AMSTERDAM – Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen waren er maar een handjevol Caribische kandidaten. Dit jaar blijken het er fors meer te zijn. Op wie zou je in jouw gemeente ook kunnen stemmen? Bekijk hieronder het overzicht.
Deel dit artikel met jouw netwerk en motiveer mensen om te gaan stemmen. Alleen als je in dezelfde gemeente woont, zou je eventueel op deze kandidaten kunnen stemmen.
Amsterdam
Isaura Carrilho, Denk Amsterdam (#4)
Herinner je haar nog? Vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen waren Isaura Carrilho en Jorien Wuite de enige twee Caribische kandidaten. “Ik zou niet zeggen dat politiek mijn passie is, want ik wil geen beroepspoliticus worden. Maar ik kan niet aan de zijlijn staan. Ik zie dat er een steeds grotere kloof ontstaat in al die verschillende gemeenschappen in Nederland. Ik heb als jongere echt de behoefte dat wij gehoord worden en dat we jongeren ook gaan bewegen om van zich te laten horen. We moeten meegaan met de tijd. Dus voor mij is dit meer een roeping om de gemeentepolitiek in te gaan.”
Isaura Carrilho is deels opgegroeid op Curaçao en in Amsterdam. Ze is een groot liefhebber van de Caribische zee, van boeken lezen en ze schrijft zelf ook gedichten. Ze werkt als adviseur Landen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Charlie Helmijr, Bij 1 in Amsterdam (#10)
“We worden vaak klein gehouden; mensen die Maxim of Jacobine heten, krijgen hier meer kansen. Ik wil dat mensen van kleur, mensen met een beperking en queer mensen een stem krijgen. Heel vaak zijn dit de groepen die in onze samenleving het hardst worden geraakt door de politiek. Er worden door de politiek beslissingen genomen, zonder dat politici beseffen wat voor impact dat heeft voor deze groepen. Ook Caribische mensen dus.”
Charlie Helmijr is communicatie-adviseur, geboren op Curaçao, ‘liefhebber van debatten en discussies’ en was in de afgelopen jaren weleens te horen in programma’s op NPO Radio 1. Hij kan gebarentaal en werkt als woordvoerder van Tweede Kamerlid Sylvana Simons en Bij1.
John Leerdam, PvdA stadsdeel Zuidoost (lijstduwer)
Een bekende: John Leerdam hij was Tweede Kamerlid namens de PvdA (2003-2012) en voorzitter van de Caribische belangenbehartiger Ocan. Naast raadsleden voor een grote stad, zijn er ook per stadsdeel commissies. Voor stadsdeel Zuidoost is hij verkiesbaar. “Woon je in Zuidoost en wil je stemmen op stabiliteit, betrokkenheid en creativiteit? Stem dan op mij! Ik sta voor een politiek die naast bewoners staat en mensen in hun kracht zet. Door elke dag te vieren wie je wilt zijn en op te staan tegen verdeeldheid en angstzaaiers.”
Leerdam werkt nu als adviseur bij Amsterdamse Kunstraad en is artistiek- en projectleider van de Black Achievement Month in Nederland. Daarnaast coacht hij ‘nieuwe politieke talenten’.
Rotterdam
Duer Dania, D66 in Rotterdam (#10)
“Het is wel heel gek dat er juist in Rotterdam geen Caribische politicus in de gemeente is. We komen regelmatig in het nieuws, maar dan negatief. We hebben iemand nodig die tegengeluid geeft en daarom ga ik de politiek in. We zijn onderbelicht als het gaat om de positieve dingen. Ook wij verdienen goede representatie. Als Caribische gemeenschap moeten we zelf de punten die wij belangrijk vinden op de politieke agenda zetten. Anderen moeten dat niet voor ons bepalen. Laat je stem niet verloren gaan!”
Duer Dania deed tijdens zijn studie in Nederland stage in de Tweede Kamer en heeft gewerkt op het Curaçaohuis in Den Haag voor de communicatie-afdeling. Hij werkt bij Defensie als procescoördinator IT. Het liefst gaat hij elk jaar met vakantie naar Curaçao waar zijn familie woont.
Kenville Kleinmoedig, GroenLinks Rotterdam (#33)
“Rotterdam is een multiculturele stad, maar wel zonder een vertegenwoordiger die jong is of uit de andere delen van het Koninkrijk komt. Er is niemand zich uitspreekt over onze belangen, over onze uitdagingen in deze gemeente. Met jouw steun wil ik werken aan betaalbare huisvesting voor studenten, starters en gezinnen. Dat studenten financiële begeleiding krijgen, zodat ze niet in de schulden belanden of problemen krijgen met de belasting. Ik wil werken aan gelijkwaardigheid, voor een Rotterdam waarin jouw naam, geboorteland of overtuiging niks uitmaakt. Een stad waarin jij jezelf kunt zijn.”
Kenville Kleinmoedig studeert International Business aan de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft in het verleden op Curaçao meegedaan aan de Statenverkiezingen namens de MAN. Tegenwoordig is naast hij kandidaat ook de campagneleider van GroenLinks Rotterdam.
Utrecht
Bina Chirino, ChristenUnie (#2)
Als voorzitter van Perspectief, de jongerenafdeling van ChristenUnie, is Bina Chirino een bekende in de landelijke politiek. “In mijn studentenleven ging ik besturen bij een vereniging. Wat mij opviel: er lijkt niemand op mij. Tegelijkertijd waren er allerlei misstanden in het onderwijs als het gaat om ongelijkheid en de afschaffing van de basisbeurs. Als de politiek hierover gaat, dan ga ik zelf maar de politiek in. Ga vooral stemmen. Bij ons thuis is het heel gebruikelijk, maar verder in de familie en in mijn omgeving zie ik dat niet iedereen gaat stemmen. Ook bij de Caribische gemeenschap in Utrecht zie je dat terug. Op welke partij, dat is aan jou. Maar informeer je. Ik ervaar dat sommige verhalen of ervaringen niet meespelen in de politiek. Toen ik net voorzitter werd, werd er gesproken over Black Lives Matter in de Tweede Kamer. Maar je zag geen zwarte mensen in de Kamer. Ik wil zichtbaar zijn in de politiek.”
Bina Chirino heeft zowel familie op Bonaire en Curaçao. Ze heeft Taal- en Cultuurstudies gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, waar ze ook lid was van de universiteitsraad.
Leroy Lucas, GroenLinks Utrecht (#12)
“Mijn boodschap is: ga stemmen! Ik heb gemerkt dat vele van onze broeders en zusters niet stemmen, omdat ze niet meer in de politiek geloven. Er is veel wantrouwen onder ons. Dit wordt natuurlijk versterkt door het toeslagenschandaal waarin wij doelgericht gepakt werden. Maar ze willen juist dat we gedemotiveerd raken, terwijl juist wij alles te verliezen hebben als we onze stem niet laten horen. De liberale rechtse stroming draagt ons absoluut geen warm hart toe. Hun achterban stemt wél trouw, omdat ze weten dat daar hun macht zit. Wij hebben óók macht, maar moeten wakker worden. Het is tijd. In GroenLinks heb ik gelijkgestemden gevonden die samen met mij dit ook willen realiseren.”
Leroy Lucas was in de afgelopen jaren weleens te horen op NPO Radio 1 in discussies over het koloniaal verleden van Nederland. Hij noemt zichzelf een geek; is fan van Marvel, DC en hiphop. Pastech’i karni is zijn favoriete delicatesse.
Den Haag
Mandy Villasmil, CDA in Den Haag (#8)
Ze is van huis uit passievol over de politiek, maar dat ze ooit zelf kandidaat zou worden? “Het is spannend! Mijn vader was op Aruba heel lang politiek betrokken, dus ik heb al veel geleerd. En toen werd ik benaderd door CDA Den Haag of ik op de lijst wil. Ik dacht: voor mij is dit echt een kans om onze Caribische mensen hier in de stad te helpen. Veel van onze studenten hebben het moeilijk. Ze denken: ik ben hier toch tijdelijk, wat kan het me boeien? Nou, veel! Dit gaat erom dat jij vertegenwoordigd bent, over jouw kwijtscheldingen, wonen en goed openbaar vervoer. Er wonen meer dan 15.000 Caribische mensen in Den Haag, we zouden samen heel veel kunnen bereiken. Laten we naar de stembus gaan!”
Tussen de drukke campagneweken is Mandy Villasmil aan het afstuderen als arts; nog twee weken te gaan. Op Aruba was ze actief in de muziekwereld en heeft een concert georganiseerd voor de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.
Dylan Romeo, D66 in Den Haag (#15)
Representatie is voor Dylan Romeo de belangrijkste reden om in de politiek te gaan. “Op de basisschool was ik de enige leerling van kleur. Ik merkte hoe anders er tegen mij werd gekeken en gesproken. Dat raakt je als je zo jong bent. In Den Haag hebben we een hele grote groep Caribische mensen, maar ik zie al jaren helemaal geen vertegenwoordiger. Ook wij moeten op onze eigen manier van ons laten horen in de politiek. Ik wil het voorbeeldfiguur zijn die zijn stem laat horen, op onze eigen manier.”
Hij is sinds zijn vijftiende al lid van D66; inmiddels is hij voorzitter van de Caribische afdeling van D66. Romeo is communicatie-adviseur en een grote liefhebber van het basketbal. Hij heeft meer dan acht jaar lang op allerlei niveaus gespeeld, waaronder voor het nationale team van Nederland. Zijn ouders komen uit Curaçao en praten thuis veel over de politiek. Dylan Romeo staat op plek nummer 15 van D66 Den Haag.
Eindhoven
Gisèle Mambre, GroenLinks Eindhoven #15
Gisèle Mambre wil zich hard maken voor cultuur, rechtvaardigheid en diversiteit in de meest intersectionele zin van het woord. “Rechtvaardigheid en gelijkheid zijn mijn drijfveren. Ik geloof in het mooier en beter maken van de wereld waarin we leven. Dat doe ik door onderbelichte verhalen te vertellen en mensen samen te brengen. Ik zet me in voor diversiteit in de meest intersectionele zin van het woord en ik werk samen met verschillende organisaties in de culturele sector.”
Gisèle is geboren en getogen op Curaçao. Ze kwam op haar achttiende naar Nederland met de bedoeling om leraar te worden. Ze werd journalist. Vertrok van Zwolle naar Purmerend om zich via Amsterdam in Eindhoven te vestigen. Vanwege de liefde; in eerste instantie voor haar vriend en ook voor de stad.
Groningen
Jahir Scoop, PvdA Groningen (#10)
“Als Caribische gemeenschap kun je sterker staan door strategisch te stemmen”, vindt Jahir Scoop. Politiek is zijn passie. “Altijd al politieke ambities gehad, maar nooit gedacht aan de gemeentepolitiek. Tot ik een keer bij de partijbijeenkomst van de PvdA was en zag hoeveel ik kon betekenen. Ook voor de Caribische gemeenschap. Dat ze überhaupt naar de stembus gaan, bijvoorbeeld. Wat ik zo bijzonder vond, is dat met de campagne op straat iemand dan tegen me zegt: ‘Jij lijkt op mij, dus ik ga op je stemmen.’ Representation matters! Ik wil in de politiek vooral teruggeven aan de maatschappij.”
Jahir Scoop is gezondheidswetenschapper, werkt in de zorg en houdt van filosofie. Van het mbo naar de universiteit. Commissielid bij CNV, een van de grootste vakbonden. ‘Een echte newsjunkie’ en volgt ook het nieuws van de eilanden. Vóór corona ging hij naar allerlei Caribische vieringen om mensen te ontmoeten en dat is ook waar hij het meest naar uitkijkt.
Zoetermeer
Larissa Nivillac, Zoetermeer Vooruit (#4)
“Nooit gedacht dat ik op een kieslijst zou staan! Ik heb helemaal geen politieke achtergrond. Ik stopte met mijn baan in de hotelwereld omdat ik het daar niet meer zo leuk vond; twee maanden daarna begon de coronapandemie. Ik was altijd begaan met mensen in armoede en ik vroeg me vaak af hoe dat is in Zoetermeer. Ik zie hoe sommige wijken verder verpauperen. Mensen van wie je eigenlijk niet veel hoort, maar die het erg moeilijk hebben. Ik wil helpen bij het bestrijden van armoede en ook een steentje bijdragen aan andere maatschappelijke onderwerpen. Helaas zijn er nog veel vooroordelen over Antillianen in Nederland. Ik wil graag iets doen aan die situatie want per slot van rekening zijn wij allemaal Nederlanders. Op een Caribische persoon stemmen is leuk, maar het allerbelangrijkste is dat we elkaar nu motiveren om toch naar de stembus te gaan.”
Larissa Nivillac is geboren op Curaçao, maar heeft ook sterke banden met Aruba omdat haar ouders daar wonen. Zij heeft een tante die ooit politiek actief was voor de Democratische Partij op Curaçao.
Zwolle
Margriet Leest, GroenLinks Zwolle (#5)
“Als Arubaanse van origine met liefde voor Aruba en de andere eilanden, als docente Engels met internationale ervaring, als gemeenteraadslid in Zwolle en als medemens wil ik me beschikbaar stellen om te helpen, mee te denken om het welzijn én mensenrechten juist te benaderen. Als wereldburger zet ik me in voor een eerlijk, duurzaam en gastvrij Zwolle. Het is voor iedereen belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen zodat verschillende culturen elkaar beter begrijpen. Zo kunnen we ons makkelijker bewegen in de moderne wereld. Het opdoen van deze duurzame ervaringen begint allemaal dichtbij, gewoon thuis door ontmoetingen in onze eigen Zwolse woonstraten! Ook dit is een leven lang leren.”
Margriet Leest werd onlangs genomineerd bij de jaarlijkse award voor Beste Raadslid van Nederland.
Zeist
Brenda Emmen-Hassell, CDA Zeist (#10)
Naastenliefde, dat noemt Brenda Emmen-Hassell ‘haar grootste uitdaging’. Daarom stapt ze ook de politiek in. Mensen helpen, dat doet ze in haar werk bij een ontmoetingscentrum in Zeist, maar ook daarbuiten. “Ik verbind, motiveer en enthousiasmeer in mijn dagelijks werk. Ik help om mensen zichzelf sterker, zelfbewuster en krachtiger te maken. Het maakt mij blij als mensen hun eigen kracht ervaren en dit vervolgens delen met anderen. Ik weet en erken dat er obstakels zijn in het leven; daar trek ik lering uit. Maar ik kijk vooral naar wat er wél kan en naar mogelijke alternatieven.”
Brenda Emmen-Hassell is geboren op Curaçao en heeft familiebanden met Saba en Sint-Kitts. Ze was officier bij het Vrijwilligerskorps Curaçao, had een Engelstalig programma bij Radio Korsou FM en was secretaresse voor oud-premier Maria-Liberia Peters. In Nederland zat ze in het bestuur van S4, die voor de opvang van Caribische eerstejaarsstudenten zorgde.
Roermond
Jonathan Felix, VVD Roermond (#2)
“Ga in ieder geval stemmen! In Oekraïne zien we dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is, dus maak gebruik van je recht om te bepalen hoe jouw gemeenteraad eruit moet zien. En woon je toevallig in Roermond? Dan zou ik jou de komende vier jaar graag willen vertegenwoordigen! Je kunt afwachten en kijken wat de overheid gaat doen, maar je kunt ook zelf in actie komen. Het voelen en nemen van die eigen verantwoordelijkheid is mijn drive om namens de VVD iedere dag weer mijn steentje bij te dragen aan mijn stad en provincie!”
Jonathan Felix is jurist, geboren op Curaçao, getogen in Limburg in een kleine dorpsgemeenschap met een hecht verenigingsleven. In 2014 was hij verkiesbaar voor de VVD in de gemeente Sittard-Geleen, in 2015 voor de Provinciale Staten in Limburg.
Den Helder
Dina Polonius, ChristenUnie Den Helder (#1)
“Als het gaat om een sociaal Den Helder gaat, proberen ik met ChristenUnie iedereen een stem te geven. Jong, oud of welke afkomst dan ook; het maakt niet uit. De laatste jaren is onze focus gaan liggen op jeugdzorg en pleegzorg. Daar gaan we mee door, want veel jongeren zitten in een instelling en kunnen niet doorstromen. In elke wijk moet er hulp komen, van begin tot eind. Het moet niet zo zijn dat je langs verschillende loketten en instanties moet gaan. Geef ons jouw steun, zodat we onze mensen in de gemeenteraad een stem kunnen geven.”
Dina Polonius is al vier jaar raadslid in Den Helder. Zij is op gemeentelijk niveau de eerste zwarte persoon die lijsttrekker is voor een landelijk bekende partij. Samen met Yvette IJpelaar uit Waalwijk zijn ze bij deze verkiezingen de weinige lijsttrekkers met een Caribische achtergrond.
Heerenveen
Althea Browne, D66 Heerenveen (#5)
“Ik ben de politiek ingegaan omdat ik zoiets had van: de maatschappij heeft mij zoveel gegeven, ik wil iets terug kunnen doen. Wij zijn de generatie die kansen kregen, jongeren moeten veel meer doen om te komen waar wij zijn gekomen. In een rijk land zoals Nederland moeten we kunnen afrekenen met armoede. Als gerechtsdeurwaarder heb ik gezien waartoe armoede kan leiden. Er is een vreselijk verdienmodel aan schulden. Schulden die verjaren en alsnog worden geïnd aan de deur bij mensen. Iedereen kan pech tegenkomen in zijn of haar leven. In die gevallen moet de overheid er voor je zijn. Ik wil me in de komende raadsperiode ervoor inzetten dat we afrekenen met armoede.”
Althea Browne komt uit Curaçao en heeft Engels gestudeerd en werd docent Engels. Daarna deed ze een rechtenstudie en daarna een deurwaardersopleiding gedaan.
Waalwijk
Yvette IJpelaar, Lijst IJpelaar in Waalwijk (#1)
Yvette IJpelaar heeft haar eigen politieke partij in Waalwijk. “Het Caribisch element zit zeker in mijn debatten”, vertelde ze in meerdere interviews aan Caribisch Netwerk. “Ik heb één manier van denken en dat is: ik help iedereen! Waar je nou ook vandaan komt. Ga naar de stembus en maak gebruik van je stem. Want als je niet stemt, heb je dadelijk ook niets te vertellen.” Iets viel haar al eerder op, als het gaat om Caribische Nederlanders in Waalwijk. “Ik probeer ze op te zoeken zodat ze gaan stemmen. We hebben hier een grote gemeenschap Jehova’s getuigen. Dan kan ik hoog of laag springen, maar die mensen mogen gewoon niet stemmen.”
Bij de vorige verkiezingen wist ze ook in haar eentje een zetel te behalen en werd toen voor de vierde keer geïnstalleerd.
Hendrik-Ido-Ambacht
Jaenela Dossett, GemeenteBelangen (#9)
“Ik ben ruim zes jaar terug begonnen als schaduw-fractielid, is het iets voor mij? Ja, dit is wat ik wil! Opkomen voor mensen die niet gehoord worden in de politiek. Jeugdzorg heeft mijn hart. Ik merk dat er veel op papier wordt gezet, maar dat er weinig uitkomt in de praktijk. Veel geld naar de jeugdzorg, zonder veel resultaten. Ik ben zelf docent, maatschappelijk werker en pleegouder. Dus ik zie waar de kansen liggen en waar de plank misslaat. Het allerbelangrijkste: hoe communiceren we dit naar onze burgers? Als burgerraadslid doe je mee aan de commissies over de plannen binnen de gemeente. Vervolgens wordt er in de raadsvergadering erover gestemd door de collega’s. Begin dit jaar ben ik eindelijk raadslid geworden, omdat iemand is afgetreden omdat diegene niet meer in de gemeente woont. Ik wil door!”
Jaenela Dossett is geboren op Curaçao en woont al 22 jaar in Nederland. Ze is maatschappelijk werker en docent bij het ROC Da Vinci College. Ze doceert Burgerschap en is studieloopbaanbegeleider.
Aa en Hunze
Lutty van den Berg, Groenlinks Aa en Hunze (#5)
Stemmen op haar omdat ze uit Curaçao komt? Een gek idee, vindt ze. “Als je mij jouw steun wil geven in onze gemeente, doe het voor onze ideologie. Niet omdat ik Yu di Kòrsou ben! Ik ben voor rechtvaardigheid en gelijke kansen. Beter onderwijs voor iedereen, ongeacht hun leeftijd en achtergrond. Ik sta voor een respectvolle samenleving met meer respect, normen en waarden. Stem niet vanwege herkomst, huidskleur, familie of vrienden, maar stem voor waar jij voor staat. Lees de verkiezingsprogramma’s en kijk of het bij jouw principes past.”
Lutty van den Berg is geboren en getogen op Curaçao. Ze woont ruim 37 jaar in Nederland, waarvan 15 jaar in de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe. De onderwaterwereld fascineert haar en als duikinstructeur gaf ze aan heel veel mensen duiklessen. Tegenwoordig geniet zij en haar man van hun moestuin, waar ze groente verbouwen en ervan proberen te leven.
De volgorde van de lijst is op basis van het aantal inwoners en de plek op de lijst. Dit overzicht is mogelijk niet compleet. Ken je iemand anders met een Caribische achtergrond die ook meedoet? Laat het ons weten via onze kanalen op sociale media. |
Bron: NTR/CaribischNetwerk
Mano, Welke karaktereigenschappen heeft Jablabla dan wel. ?
Niet bestaande karaktereigenschappen ?
Je hebt het Pavlov effect.
Honden die gaan kwijlen bij een geluid wat ze aan eten doet denken. Associatief gedrag.. Klassieke conditionerring. Mensen doen dat ook.
Blijkbaar is er nu ook het Tico effect.
Staat er Tico dan krijg je de meest vreemde reacties.
Zelfs reacties op dingen die hij niet schreef.
@Mano, en weer kon je het niet laten. Je moet en zal mij analyseren haha. Ik hoop dat je tussen de regels kon inlezen dat ik het inderdaad satyrisch bedoel. Ik ben ervan overtuigd dat er bekwame yui di Korsou zijn die zeer zeker politiek hun steentje kunnen bijdragen. Maar helaas zijn de meesten die op de lijst staan er op uit om te graaien en te grissen. En ik kan me vergissen, maar volgens mij klopt het dat onze John een paar keer in slaap is gesukkeld in de kamer tot aan snurken toe. Als kamerlid was hij meer bezig met zijn toneelspel dan daadwerkelijk iets voor elkaar te krijgen. Hij schroomde zich er niet eens voor om plagiaat te plegen met zijn toneelspel, waar grijnzende harlekijn Prutte een rol in speelde.
@LaStiwz schreef;
“@Tico: Lex Harding heeft John nooit in de zeik genomen.”
@LaStiwz,
ik vermoed dat je je vergist. Volgens mij ben ik degene die schreef dat Lex Harding Leerdam in de zeik nam.
Dit schreef ik;
“Hij had niet eens in de gaten dat Lex Harding hem in de zeik nam door hem nadrukkelijk voor te houden dat hij een “prominent” kamerlid is/zou zijn.”
Natuurlijk, noem het maar een slip of my fingers, het was geen Lex Harding, maar Lex Uiting die hem toen in de zeik genomen heeft. (wink)
@Tico: Lex Harding heeft John nooit in de zeik genomen.
@Loes schreef;
“Mano.. Het verhaal van Tico was satirisch
geschreven.
Daar sprong jij volledig in.”
Klopt, dat weet ik, maar ik kon het niet laten om Tico M. een spiegel voor te houden van de persoon die hij zelf ook is of lijkt te zijn. Bepaalde karaktereigenschappen komen n.l. sterk overeen met die van Jablabla Leerdam. (lol)
Mano.. Het verhaal van Tico was satirisch
geschreven.
Daar sprong jij volledig in. Maar leer zaam verhaal over Leer dam
Zou hij ook schaken promoten ?
Tico’s clowneske bekwame integere held. (lol)
https://www.youtube.com/watch?v=JrVLeIfzcbo
@Tico Martina schreef;
“In Nederland hebben we een zeer bekwame en integere politicus van Curacaose afkomst gehad, in de persoon van de heer Leerdam.”
Bedoel je die op Curaçao geboren luie oerdomme leugenachtige aansteller van Surinaams-St.Kittse afkomst die zich net als jij graag belangrijker voordoet dan hij in werkelijkheid is?
En die zich bovendien voor het oog en het gehoor van de ganse Nederlandse bevolking beet heeft laten nemen door de Hollandse radio-dj’s Giel Beelen en Lex Harding die ook in de gaten hadden wat voor een narcistische Jablabla paljas hij is?
Dus verzonnen ze een verhaaltje over een niet bestaande terrorist. En ja hoor, Jablabla Leerdam kon zich niet bedwingen en hapte toe… en hoe.(lol)
Kortom, hij begon gewoon alsof het niets is te liegen, alles om zijn zogenaamde belangrijkheid te tonen.
Hij wist bijv. niet eens dat de Israëlische Ariel Sharon doodziek in het ziekenhuis lag. Haalde de VN en Uri Rosenthal erbij. Maar dat was nog niet alles. Het ergste moest nog komen, n.l. de op vrije voeten gestelde “fictieve” straatterrorist Jael Jablabla. hahahahaha
Om alles nog erger en belachelijker voor zichzelf maken loog hij glashard dat de toenmalige vicevoorzitter van de PvdA Jeroen Dijsselbloem de pvda-fractie had geïnformeerd had over de fictieve straatterrorist Jablabla, maar dat hij er nog niets over kon zeggen.
Dus hij loog, betrok zijn eigen partijvoorzitter én ook de hele partij in zijn leugens. En tegelijkertijd ook de bestaande beeldvorming over de ‘domme Antilliaan’ in stand houdend.
En dát noem jij bekwaam en integer @Tico Martina?
Niet dat het mij verbaast, want ‘jouw manier van zijn’ komt overduidelijk overeen met de zijne. Niets meer of minder dan narcistisch ingestelde personen.
https://youtu.be/6saKQN4mk2g
Later beweerden sommigen dat hij ‘slachtoffer’ was van foute journalistiek. Bullshit natuurlijk, je moet gewoon doen en zeker als kamerlid geen glasharde leugens vertellen enkel om je belangrijk voor te doen.
Hij had niet eens in de gaten dat Lex Harding hem in de zeik nam door hem nadrukkelijk voor te houden dat hij een “prominent” kamerlid is/zou zijn, dat om zijn ego te strelen. Maar nee hoor, John Jablabla Leerdam ging er juist op in door te zeggen; “altijd, in de kamer zeggen ze altijd, we weten niet hoe John het doet maar hij haalt alles binnen”.
Terwijl de man gewoon 8 jaar lang geen moer in de 2e kamer heeft uitgevreten heeft anders dan veelvuldig snurken en de clown uithangen. (lol)
@Fred, Nee hoor. Gemeenteraadsleden gaan ook met op plezier tripjes.
Toen Ollengren Wethouder was is ze met een aantal raadsleden naar Israel gegaan.
@Brian: je verwart gemeenteraadsleden met wethouders.
@Eric, Raadlid in NL is eigenlijk een part time baan (sommige gemeentes een soort vrijwilligerswerk). Maar dat Statenleden in Curacao te veel verdienen staat wel vast
Er moet toch iets behoorlijk scheef zijn als raadsleden van gemeentes met een inwonertal van 150.001-375.000 maar 5000 gulden verdienen en hier een land met 160.000 inwoners ministers en parlementariërs tussen de 14.000 – 16.000 verdienen. Daarbij komt dat het niveau van de raadsleden in Nederland vele malen hoger is dan de politici hier.
De vraag is in het verleden vaak gesteld, waarom beginnen allochtonen in Nederland niet samen één allochtone partij.
Onderlinge haat en wantrouwen en racisme.
@Fred, Nee hoor, Er zijn veel voorbeelden dat raadsleden op kosten van de gemeente op reis gaan. Al die zogenaamde stedenbanden zijn gewoon plezierreisjes!
Nou prijzenswaardig hoor. Uit het verleden is gebleken dat Caribische politici tot een van de meest betrouwbare en hard werkende laag behoren. Dat zien we zeker op Curacao. Alles loopt naar behoren, infrastructuur is zeer hoogwaardig, nooit geen fraude, volop werkgelegenheid en als er ooit iets gebeurt dan zitten ze er bovenop. In Nederland hebben we een zeer bekwame en integere politicus van Curacaose afkomst gehad, in de persoon van de heer Leerdam. Zijn sublieme bijdrage heeft ervoor gezorgd dat Curacao er goed bij staat in Nederland. Een zeer bekwame harde werker en nooit te beroerd om tot in de late uurtjes door te gaan. Dienstreizen daar was hij erg wars van en als het al moest gebeuren dan was het altijd economie klas tussen de gewone burger, want hij had wel door dat je als politicus dienaar bent van de bevolking. Of neem de persoon die op de CDA lijst stond. Geheel terecht wilde hij ervoor zorgen dat er een standbeeld zou komen voor mevrouw Liberia Peeters. Een vrouw die dit zeker verdiend. Zij heeft heel veel betekend voor het eiland en nog steeds wordt zij internationaal vermaard en gevraagd voor advies. Ja mensen stem op Caribische politici. Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is het leven goed. Waar elke politici van de Cariben ongedwongen, met de verkiezingen mee doet. Weet iemand of OVEL ook op de lijst staat? Ga ik zeker op stemmen.
Inderdaad@ Brian S, en wat te denken aan de onder de tafel door geschoven toetjes om voor bepaalde F&F wat te regelen, net zoals hier op de crim alleen dan gaat het nog om grotere bedragen zoals auto’s of boten cq stukken landgoed.
De door John (middels een link) aangegeven bedragen zijn bruto. Dus inkomsten-/loonbelasting gaat er van af.
En v.w.b. Brian: snoepreisjes kennen gemeenteraden niet.
De vraag is in het verleden vaak gesteld, waarom beginnen allochtonen in Nederland niet samen één allochtone partij. Blijkbaar zoeken ze toch de zekerheid van de blanke partijen.
Het doet een beetje aan Ajax denken daar zien we ook twee zwarte hulptrainers, Bogarde en Michael Reiziger veilig achter een blanke trainer op de bank. Beide heren durven niet hun nek uit te steken en zelf verantwoordelijkheid te dragen, Bah slappelingen.
Zoals ik al aangaf het is geen vetpot. In kleinere gemeenten wordt nauwelijks gereisd.
https://www.raadsleden.nl/het-raadslid/wat-krijgt-een-raadslid
In Amsterdam is het toch wel een aardig bedrag en tel daarbij nog op de verschillende vergoedingen. En dan nog de snoepreisjes.
Zoveel levert een raadslidmaatschap niet op, overigens al naar gelang de grootte van een gemeente.
Maar mooi dat het kan. Zou hier ook niet misstaan.
Leuk om te lezen. Van een aantal is dit een manier om zichzelf in de politiek te werken zodat ze nooit meer wat hoeven te doen en ze zijn juist erg in de Wij en Zij (en niets is onze schuld) en een ander aantal wil het om hun eigen gemeente te helpen en wil juist eenheid creëren.
Ja je kan er maar een ding van zeggen deze lijst trekkers hebben allemaal ondanks dat zij donker zijn toch echt wel het licht gezien $$$$$.