31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Oneens met Statenvoorzitter (Coho)

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Oneens met Statenvoorzitter (Coho)
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ik wil even kort ingaan op de ‘speech’ van Charetti America- Francisca (MFK) over het Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling (Coho). Zij geeft aan dat versterking van de eigen controleorganen beter is dan het van buitenaf opleggen. Ik heb wel mijn bedenkingen over ‘dat zelf versterken van de eigen controleorganen’.

We hebben al decennialang laten zien niet in staat te zijn onze eigen problemen, let wel onze financiële problemen, op te lossen. Voor 10-10-‘10 moest Nederland bijspringen omdat we in de modder zouden zakken zonder financiële hulp. Nog geen twee jaar later waren de honderden miljoenen verdampt. Ik herinner me dat ook toen de MFK in de regering heeft gezeten.

Vanaf 2010 tot aan de dag van vandaag zijn we nimmer in staat geweest onze eigen bonen op een waardige manier te doppen. Verder durft America-Francisca te vertellen ‘als je de krantenkoppen leest’ over verspilling van gelden op de eilanden. Daar heb je geen krantenkoppen voor nodig hoor, het is altijd zo geweest dat een geselecteerde groep geprofiteerd heeft van de gelden die voornamelijk terechtkwamen en komen in de zakken van hen die er belang bij hebben en hun ‘friends & family’.

Ik heb de Statenvoorzitter nergens horen zeggen dat het iedere verkiezing weer raak is dat de ‘inner circle’ aan baantjes wordt geholpen of deze mensen wel of niet capabel zijn maakt niet uit. Kijk wat er al jaren in Den Haag is gebeurd, ja ook met deze laatste ‘minister’. Ik heb in de speech van America- Francisca nergens iets kunnen lezen over de extreme armoede waarmee meer dan een kwart van onze mensen op het eiland dagelijks moet zien te overleven. Een eiland als Curaçao onwaardig, waar zoveel geld verkeerd besteed is en wordt.

Ik zou zeggen, ruim eerst het vuil op om je heen, zorg dat het eiland niet nog meer de zee in zakt omdat de verschillende overheden gewoon te incapabel zijn om te handhaven, en naar elkaar blijven wijzen. Zorg nu een keer dat het eiland schoon blijft. Het is een schande, zoveel als er gedumpt wordt. Zorg dat de zee rondom ons schoon blijft, zorg dat de mensen in de zorg hun werk kunnen blijven uitoefenen, vecht voor de bejaarden in verpleeg- en bejaardentehuizen en vecht voor onze kinderen in kindertehuizen in plaats van te raaskallen. Pak de salarissen van de laagst verdienenden niet aan maar die van regering en Staten, uzelf en de heren bij overheids-nv’s. Wees een keer solidair. U moet zich allemaal schamen, die niets maar dan ook niets voor de bevolking doet en nooit heeft gedaan, behalve uw ‘friends & family’ te faciliteren. En vooral uzelf.

Verder wijs ik de Statenvoorzitter erop dat er al vanaf begin 2000 vele huishoudens zonnepanelen hebben laten installeren, waaronder wijzelf, en het geen enkel rendement geeft omdat de enige energieleverancier, de overheids- nv op het eiland, ervoor zorgt dat mensen nauwelijks rendement hebben als huishouden.

Zonne-energiebedrijven zijn failliet gegaan omdat veel mensen er geen brood meer in zagen. U heeft als overheid het gepresteerd veel bedrijven in de grond te laten zakken waardoor er nu nog maar een enkeling over is. Zo gaat u als overheid om met mensen die welwillend zijn hun bijdrage aan het milieu te leveren.

Josef Martina,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. De heer Martina heeft wel een punt; nos mes nó por. En dat moeten wij erkennen en daarmee omgaan. Het kan veel beter met een externe gekwalificeerde speler; Coho. Die dat nog gratis doet ook en zélfs geld toegeeft. Waarom dan niet? Omdat politici met hun ‘praktijken’ door willen gaan. Hopelijk kan Den Haag ons helpen, om niet te zeggen; redden. Van onze clownen van de staten hoeven we niets te verwachten. Helaas, was het maar anders

 2. Well said, @Martina, danki p’e !
  Smack in the middle of the tropical Caribbean, lots of solar power as a source of free energy, but Korsou levies tax on it.
  Adding insult to injury, now the monopolist provider of electropower is promoting their brand of “green” energy at the Sambil mall. Just how low can you go with these Dushi Hende?

 3. Eens met @Tuna

  +10 voor dit ingezonden artikel.
  Zoals ik al eerder heb gememoreerd we zijn de risee van het koninkrijk. Erger dan Aruba en SXM. Idd. een lachertje.
  We laten onze mensen verrekken, al decennialang.

 4. + 10 ! We kunnen niets meer bewijzen dan puur knoeiwerk en dat al tientallen jaren lang. En maar blijven zeuren over onze “Autonomie” terwijl we constant bewijzen van alles en iedereen afhankelijk te zijn en zelf niets voor elkaar krijgen. We zijn een lachertje.

 5. Heel goed verwoord en volledig eens met de auteur Dhr. J. Martina. Die kleuterspelletjes moeten ophouden en met de belangen van juist de minst bedeelden dient rekening gehouden te worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties