken omdat ik geen geld voor de bus had”. Wat een flauwekul zeg, dan ga je toch stelen om je man te zien? Waarom denk je dat ik vastzit, het is om jou en de kinderen te vreten te geven.

  Vraag me trouwens af, hoeveel vrouwen hun mannen doodwensen, ze zien de man alsmaar dikker worden en in bed stinken dus kan me voorstellen dat een vrouw zoiets heeft van ga nou potverdomme dood nu ik nog goed uitziet nu kan ik nog een leuke vent vinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -